Τετάρτη 21-11-2007: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ “ΟΙΚΟΚΡΗΤΗ”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις της Κρήτης και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, έχουν την τιμή να σας καλέσουν σε συνέντευξη τύπου που θα δώσουν την και ώρα 12:00 στην Αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα το πολύπλευρο σκάνδαλο της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στο Κάβο Σίδερο της Μονής Τοπλού.

Εκατοντάδες πολίτες κυρίως από τους Δήμους της Ανατολικής Κρήτης Ιτάνου, Σητείας και σύσσωμες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις της Κρήτης έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της Κ.Υ.Α. με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου “Κάβο Σίδερο” σε έκταση 26.000 περίπου στρεμμάτων του ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» στην περιοχή Κάβο Σίδερο του Δήμου Ιτάνου Νομού Λασιθίου, με φορέα υλοποίησης την εγγλέζικη εταιρεία «Loyalward Ltd».

Το έργο αυτό που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στα Βαλκάνια, στην πραγματικότητα, όπως τεκμηριώνεται από τους ακυρωτικούς λόγους που θα προβάλουμε και από τις μελέτες που θα δώσουμε στη δημοσιότητα, αποτελεί ένα εξαιρετικά μεγάλο σκάνδαλο από νομικής, οικονομικής, αναπτυξιακής και περιβαλλοντικής άποψης.

Θα δοθεί ενημερωτικό υλικό και θα είμαστε στη διάθεσή σας για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις για το πολύπλευρο αυτό θέμα.

Μανόλης Τσαντάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιτάνου, Πρόεδρός του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δήμου Ιτάνου και μέλος της Γραμματείας του Παγκρήτιου Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων “ΟικοΚρήτη”.

Θεοδόσης Γαρεφαλάκης
Εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Κινήσεων και Οικολογικών Ομάδων Επαρχίας Σητείας.

Αντώνης Ανηψητάκης
Επικεφαλής της Νομαρχιακής Κίνησης “Λασίθι στην Πλώρη”, Νομαρχιακός Σύμβουλος Λασιθίου και μέλος της Οικολογικής Ομάδας Σητείας.

Νίκος Κυφωνίδης
Πρόεδρός της Οικολογικής Ομάδας Ιεράπετρας και μέλος της Γραμματείας του Παγκρήτιου Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων “ΟικοΚρήτη”.

Αριστείδης Παπαδάκης
Αντιπρόεδρος της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου και μέλος της Γραμματείας του Παγκρήτιου Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων “ΟικοΚρήτη”.

Περισσότερες πληροφορίες:Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν την «Νομοτεχνική ανάλυση και αξιολόγηση της Σύμβασης μεταξύ του ιδρύματος “Παναγία Ακρωτηριανή” και της Αγγλικής εταιρείας “Loyalward Ltd” για την προτεινόμενη τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή “Κάβο Σίδερο” Δήμου Ιτάνου Λασιθίου Κρήτης» του δικηγόρου κ. Φειδία Ν. Κοντεμενιώτη από τον δικτυακό τόπο του Δικτύου “ΟικοΚρήτη” www.ecocrete.gr. (Μορφή αρχείου: Acrobat Reader, Αριθμός σελίδων: 162, Μέγεθος αρχείου: 2,3 ΜΒ).

Από τον ίδιο δικτυακό τόπο μπορούν να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών για την υπόθεση του Κάβο Σίδερο και άλλα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν την Κρήτη.

Τηλέφωνα για επικοινωνία:Ανηψητάκης Αντώνης: 6932 309698
Γαρεφαλάκης Θεοδόσης: 6932510794
Κυφωνίδης Νίκος: 6932 632656
Παπαδάκης Αριστείδης: 6977 471845
Τσαντάκης Μανόλης: 6932 324121

Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων “ΟικοΚρήτη”
συντονιστικό όργανο 15 οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των παραπάνω.
Σωματεία, οργανώσεις και επιτροπές αγώνα που απαρτίζουν το Δίκτυο (αλφαβητικά):
• ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ,
• ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,
• ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ,
• ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,
• ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ,
• ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ,
• ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ,
• ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΙΑΝΝΟΥ,
• ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΙΤΑΝΟΥ,
• ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ Α. Π. Ε. ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,
• ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
Διμηνιαία εφημερίδα: Φουρόγατος
Δικτυακός τόπος: www.ecocrete.gr
Επικοινωνία: Με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις (τα στοιχεία τους στην σελίδα επικοινωνίας του δικτυακού τόπου) e-mail diktyo@ecocrete.gr, fax: 2810 284520.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top