Σε μείωση των εκπομπών αερίου κατά 30% έως το 2030 (Κιότο) προχωρά η Νέα Υόρκη

New YorkΤο καλό παράδειγμα
Associated Press: Τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δένδρο του Ροκφέλερ Σέντερ, στη Νέα Yόρκη, έχουν ήδη αλλάξει

Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο για την προστασία του περιβάλλοντος θέτουν σε εφαρμογή οι Αρχές της Νέας Υόρκης, δίνοντας το καλό παράδειγμα και για τις υπόλοιπες πόλεις των ΗΠΑ. Στόχος, η μείωση των εκπομπών αερίου κατά 30% μέχρι το 2030.

Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής του BBC στη Νέα Υόρκη, η πρώτη συμβολική κίνηση έγινε ήδη: το χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Κέντρο Ροκφέλερ (στολίδι της πόλης) φέρει πλέον λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Επόμενος στόχος, η αλλαγή του φωτισμού στη γέφυρα του Μπρούκλιν.

Παράλληλα, τα περιπολικά και τα οχήματα της Πυροσβεστικής θα αντικατασταθούν από υβριδικά οχήματα. [ΣΣ. Βενζίνη και ρεύμα, από ηλιακά]. Το ίδιο θα συμβεί -τουλάχιστον πιλοτικά σε πρώτο στάδιο- και για τα απορριματοφόρα. Σειρά θα πάρουν και τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και θα ακολουθήσουν οι πολυδάπανοι από κάθε άποψη ουρανοξύστες.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη Διάσκεψη του Μπαλί για το Κλίμα, οι 180 χώρες -μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ- αποφάσισαν να υιοθετήσουν έναν «Οδικό Χάρτη», ο οποίος περιλαμβάνει διαπραγματεύσεις δύο ετών με στόχο ένα νέο Κιότο το 2009.

Στο τελικό κείμενο έγινε αναφορά στην ανάγκη περιορισμού των εκπομπών αερίου και στη χρηματοδότηση των φτωχών του πλανήτη, ώστε να υιοθετήσουν «καθαρότερες» μορφές τεχνολογίας. Ο «Οδικός Χάρτης» θα οδηγήσει σε μία νέα Διάσκεψη για το Κλίμα, περί τα τέλη του 2009, στη Δανία.

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=859884&lngDtrID=252

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top