Ο Plácido Domingo ενώνει τη φωνή του με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

africa_aid.jpgγια τα παιδιά-θύματα της βίας και του υποσιτισμού στο Νταρφούρ.

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2007-
«Αν μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς που υποφέρουν, πρέπει να το κάνουμε» δήλωσε ο Mo Plácido Domingo, ένας από τους σύγχρονους μύθους της όπερας, σε Συνέντευξη Τύπου στο Athens Hilton, με αφορμή τη συναυλία της 27ης Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο για την ενίσχυση των προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στο Νταρφούρ. Ο μεγάλος λυρικός καλλιτέχνης και η Katherine Jenkins, ενώνουν τις φωνές τους με τη διεθνή, ιατρική, ανθρωπιστική οργάνωση, σε μια συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά-θύματα βίας και υποσιτισμού στην περιοχή αυτή του Σουδάν που μαστίζεται από τον πόλεμο και τη βία.

Στο Νταρφούρ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρεμβαίνουν από το 2003 με περισσότερους από 170 διεθνείς africa_aid2.jpg εθελοντές και πάνω από 2.600 άτομα ντόπιο προσωπικό. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις της οργάνωσης αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Οι συγκρούσεις που μαίνονται από το 2003 εκτιμάται ότι έχουν κοστίσει 300.000 ζωές και έχουν αναγκάσει 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ειδικότερα, τα προγράμματα των ΓΧΣ στο Νταρφούρ στοχεύουν στην παροχή ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στα παιδιά που αποτελούν και το πιο ευάλωτο κομμάτι του πληθυσμού στο Νταρφούρ που, παρά τις ένοπλες συγκρούσεις, τη βία, τον υποσιτισμό και τις ασθένειες που πλήττουν την περιοχή ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο.

«Η συναυλία αυτή έχει διπλό στόχο: την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας συνείδησης για τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν οι πληθυσμοί στο Νταρφούρ αλλά και οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα που βρίσκονται εκεί, και την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο μας στην περιοχή. Για το λόγο αυτό, είναι εξαιρετικής σημασίας για τους ΓΧΣ», δήλωσε ο Χρήστος Χρήστου, χειρουργός και αντιπρόεδρος της οργάνωσης.

Τον Mo Plácido Domingo στη μοναδική αυτή συναυλία θα συνοδεύσει η διάσημη «crossover Mezzo soprano» Katherine Jenkins.

Εισιτήρια για τη συναυλία προπωλούνται:

· στο 210- 72. 34.567, καθημερινά 9:00- 17:00 πλην Κυριακής και αργιών
· στο διαδικτυακό τόπο www.ticketservices.gr.
· στο δισκοπωλείο «Νίκος Ξυλούρης», Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)

Για περισσότερες πληροφορίες- Γιατροί Χωρίς Σύνορα:

Νώντας Πάσχος, Διευθυντής Επικοινωνίας, 210-5.200.500 (102) και 639-66.99.022

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *