Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στην κοινή κινητοποίηση του Σαββάτου

Στην επικαιρότητα έρχεται και πάλι το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, με το νέο γύρο διεθνών συνομιλιών στο Ναϊρόμπι αλλά και με την πρόσφατη βρεττανική Έκθεση Stern, που τεκμηριώνει ότι η απροθυμία για δραστικές αλλαγές πολιτικής απειλεί να κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία πολύ περισσότερο από ό,τι η λήψη ουσιαστικών μέτρων.

Το κρισιμότερο σημείο είναι ότι δεν έχουμε πια άλλο διαθέσιμο χρόνο: τα μέτρα για το κλίμα χρειάζονται δεκαετίες για να αποδώσουν, κάτι που σημαίνει ότι οι απαραίτητες δεσμεύσεις χρειάζεται να συμφωνηθούν τώρα και να προετοιμαστούν άμεσα.

Αν το Κιότο είχε την πολυτέλεια να είναι ένα μικρό πρώτο βήμα, το πρώτο μισό του 21ου αιώνα θα είναι η περίοδος που η κλιματική αλλαγή είτε θα ανακοπεί είτε θα γίνει ανεξέλεγκτη. Στο σημείο που έχουμε φθάσει, κάθε λίτρο βενζίνης ή πετρελαίου, κάθε κιλοβατώρα ηλεκτρισμού από λιγνίτη ή άλλα ορυκτά καύσιμα είναι ένα ακόμη βήμα χωρίς επιστροφή: μόνη λογική πολιτική μπορεί να είναι η εξάντληση των περιθωρίων για εξοικονόμηση ενέργειας, η απεξάρτηση από το λιγνίτη και το πετρέλαιο και η δραστική στροφή στις ανανεώσιμες πηγές.

Η πίεση των πολιτών είναι εδώ απαραίτητη για να αντισταθμίσει το έλλειμμα πολιτικής βούλησης των κυβερνήσεων. Έτσι το Σάββατο 4 Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί Διεθνής Μέρα Δράσης για το Κλίμα, με κινητοποιήσεις σε πάνω από 40 χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν σημαντική την κοινή παρέμβαση που οργανώνεται στην Αθήνα από ένα ευρύ φάσμα οργανώσεων και έχουν ήδη καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για το ξεκίνημα και την επιτυχία της. Θα είμαστε λοιπόν κι εμείς εκεί:

Σάββατο 4 Νοεμβρίου, 12 το μεσημέρι, Σύνταγμα & Ερμού

προσβλέποντας σε μια μακροχρόνια προσπάθεια για ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ: προτεραιότητες, πολιτικές, συνήθειες, συμφέροντα.

Η γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιάννης Παρασκευόπουλος 6979 952070

Ολόκληρη η κοινή ανακοίνωση, με τις υπογραφές των 15 οργανώσεων, είναι αναρτημένη (μεταξύ άλλων) στην ιστοσελίδα www.ecogreens.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top