Όλοι στο συλλαλητήριο

Μια άλλη Θεσσαλονίκη είναι εφικτή
Η «Οικολογία -Αλληλεγγύη» καλεί στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
Στις 9 του Σεπτέμβρη θα είμαστε όλοι στο πανελλαδικό πανεργατικό και παμφοιτητικό συλλαλητήριο με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, για να υποδεχτούμε τον πρωθυπουργό των τραπεζιτών, των περικοπών και της περιβαλλοντικής καταστροφής. Θα είναι ένα συλλαλητήριο οργής και αντίστασης.

Ο απαράδεκτος πόλεμος του Ισραήλ μας ξεσήκωσε όλους μέσα στο καλοκαίρι ενάντια στη σφαγή των μικρών παιδιών, τους βομβαρδισμούς αμάχων και την αναλγησία των ισχυρών του πλανήτη, που έκαναν πλάτες στους εγκληματίες πολέμου. Η ήττα του Μπους και του Ολμέρτ έδειξε ότι δεν είναι ανίκητοι. Θα πρέπει και στο Ισραήλ να καταλάβουν πως με τη βία δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της ασφάλειάς τους. Και πρέπει να ξέρουν όλοι ότι η οργή μας μπορεί να ξαναβγάλει το αντιπολεμικό κίνημα πιο δυνατό στους δρόμους.

Η οργή μας όμως δεν σταματάει εκεί. Είναι πρόκληση να έρχονται οι υπουργοί της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη για φιέστες λίγες μέρες μετά τις φωτιές που έκαναν στάχτη τις ομορφιές της Χαλκιδικής. Αυτοί που σκορπάνε δισεκατομμύρια για F-16, ελικόπτερα και φρεγάτες για το χατίρι του Μπους, δεν μπόρεσαν να οργανώσουν την αντιπυρική προστασία. Πρόκειται για μια προσχεδιασμένη ολιγωρία από μεριάς της κυβέρνησης, που σε συνδυασμό με το σχέδιο υποβάθμισης της συνταγματικής προστασίας του δάσους, την μετατρέπει σαφέστατα σε ηθικό αυτουργό της τεράστιας καταστροφής.

Μαζί τους και οι εκλεκτοί της κυβέρνησης τοπικοί άρχοντες που οργανώνουν φιέστες αδιαφορώντας για την πυρκαγιά στους Ταγαράδες που υπόσκαψε την υγεία μας και διαβεβαιώνουν για την πρόοδο της «μητρόπολης των Βαλκανίων» όταν η Θεσσαλονίκη κατατάσσεται 254η μεταξύ 258 πόλεων της Ευρώπης σε ποιότητα ζωής.

Αλλά θα βρουν μπροστά τους την αντίστασή μας. Οι φοιτητές που με τις καταλήψεις τους μπλοκάρισαν τα σχέδια της Γιαννάκου θα είναι μαζί μας. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι των λιπασμάτων που με την επτάμηνη κατάληψή τους κοντράρουν τα σχέδια των υπουργών και των τραπεζιτών. Όλα τα εργατικά κέντρα, όλες οι ομοσπονδίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, όλα τα συντονιστικά των καταλήψεων έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή σ’ αυτό το συλλαλητήριο, ώρα 6 μ.μ. (άγαλμα Βενιζέλου).

Εμπρός να πλημμυρίσουμε τους δρόμους, στέλνοντας το μήνυμα στον Καραμανλή ότι η πολεμοκαπηλεία και ο νεοφιλελευθερισμός δεν περνάνε. Και να συνεχίσουμε μαυρίζοντας στις νομαρχιακές εκλογές τον Ψωμιάδη και τον Παπαγεωργόπουλο για να δείξουμε πως «μία άλλη Θεσσαλονίκη είναι εφικτή».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top