ΑΘΩΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ

Αθωώθηκε σήμερα στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος από την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης του πρώην Δασάρχη Θεσσαλονίκης κ. Θ. Θεοδωρούδη, με την οποία ζητούσε προσωπικά πέντε εκατομμύρια δραχμές, επειδή οι εκπρόσωποι των Οικολογικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης είχαν καταγγείλει το 2001 τον τότε Δασάρχη για πλημμελή προστασία του δάσους.

Για να δώσει τέλος στην αντιδικία ο Μιχάλης Τρεμόπουλος απέσυρε τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του πρώην Δασάρχη και επειδή ο πρώην δασάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σέβομαι και υπολήπτομαι τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, γνωστό στην τοπική κοινωνία για τους αγώνες του για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ανιδιοτέλεια και εντιμότητά του και δηλώνω ότι δεν ήθελα να θίξω την τιμή και την υπόληψή του, αλλά προχώρησα στις ατυχείς εκείνες δηλώσεις, λόγω της ψυχικής φόρτισης της στιγμής. Πείσθηκα επίσης ότι δεν είχε δόλο όταν με κατεμήνυε, αλλά ενήργησε πιστεύοντας ότι έτσι προστατεύει το περιβάλλον, σύμφωνα με την ιδεολογία του».

Υπενθυμίζουμε ότι οι Οικολογικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης είχαν καταγγείλει τον τότε Δασάρχη Θεσσαλονίκης μαζί με τον Δ/ντή Δασών Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Μήτκα για το ότι -παρά το δασικό χαρακτήρα του Δάσους-Πάρκου Θεσ/νίκης και ιδιαίτερα μετά την έκδοση αντίθετων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (Σ.τ.Ε. 3479/97-3643/99) ζήτησαν την άρση της αναδάσωσης μεγάλου τμήματος του Δάσους κατά τα έτη 1997, 1999 και 2000, δηλαδή ακόμη και μετά τον καταστροφικό εμπρησμό του δάσους του 1997.
Οι Οικολογικές Οργανώσεις είχαν προχωρήσει συμβολικά την 21η Μαρτίου 2001, που έχει χαρακτηρισθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας», σε καταγγελία στον Εισαγγελέα με πληθώρα αποδεικτικού υλικού και επειδή διάφοροι ιδιοκτήτες πίεζαν πολλαπλώς, προς την κατεύθυνση της άρσης της αναδάσωσης και επιδιώκοντας η δασική υπηρεσία να συμπεριφερθεί με γνώμονα την υπεράσπιση των δασών, ως ενός υψίστου κοινωνικού αγαθού. Η υπόθεση εκείνη είχε τεθεί στο αρχείο.
Μεταξύ των άλλων ο Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε προς το δικαστήριο: «Υπέβαλα την μηνυτήρια αναφορά κατά του (τότε) δασάρχη Θεσσαλονίκης, ως εκ του καθήκοντος που είχα να υπερασπίζω το δημόσιο συμφέρον (προστασία του περιβάλλοντος και των δασών), ως μέλος του οικολογικού κινήματος και ως εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και όχι με σκοπό να βλάψω ατομικά τον τότε δασάρχη Θεσσαλονίκης. Πίστευα ότι ασκώ νόμιμο δικαίωμά μου και ότι είχα υποχρέωση να το πράξω. Οι δίκες και οι διώξεις δεν μας πτοούν, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή μας. Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δάσος απέναντι σε οποιαδήποτε συμφέροντα και ολιγωρία της πολιτείας και αντιδασικές πολιτικές».

Scroll to Top