«Το Άστρο των Χριστουγέννων» στο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου

astro.jpgΦιλοξενούμε το παρακάτω αρθράκι της ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. με χαρά, λόγω επικαιρότητας. Δεν πιστεύουμε σε άστρα ούτε Ζωροαστρικά ούτε Χριστιανικά. Ποιος είπε όμως να πιστεύουμε; Μας αρκεί που η γένεση, η γέννηση και το άστρο είναι ένα πανέμορφο και ειρηνικό παραμύθι. Με παραμύθια μεγαλώσαμε όλοι άλλωστε. Μόλο που δεν ήταν αληθινά, μας οδήγησαν με τη γύρη τους και το θρόισμα τους στο όραμα που αλλάζει τον κόσμο. Λένε πως οι θρησκείες σήμερα, είναι η μοναδική διάσταση εσωτερισμού και συνειδητής ή ασυνείδητης πνευματικότητας. Εμείς τη θέλουμε τη διάσταση αυτή ανθρώπινη, με πόδια και σώμα, με όραμα και όνειρο, θέλουμε πολλούς επίγειους “μάγους” να μοιράζουν βάλσαμο στην ανάγκη, να διαφυλάγουν την ομορφιά της πλάσης, να νικούν την ασχήμια, το άδικο, την αλαζονεία της ένοχης υπεροχής. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..

Εκ μέρους της Σύνταξης: Νίκος Τακόλας

Κι αφού θα “μπείτε” στο Πλανητάριο, μέσω της σύνδεσης στο τέλος (Link), κάντε μια βόλτα και στην προηγούμενη θεματογραφία του, http://www.flickr.com/photos/12343320@N03/

===============================================

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΡΘΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό και σας συνιστούμε να κλικάρετε τον τίτλο για να παρακολουθήσετε το ταξίδι των “Μάγων” και να γίνετε “μάρτυρες” της γέννησης του Θεανθρώπου.
ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

—————–
«Το Άστρο των Χριστουγέννων» αποτελεί μία νέα παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου, η οποία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και υπογράφεται από τους συνεργάτες του Πλανηταρίου, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Σιμόπουλου, Μουσική του Μπάμπη Μπλαζουδάκη, Αφήγηση των Χρήστου Σιμαρδάνη και Κώστα Σεραφειμίδη και σε Αγγλική αφήγηση του Dunkan Skinner.

Θεματικά πρόκειται για το γνώριμο και αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο θέμα, το οποίο όμως στο θόλο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου αποκτά μια επιστημονική και εκπαιδευτική διάσταση. Η παράσταση αναλαμβάνει να διερευνήσει με την συμμετοχή του θεατή, μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα για το ξεχωριστό εκείνο κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο νεογέννητο Χριστό. Τι ήταν τελικά εκείνο το «Άστρο»; Ήταν άραγε μετέωρο ή κομήτης; Νόβα ή σουπερνόβα; Μετεωρίτης ή βολίδα; Ισχύει άραγε η διατύπωση του Κέπλερ, πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμία επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα;

Κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στους αιώνες που πέρασαν, από τη γέννηση του Θείου Βρέφους στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, η παράσταση «το Άστρο των Χριστουγέννων» ξεδιπλώνει ιστορικά, όσο και επιστημονικά δεδομένα μέσα από ένα ιδιαίτερο μουσικό και οπτικό θέαμα και γεμίζει το χώρο με έναν «αέρα» παιδικής αθωότητας και συναισθήματα, που θα συγκινήσουν τις ψυχές όλων.

VIRTUAL PHOTO GALLERY ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
http://www.flickr.com/photos/12343320@N03/sets/72157601779538615/

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top