Ο φαλαινοθηρικός στόλος αναχώρησε (20.11.2007) από λιμάνι της Ιαπωνίας

Ο φαλαινοθηρικός στόλος της ιαπωνικής κυβέρνησης αναχώρησε από το λιμάνι του Σιμονεσέκι, για το μεγαλύτερο κυνήγι από την απαγόρευση της εμπορικής φαλαινοθηρίας πριν από είκοσι χρόνια.

Τα φαλαινοθηρικά σκοπεύουν να σκοτώσουν περισσότερες από 1.000 φάλαινες στον Νότιο Ωκεανό, ανάμεσά τους και 50 απειλούμενες με εξαφάνιση πτεροφάλαινες, 50 μεγαπτεροφάλαινες και 935 ρυγχοφάλαινες.

Το πλοίο της Greenpeace, Esperanza, βρίσκεται κοντά στις ακτές της Ιαπωνίας. Μπορείτε να διαβάσετε το ημερολόγιο του πληρώματος εδώ ή να βρεθείτε εικονικά στη γέφυρά της.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι οι Ιάπωνες διεξάγουν έρευνα, η φαλαινοθηρία δεν βοηθάει την επιστήμη. Η Διεθνής Επιτροπή Φαλαινοθηρίας δήλωσε ότι τα δεδομένα που συγκεντρώνουν οι φαλαινοθήρες δεν είναι χρήσιμα. Στην πραγματικότητα όλα όσα θα μάθουμε καμακώνοντας τις φάλαινες, μπορούν να γίνουν γνωστά και χωρίς φονικά μέσα.

Η φαλαινοθηρία ουσιαστικά κλέβει χρήματα από τους Ιαπωνικούς φόρους και στερεί από άλλες χώρες πολύτιμα εισοδήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν από την παρατήρηση των φαλαινών. Οι απειλούμενες μεγαπτεροφάλαινες που θα κυνηγηθούν από τους φαλαινοθήρες, είναι βασικό στοιχείο της πετυχημένης τουριστικής βιομηχανίας που βασίζεται στην παρατήρηση φαλαινών σε γειτονικές χώρες.

Ο φαλαινοθηρικός στόλος πρέπει να ανακαλεστεί τώρα. Αν αυτό δε γίνει θα προβούμε σε άμεση ειρηνική δράση για να σταματήσουμε το κυνήγι.

Περισσότερα: http://www.greenpeace.org/greece/news/whale-fleet-departure

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top