ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ… ΚΙΝΗΣΗ

Την Παρασκευή 8.9.06, στις 8.30 μ.μ., εγκαίνια στο εκλογικό μας κέντρο

eklogiko_xarths.jpgΗ Δημοτική και Νομαρχιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», με υποψήφιο Νομάρχη τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, συμμετέχει -για 4η συνεχόμενη φορά- στις νομαρχιακές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2006.

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία, από πολίτες με έντονη αγωνιστική και συμμετοχική διάθεση, με όραμα και δράση, που δεν υποστηρίζεται από κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Έτσι, δεν διαθέτει «εκλογικούς μηχανισμούς» και δεν έχει καμία άλλη οικονομική στήριξη, παρά μόνο τα μέλη και τους φίλους της.

Η συλλογική δράση των πολιτών είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας. Σε αυτό τον εκλογικό αγώνα, πέρα από την ψήφο των Θεσσαλονικέων, ζητούμε και την ενεργή συμμετοχή σας. Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη, όσο μικρή κι αν φαντάζει στο μυαλό του καθενός.

Την Παρασκευή 8.9.06, στις 8.30 μ.μ. ανοίγει με επίσημα εγκαίνια το εκλογικό μας στο κέντρο, στη γωνία Πλάτωνος 2 και Πατριάρχου Διονυσίου Ε’, φάτσα στο πάρκο απέναντι από την Αχειροποίητο (Αγ. Σοφίας). Το εκλογικό κέντρο θα λειτουργήσει με την παρουσία και τη διαθεσιμότητα όσο το δυνατό περισσότερων από τους φίλους μας. Ήδη έχουν προσφερθεί χέρια για βάψιμο και μερεμέτισμα, ηλεκτρολογικά και διακόσμηση. Τη Δευτέρα το απόγευμα χρειάζονται χέρια για μεταφορά και τοποθέτηση του εξοπλισμού καφετέριας που μας διέθεσαν δωρεάν.

Όταν θα αρχίσει η λειτουργία του, πέρα τη συνηθισμένη λειτουργία ενός εκλογικού κέντρου, με πληροφορίες για την κίνηση και τις θέσεις μας και τη διακίνηση προεκλογικού υλικού, θα λειτουργεί καφέ – μπαρ. Το προσωπικό του (μπάρμαν, μπαργούμαν, καφετζούδες, σερβιτόροι κλπ) περιμένουμε να στελεχωθεί από μέλη και φίλους. Όσοι και όσες ασχολούνται με τη μαγειρική – ζαχαροπλαστική, μπορούν να φτιάξουν εδέσματα (κατά το δυνατό με προϊόντα βιολογικής παραγωγής), που θα τα προσφέρουμε στους θαμώνες μας. Φυσικά ελπίζουμε και στη συνδρομή των επαγγελματιών του είδους.

Επιπλέον, θα λειτουργήσουν εκλογικά περίπτερα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και τους περιφερειακούς Δήμους. Άμεσα χρειαζόμαστε ανθρώπους με φαντασία (αρχιτέκτονες, ξυλουργούς ή καλλιτέχνες) για το σχεδιασμό μιας καλαίσθητης παρουσίας. Και φυσικά ανθρώπους που θα τα λειτουργήσουν…

Επίσης, κάθε είδους οχήματα (από ποδήλατα μέχρι φορτηγά) που θα βοηθήσουν στην μεταφορά και εγκατάσταση των περιπτέρων και τον εφοδιασμό του προεκλογικού υλικού στην πόλη, την περιφέρεια και το νομό.

Γραφίστες, ζωγράφοι, σκηνογράφοι (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία σκηνικών στις εκδηλώσεις που ετοιμάζουμε, στα φυλλάδια τις αφίσες και το υπόλοιπο ενημερωτικό υλικό. Φυσικά, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί, ζογκλέρ και κλόουν είναι ευπρόσδεκτοι για την οργάνωση χάπενινγκ.

Όσοι/ες δεν μπορείτε να φύγετε από το σπίτι ή έχετε κάποιο ελεύθερο χρόνο στην εργασία σας, μπορείτε να μας εμπιστευθείτε για να σας τον «γεμίσουμε δημιουργικά». Ιδίως αν διαθέτετε και ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τέλος, ζητούνται άτομα αλλά και παρέες με κέφι για διανομή προεκλογικού υλικού στους δρόμους, τις πλατείες και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις (παραστάσεις, συναυλίες κλπ)
Και βέβαια, μπορείτε να συμμετέχετε την ημέρα των εκλογών ως εκλογικοί αντιπρόσωποι και εκλογικοί επιθεωρητές της «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ». Θα γίνει ειδική ενημέρωση για τον εκλογικό νόμο, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του εκλογικού αντιπροσώπου και επιθεωρητή λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Περιμένουμε ιδέες για οργάνωση θεματικών (και θεαματικών) δράσεων, εξορμήσεων σε χώρους εργασίας και σε Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης, άρθρα και συνεντεύξεις σε ΜΜΕ, επιστολές, ηλεκτρονικά μέσα (Blogs, ιστοσελίδες, mail), φιλικές μαζώξεις, ένα πανώ στο μπαλκόνι σας (ιδιαίτερα αν είναι κεντρικό) και ότι άλλο προσφέρεται για τη διάδοση των θέσεών μας.

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω, χρειάζονται χρήματα. Ήδη κυκλοφορούν κουπόνια για την ενίσχυση της προεκλογικής μας εκστρατείας (αξίας 2 ως 50€) και σύντομα θα κυκλοφορήσει και το «Οικολογικό Ημερολόγιο 2007». Μπορείτε να βοηθήσετε επίσης με διαφημιστικές καταχωρήσεις στην εφημερίδα μας «Τα εν Οίκω εν Δήμω» και άμεσα στο «Οικολογικό Ημερολόγιο 2007», που θα κυκλοφορήσει μέσα στο Σεπτέμβρη, για συγκέντρωση εσόδων.

Φροντίδα χρειάζεται και ο δικτυακός μας τόπος www.ecology-salonika.gr.

Ακόμη, μπορείτε να συνεισφέρετε σε είδος και κυρίως υπάρχει ανάγκη για γραφική ύλη (χαρτί Α4, φάκελοι αλληλογραφίας, συρραπτικά, μελάνια εκτυπωτών κλπ), ποτά και κεράσματα, χρώματα και υλικά για τις εκδηλώσεις (υφάσματα, κοστούμια, αξεσουάρ), που μπορούν να είναι παλιά και αχρείαστα πράγματα που υπάρχουν στα σπίτια σας, ακόμη και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές, modem και λοιπά παρελκόμενα, που δεν σας χρειάζονται πια ή μπορείτε να τα δανείσετε για ενάμισι μήνα.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω ελπίζουμε να συνοδεύονται από κέφι, καλή διάθεση και δημιουργική κριτική.

Για να συντονίσουμε όλες τις διαθεσιμότητες, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα και επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 6973586682 και 2310 222503, στείλτε mail στο odysseas031@hotmail.com ή επιστολή στη διεύθυνση Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη.

Από τη Συντονιστική Γραμματεία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top