H Γραμματεία του Συντονιστικού φορέων και πολιτών «SOSte το ΝΕΡΟ» οργανώνει Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική αυλή του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το νερό σαν εμπόρευμα και προσφέρει την ΕΥΑΘ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) στο βωμό του κέρδους των ιδιωτών. Το δώρο της Φύσης, το νερό, αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και χαρίζεται σε ιδιώτες. Ένα φυσικό και δημόσιο αγαθό θα γίνει ιδιωτικό μονοπώλιο.
Όπου εφαρμόστηκε η ιδιωτικοποίηση του νερού ΑΠΕΤΥΧΕ και οδήγησε σε:
• Υπέρογκη αύξηση των λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης.
• Εξάντληση των υδάτινων αποθεμάτων.
• Κακή συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.
• Αύξηση των απωλειών νερού.
• Υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και του περιβάλλοντος.
Η ΕΥΑΘ προσφέρεται στο βωμό του κέρδους των ιδιωτών. Την κοινωνική πολιτική μιας Δημόσιας ΕΥΑΘ, δεν πρόκειται να την εφαρμόσει καμιά ιδιωτική εταιρεία. Σήμερα πολύ από εμάς αδυνατούμε να πληρώσουμε ακόμη και το νερό, τι θα συμβεί αύριο όταν έρθουν οι ιδιωτικές εταιρείες; Θα επιτρέψουμε να διακόψουν το νερό από νοσοκομεία, σχολεία και πάρκα;
Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα!
Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, δεν δεχόμαστε την ιδιωτικοποίηση του!
ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Σε αυτόν τον αγώνα ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και πρέπει να το δείξουμε!
Καλούμαστε λοιπόν ως πολίτες αυτής της πόλης στην συνέλευση όπου όλοι μαζί θα σχεδιάσουμε τον αγώνα κατά της παραχώρησης του νερού της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά χέρια. Το νερό δεν έχει χρώμα, όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Υπενθιμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα!» συνεχίζει να συλλέγει υπογραφές εδώ http://www.right2water.eu/el διεκδικώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη θέσπιση σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας που να υλοποιεί το ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση και να προωθεί την παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης ως απαραίτητων δημόσιων υπηρεσιών για όλους. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 1.447.441 υπογραφές, πάνω από το όριο του ενός εκατομμυρίου υπογραφών που απαιτούνται για να τεθεί το θέμα στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ στην Ελλάδα υπολειπόμαστε περίπου 4.000 από τις 16.500 απαιτούμενων από τη χώρα μας υπογραφών, σημειώνοντας πολύ μεγάλη πρόοδο το τελευταίο τρίμηνο.