ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

05.09.2007

ecogreensΔόθηκε σήμερα στην Αθήνα συνέντευξη τύπου των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ όπου παρουσιάστηκαν:
– οι θέσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ σχετικά με την αποκατάσταση των δασών και της κοινωνικής –οικονομικής ζωής στις καμένες περιοχές και η κοινή πρωτοβουλία τους με την Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο (δείτε αναλυτικό συνημμένο),
– ο εκλογικός στόχος για είσοδο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη Βουλή, ώστε οι 8-9 βουλευτές που θα εκλεγούν, εφόσον υπερβούν το 3%, να αλλάξουν τις προτεραιότητες και το περιεχόμενο της πολιτικής,
– οι υποψήφιοι/ες των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας καθώς και στοιχεία σχετικά με τους/ες υποψηφίους/ες
– η στήριξη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και της Ομάδας των Πρασίνων Ευρωβουλευτών που συμμετέχουν και με εκπροσώπους τους στην προεκλογική καμπάνια με περιοδείες και επισκέψεις σε διάφορες περιοχές.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένη Μυριβήλη, ο ζωγράφος Γιάννης Μιγάδης, ο γλύπτης Αριστείδης Πατσόγλου και η εκδότρια Κάτια Λεμπέση υποψήφιοι στο Επικρατείας, καθώς και ο Νίκος Χρυσόγελος, συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και ο Τάσος Κρεμμύδας μέλος της Γραμματείας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

Η Ελένη Μυριβήλη, που συντόνισε την συνέντευξη, τόνισε ότι η ανησυχία μας για το περιβάλλον και η αγανάκτησή μας για τις οικολογικές καταστροφές που επιβαρύνουν καθημερινά τον τόπο μας και τον πλανήτη πρέπει να μετατραπούν σε πολιτική και προσωπική βούληση και δράση για αλλαγές. Οι αλλαγές δεν μπορούν πια να αποτελούν επιλογές τύπου «life-style» ή πλατφόρμες κομματικών αντιπαραθέσεων: αποτελούν ανάγκες επιβίωσης. Για τέτοιου είδους αλλαγές απαιτείται ισχυρή παρουσία στο πολιτικό σκηνικό και στη Βουλή ενός πράσινου κόμματος, των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, ιδρυτικού μέλους του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, που θα θέτει σαν καθαρή προτεραιότητα την υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνουμε από όλη την Ελλάδα, σημαντικό ποσοστό πολιτών αναζητεί μια πολιτική δύναμη που θα προωθεί σταθερά ουσιαστικές περιβαλλοντικές λύσεις και αλλαγές στο πολιτιστικό, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό προσκήνιο, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ο εκλογικός στόχος για ποσοστό πάνω από 3% και είσοδο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη Βουλή είναι απολύτως εφικτός.

Η Κάτια Λεμπέση, τόνισε ότι είναι πια η ώρα να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι το περιβάλλον πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Επίσης να συνηδειτοποιήσουν όσοι καταστρέφουν το περιβάλλον ότι θα έχουν σημαντικό πολιτικό κόστος. Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις άλλωστε, βάζουν τα θέματα του περιβάλλοντος στο κέντρο της πολιτικής. Στα ψηφοδέλτια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετέχουν, σαν έτοιμοι από καιρό, άνθρωποι που εκφράζουν όχι απλώς την αγανάκτησή τους αλλά και επιδιώκουν αλλαγές και επίλυση των προβλημάτων, είναι άνθρωποι που έχουν επιλέξει εδώ και χρόνια, συνειδητά, αξίες και στάσεις ζωής πιο υπεύθυνες απέναντι στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα. Τα ψηφοδέλτια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ περιλαμβάνουν στελέχη περιβαλλοντικών και κοινωνικών οργανώσεων, ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού με διεθνή αναγνώριση, καθηγητές πανεπιστημίου και φοιτητές, αγρότες, βιοκαλλιεργητές και επαγγελματίες, εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, στελέχη της αυτοδιοίκησης. Σε σύνολο 254 υποψηφίων, οι γυναίκες είναι 83 (ποσοστό 33%). Οι περισσότεροι /ες υποψήφιοι είναι ηλικίας 30-40 ετών, ενώ υπάρχουν και αρκετοί νέοι σε ηλικία. Οι περισσότεροι υποψήφιοι/ες είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου.

Την εκλογική καμπάνια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στηρίζουν: η Ομάδα των Πρασίνων Ευρωβουλευτών, με ανακοίνωση του προεδρείου της, η Γενική Γραμματέας της Ομάδας Β. Τσέτση καθώς και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ). Στην εκλογική καμπάνια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετέχουν ενεργά η Μαρία Βασιλάκου, επικεφαλής των Πρασίνων της Βιέννης και υποψήφια Δήμαρχός τους (συγκέντρωσε ποσοστό 15% στις τελευταίες δημοτικές εκλογές), ο πρώην γραμματέας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και νυν γερουσιαστής των Ιταλών Πρασίνων Arnold Cassola καθώς και η ευρωβουλευτής των Πρασίνων (Γαλλία) Marie-Helene AUBERT, ειδικευμένη σε θέματα αγροτικής πολιτικής (δείτε αναλυτικά συνημμένα).

Επικοινωνία: Νίκος Χρυσόγελος, 6936672882, συντονιστής εκλογικής καμπάνιας ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top