Μποϊκοτάρετε τα Wal-Mart και τις αλυσίδες μεγάλων εταιρειών

buy localΗ Ένωση ΒΙΟ-Καταναλωτών των Η.Π.Α. (OCA – Organic Consumers Association) μας καλεί να σπάσουμε τις Αλυσίδες των μεγάλων εταιρειών. Να μποϊκοτάρουμε τα προϊόντα φίρμας και τις αλυσίδες πολυκαταστημάτων από 13 Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2005, που πραγματοποιούνται οι περισσότερες αγορές του έτους. Και να αγοράσουμε τοπικά, βιολογικά και «δικαίου εμπορίου» προϊόντα από ανεξάρτητες επιχειρήσεις, μικρά μαγαζιά, λαϊκές αγορές και αγροκτήματα.

Η ΒΙΟΖΩ υποστηρίζει την κίνηση.

Διεθνές κάλεσμα για δράση

Σπάστε τις “Αλυσίδες”

13 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2005 αγοράστε Τοπικά, Βιολογικά και Δικαίου Εμπορίου προϊόντα.

Μποϊκοτάρετε τα Wal-Mart και τις αλυσίδες μεγάλων εταιρειών

Έφτασε ο καιρός να Σπάσουμε τις Αλυσίδες!

Η Ένωση ΒΙΟ-Καταναλωτών (OCA) προωθεί το επόμενο στάδιο της πιο φιλόδοξης εκστρατείας μας μέχρι σήμερα, που Σπάζει τις Αλυσίδες:

buy localΑγοράστε Τοπικά, Βιολογικά και Δικαίου Εμπορίου προϊόντα. Μεταξύ 13 Νοεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου η OCA θα κινητοποιηθεί από την Αλάσκα ως την Αργεντινή, σε συνεργασία με μία μεγάλη/ σημαντική μάζα πολιτών από όλο τον κόσμο για να επανακτήσουμε τον έλεγχο των κοινοτήτων μας, των τροφίμων μας, του εμπορίου μας, και του μέλλοντός μας.

Πολλά πρωτοπόρα στελέχη (ακτιβιστές), οργανώσεις και δίκτυα έχουν επικυρώσει ήδη τη διεθνή πρόσκληση της OCA για δράση.

(Βρείτε τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά σας και υπογράψτε το κείμενο που Σπάζει τις Αλυσίδες στη διεύθυνση: http://www.organicconsumers.org/btc.htm

Αρχίζοντας την βδομάδα 13-19 Νοεμβρίου, η OCA και οι σύμμαχοί της θα κινητοποιηθούν σε όλη την ήπειρο για να επιστήσουν την προσοχή στον καταστρεπτικό αντίκτυπο που έχουν στις τοπικές οικονομίες η Wal-Mart και οι άλλες μεγάλες αλυσίδες.

Συγχρόνως τα τοπικά ενεργά στελέχη θα προβάλλουν στους καταναλωτές τις ευκαιρίες και τις εναλλακτικές λύσεις να αγοράζουν τοπικά, βιολογικά και προϊόντα και υπηρεσίες δικαίου εμπορίου. Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε την πρώτη εβδομάδα 500 ενέργειες/δράσεις και γεγονότα/εκδηλώσεις για να Σπάσουμε τις Αλυσίδες.

Οι ενέργειες/δράσεις θα περιλάβουν:

  • Μποϊκοτάρισμα και πικετοφορίες στα Wal-Mart, τα Starbucks και σε άλλες αλυσίδες,
  • Παρουσίαση και προώθηση της αγοράς των τοπικών πράσινων, βιολογικών, και βιώσιμων προϊόντων από ανεξάρτητους παντοπώλες, εστιατόρια, καφέ, βιβλιοπωλεία και αγροκτήματα,
  • Συγκεντρώσεις σε σπίτια, προβολή ταινιών στις κοινότητες, και εκδηλώσεις εκπαίδευσης του κοινού.

Το προσωπικό της OCA θα σας βοηθήσει να οργανώσετε την εκδήλωσή σας και να την προβάλετε στα ΜΜΕ. (Υπογράψτε για την συμμετοχή σας σε μία δράση που γίνεται κοντά σας στην ηλ-διεύθυνση: http://www.organicconsumers.org/rd-btc.htm

Η Wal-Mart και οι πολυεθνικές αλυσίδες αποικίζουν τις κοινότητές μας και τα μυαλά μας, στο Βορρά & στο Νότο, στην Ανατολή & στη Δύση, στην ύπαιθρο και στις πόλεις, εξολοθρεύουν τις μικρές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους και τους αγρότες, καταστρέφουν το περιβάλλον, και σπέρνουν έναν τοξικό πολιτισμό φτηνών αγαθών και κοινωνικής ανευθυνότητας.

Αν δεν σταματήσουμε το Wal-Martization των κοινοτήτων μας και τη ρύπανση των μυαλών μας, θα πούμε αντίο στο δίκαιο εμπόριο, τα οικογενειακά αγροκτήματα, τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις, τα δικαιώματα εργαζομένων και την διατήρηση και ανάπτυξη του περιβάλλοντος.

Από τις 25 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2005, που πραγματοποιούνται οι περισσότερες αγορές του έτους, καλούμε τους ανθρώπους που έχουν ηθικές αρχές σε όλο τον κόσμο για να “Σπάσουμε τις Αλυσίδες” του αυτοκαταστροφικού καταναλωτισμού με το μποϊκοτάρισμα των Wal-Mart και των άλλων εθνικών και διεθνών αλυσίδων καταστημάτων, εστιατόριων γρήγορου φαγητού, τροφίμων, εταιρικών καφέ-εστιατορίων, και τα προϊόντα που έχουν τα λογότυπα των πολυεθνικών του εμπορίου. Ελπίζοντας να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο, κατά τη διάρκεια της εποχής που πραγματοποιούνται οι περισσότερες αγορές του έτους, καλούμε τους καταναλωτές διεθνώς να αγοράσουν τοπικά προϊόντα, βιολογικά, και προϊόντα του δικαίου εμπορίου, που κατασκευάστηκαν με δίκαιο τρόπο.

Βοηθήστε μας να κάνουμε το Μήνα Τοπικών Αγορών 2005 την αρχή του τέλους για τα Wal-Mart και τις εταιρικές αλυσίδες. Παρακαλούμε ενωθείτε μαζί μας για να ενισχύσουμε το ρυθμό επιστροφής στα τοπικά και πράσινα προϊόντα και σε μια δίκαιη διεθνή οικονομία.

Καταναλωτές όλου του κόσμου ενωθείτε!

Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά τις Αλυσίδες μας!

Με αλληλεγγύη,
Ronnie Cummins,
Ένωση ΒΙΟ-Καταναλωτών (ΗΠΑ)


Βρείτε ποιες είναι οι ανεξάρτητες επιχειρήσεις κοντά σας και υπογράψτε το σπάσιμο η υποχρέωση αλυσίδων στην ηλ-διεύθυνση: http://www.organicconsumers.org/btc.htm

Μάθετε περισσότερων για τη συμμετοχή σας σε δραστηριότητες που θα γίνουν κοντά σε σας στην ηλ-διεύθυνση: http://www.organicconsumers.org/rd-btc.htm

Ενισχύστε την OCA: http://www.organicconsumers.org/donations.htm

Scroll to Top