Την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. θα συγκεντρωθούμε όλοι σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα.

    >Ειδικός λογαριασμός αρωγής πυροπαθών του ΥΠOIO 2341 10 3053 σε οποιαδήποτε τράπεζα λειτουργεί στη χώρα. <

Φορώντας μαύρα. Στην Αθήνα το ραντεβού είναι στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούμε στο Λευκό Πύργο. Ας φροντίσουμε να οργανωθούν ραντεβού σε κάθε ελληνική πόλη και να διαδώσουμε το μήνυμα σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και ας φροντίσουμε να είμαστε εκεί, φορώντας μαύρα.

Δείτε και δύο φανταστικά βίντεο με εικόνες στο YouTube από την καταστροφή των τελευταίων ημερών:
http://www.youtube.com/watch?v=2LDnAHKqX2w
http://www.youtube.com/watch?v=lheotAiPK7c

Αντιγράφουμε από το ιστολόγιο http://anadasosi.blogspot.com/:

«Δυστυχώς η Ελλάδα εξακολουθεί να φλέγεται ανεξέλεγκτα. Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή που γνώρισε ο τόπος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα. Φυσικά και προέχει να βοηθήσουμε όλοι με όποιον τρόπο μπορούμε στο έργο της κατάσβεσης. Μακάρι να είχε αναπτυχθεί ο εθελοντισμός σ’ αυτή τη χώρα ώστε να μπορούσαμε όλοι να αναλάβουμε συγκεκριμένα πόστα και συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Μακάρι να είχαμε εκπαιδευτεί ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς τι πρέπει να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση. Μακάρι να είχαμε στη διάθεση μας τα απαραίτητα μέσα και μία ικανή ηγεσία για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το ολοκαύτωμα. Όμως ο εθελοντισμός υπήρξε χρήσιμος μόνο για να στηρίξουμε αφιλοκερδώς τους Ολυμπιακούς Αγώνες των χορηγών. Τώρα που κινδυνεύει να καεί ακόμα και η ίδια η Αρχαία Ολυμπία, πού είναι όλοι εκείνοι που μιλούσαν για αρχαίο πνεύμα αθάνατο και εθνικά μεγαλεία; Με ποιο δικαίωμα αφήνουν μία ολόκληρη χώρα στο έλεος πυρκαγιών που κάθε άλλο παρά θεομηνίες είναι;

Πώς είναι δυνατόν να μιλάνε για εκλογές και ψήφους; Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να ακούμε υποσχέσεις και ευφάνταστες θεωρίες αποποίησης κυβερνητικών ευθυνών. Διαδώστε με κάθε μέσο το παρακάτω μήνυμα για μία πρώτη μαζική αντίδραση ενάντια στο πρωτοφανές έγκλημα που συντελείται στη χώρα μας:

“Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.
ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.
Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος. ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.”

Αντιγράψτε το παραπάνω μήνυμα και στείλτε το παντού με SMS ή e-mail. Aναρτήστε το banner στο site ή το blog σας. Τυπώστε το και μοιράστε το όπου μπορείτε. Ενημερώστε φίλους, γνωστούς, τα ΜΜΕ και όποιες τοπικές οργανώσεις ή φορείς πιστεύετε ότι θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν μαζί μας. Και προ παντός, κατεβείτε στους δρόμους και τις πλατείες την Τετάρτη, όπου κι αν βρίσκεστε. Αυτό το κακό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι.»

Σημαντική υποσημείωση:
Αυτές οι πρωτοβουλίες για συγκεντρώσεις σε κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων στις 7 μ.μ. δεν ανήκουν σε συγκεκριμένες οργανώσεις. Πρόκειται για αυθόρμητες οικολογικές διαμαρτυρίες, που ξεκίνησαν από blogers με αφορμή την
πυρκαγιά της Πάρνηθας, η διαμαρτυρία για την οποία πέτυχε ακριβώς επειδή ήταν ακηδεμόνευτη.

Ας το σεβαστούμε…

1 σκέψη για το “Την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. θα συγκεντρωθούμε όλοι σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα.”

  1. Παρακαλώ να συνεχίσετε να ενημερώνετε το χώρο με πληροφορίες για το που να απευθυνόμαστε από όλες τις περιοχές της Ελλάδας για όλες τις πληγείσες περιοχές. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα τις συγκεντρώνω και θα τις τυπώνω και θα αφήνω τις σελίδες να μοιράζονται σε μεγάλα καταστήματα στα ταμεία τους. Χθες έδωσα καμιά 500αριά σε Ιανό, Μετροπολις, Μπαρμπουνάκη, Μαλλιάρη, εκδοτήρια στην Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη) και μοίρασα και κάποια στους περαστικούς. Οι καταστηματάρχες ήταν πολύ υποστηρικτικοί. Πιστεύω ότι σε λίγες μέρες τα ΜΜΕ θα σταματήσουν να ασχολούνται τόσο με αυτό. Αλλά το να παίρνουν οι πολίτες αυτές τις πληροφορίες στο χέρι είναι σημαντικό για την κινητοποίησή μας η οποία πρέπει να είναι μακροχρόνια και συνεχείς. Συμφωνώ ότι δεν είναι το καταλληλότερο να ξοδεύω χαρτί αυτή τη στιγμή αλλά πιστεύω ότι είναι ένας τρόπος να απευθυνθούμε και στoυς off-line πολίτες που είναι οι περισσότεροι και που ίσως δεν έχουν το χρόνο να ψάξουν μόνοι τους αλλά θελουν να βοηθήσουν. Αν θέλετε να σας στείλω τη λίστα που έχω μέχρι τώρα για να τη μοιράσετε με όποιο τρόπο ή να την αναρτήσετε πείτε μου το ε-μαιλ να τη στείλω (σαν attachment). Ευχαριστώ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top