Ένας «πρόεδρος» για τα σίδερα…

ecogreens Ας σταματήσουν επιτέλους κάποιοι να εκθέτουν την οικολογία

Δεν θα υπήρχε κανένας άλλος λόγος να ασχοληθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με τον ανεκδιήγητο Βεργή, αν ακόμη και αυτή τη στιγμή, που οδηγείται στη δικαιοσύνη για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις, κάποια ΜΜΕ δεν επιμένανε να τον αποκαλούν ως «πρόεδρο των οικολόγων».

Ο Βεργής έχει τόσο (αυτο)γελοιοποιηθεί, που είναι φανερό ότι κάποιοι -που γνωρίζουν καλά πως εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του- τον προβάλουν σκανδαλωδώς, ώστε να συκοφαντηθεί η ίδια η οικολογία. Η αρνητική αυτή δημοσιότητα, όμως, δεν αφορά απλώς ένα άτομο αλλά ολόκληρο τον οικολογικό χώρο, ακόμη και αν οι αναφορές δεν γίνονται άμεσα για τους Οικολόγους Πράσινους, όπως πριν λίγο καιρό, που σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι ιδιοποιήθηκε χωρίς αντίλογο και το ποσοστό του 1,05% που πήραν οι Οικολόγοι Πράσινοι στις εθνικές εκλογές.

Οι πολίτες μπορούν να είναι σίγουροι ότι η πολιτική κουλτούρα των Οικολόγων Πράσινων και του πράσινου κινήματος γενικότερα δεν έχει καμία σχέση με συμπεριφορές που γελοιοποιούν και εκθέτουν την οικολογία, μέσα από ύποπτες συναλλαγές με καταστροφικά συμφέροντα (καταπατήσεις δασών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κα).

Ποτέ δεν είχαν οι Οικολόγοι Πράσινοι αλλά και γενικότερα οι οικολόγοι «αρχηγό» και μάλιστα έναν άνθρωπο που καμία σχέση δεν είχε ποτέ με το κοινωνικό και πολιτικό κίνημα τους. Γιατί όμως ορισμένα ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν εκπροσωπεί τον οικολογικό χώρο, τον προβάλλουν ως «αρχηγό» ή «πρόεδρο των οικολόγων» ενώ σπάνια δίνουν τη δυνατότητα σε σοβαρές προσωπικότητες να μιλήσουν για πολιτική οικολογία;

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ένας αυτόνομος πολιτικός φορέας, ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, που αποτελείται από 32 κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν έχουν αρχηγό ούτε καν πρόεδρο αλλά μια εξαμελή πανελλαδική Γραμματεία, διάφανη δημοκρατική δομή και κυρίως σοβαρό πολιτικό πρόγραμμα και παρεμβάσεις.

Κάθε πολίτης μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στη διάλυση της σύγχυσης και της σκόπιμης παραπλάνησης. Για να διαψευστεί έμπρακτα ότι στην Ελλάδα δεν είσαι ό,τι δηλώσεις.

Πληροφορίες: Μιχάλης Τρεμόπουλος, 6976 448442

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top