ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Ανοιχτή Συνέλευση

Η Ανοιχτή Συνέλευση του Παναττικού Δικτύου θα γίνει τη Δευτέρα 8/10 , ώρα 7.00 μ.μ. στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Η καταστροφή της Πάρνηθας, οι μεγάλες πυρκαγιές στην Πεντέλη και το Πάνειο Όρος, αλλά και οι μικρότερης έκτασης πυρκαγιές στον Υμηττό, έχουν αλλάξει δραματικά τα περιβαλλοντικά δεδομένα της Αττικής. Η οικολογική κρίση παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις με ορατές ήδη επιπτώσεις στο κλίμα, τη δημόσια υγεία, την ισορροπία πόλης – υπαίθρου, τη χλωρίδα και την πανίδα, τη βιοποικιλότητα. Η Αττική αποτελεί μέρος μόνο της εθνικής γεωγραφίας της περιβαλλοντικής κατάρρευσης : το 2007 κάηκαν 2.691.140 στρέμματα γης (1.513.550 δασικά, 1.146.490 αγροτικά, 301.320 natura ).

Απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα έχουν δημιουργηθεί κοινωνικά αντισώματα και αντιστάσεις φορέων και ενεργών πολιτών. Ως Παναττικό Δίκτυο θα ενεργοποιηθούμε μαζικά και δυναμικά για να συμβάλλουμε στη θωράκιση του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος της Αττικής, στην αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και στη δραστική ενίσχυση των αστικών και περιαστικών πράσινων πνευμόνων της πόλης. Κάθε ενέργειά μας, σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, θα συνδέεται με την περιβαλλοντική υποβάθμιση και θα εξετάζεται υπό το πρίσμα της συμβολής της στη διέξοδο από την οικολογική κρίση. Δεν θα δεχτούμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο οικοδομής στους ελεύθερους χώρους σε μητροπολιτικό, τοπικό, σημειακό επίπεδο, αντίθετα θα επιδιώξουμε τον πολλαπλασιασμό και τη φύτευσή τους. Σήμερα οι στόχοι μας αυτοί συναντούν μεγάλη κοινωνική ανταπόκριση. Πρέπει να συμβάλλουμε στη συμμετοχή των πολιτών στις περιβαλλοντικές δράσεις.

Θέματα ημερήσιας διάταξης της Ανοιχτής Συνέλευσης του Παναττικού Δικτύου
Τοπικές και πανδικτυακές δράσεις στις σημερινές συνθήκες οικολογικής κρίσης.
Ενημέρωση για την ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ , που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/10, στις 6.00 μ.μ. στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ( Καραγιώργη Σερβίας 4)

Θέμα της ημερίδας : ΠΑΡΝΗΘΑ – ΠΕΝΤΕΛΗ – ΥΜΗΤΤΟΣ Τα βουνά της Αττικής εκπέμπουν S.O.S Δράσεις για τη σωτηρία τους, κοινωνικός έλεγχος

Site Παναττικού Δικτύου
Καμπάνια ενημέρωσης και δράσεων για την αντιμετώπιση της οικολογικής κρίσης, Παγκόσμια Ημέρα Κλιματικής Αλλαγής (8/12)
Ο,το άλλο θέμα τεθεί από τους συμμετέχοντες

Άλλες συναντήσεις του Παναττικού Δικτύου
· Δευτέρα 1/10 , 7.00 μ.μ. Αγορά Κυψέλης. Συνεδριάζει η ομάδα προετοιμασίας της ημερίδας για τα δάση
· Κυριακή 7/10, 12.00 μ.μ. , πλαζ Ελληνικού. Ο Δήμος Ελληνικού μας καλεί στην πλαζ που ανοίξαμε το καλοκαίρι σε μια επινίκια συνάντηση – γιορτή

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Καφαντάρη Χαρά, κινητό: 6974775279
Μαρτέν Νίκος, σταθερό: 210-3453877 κινητό: 6995 822 923 e-mail: nmarten@otenet.gr
Πορτάλιου Ελένη, σταθερό: 210-7512560 e-mail: portel@central.ntua.gr
Τότσικας Πάνος, σταθερό: 210-3815430 e-mail: ptots@tee.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top