Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση

Ανεπάρκειες και ασυνείδητους κυνηγούς καταγγέλλει ο Μ. Τρεμόπουλος, μετά την επίσκεψή του στην καμένη Κασσάνδρα

Επίσκεψη στις καμένες περιοχές της Χαλκιδικής πραγματοποίησε χθές ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης και διαπίστωσε ότι η έκταση της οικολογικής καταστροφής είναι τεράστια. Όμως σε λίγα σημεία η φωτιά πέρασε στις παραλιακές περιοχές, κάτι που σημαίνει ότι η οικονομική κα κοινωνική ζωή θα μπορέσει να ζαναστηθεί στα πόδια της.

Ο κ. Τρεμόπουλος είχε επαφές, επισκέφτηκε το Δασαρχείο Κασσάνδρας, συνομίλησε με δασικούς και χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι στο Δασαρχείο Κασσάνδρας υπηρετούν μόνο δύο δασοφύλακες. Επιπλέον μικρό μόνο μέρος των κονδυλίων που είχε ζητήσει το Δασαρχείο για καθαρισμό, προστασία και γενικά έργα πρόληψης της πυρκαγιάς είχαν εγκριθεί. Κατήγγειλε μάλιστα ότι στις μη καμένες περιοχές ασυνείδητοι κυνηγοί έχουν βγει παγανιά για να χτυπήσουν πάνοπλοι την ταλαιπωρημένη πανίδα που κατέφυγε εκεί για να γλιτώσει από τη φωτιά.

«Πρόκειται για μια προσχεδιασμένη ολιγωρία και ανεπαρκή προστασία του δάσους από μεριάς της κυβέρνησης» δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος. «Το γεγονός ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την υποβάθμιση της συνταγματικής προστασίας του δάσους και την αποδιάρθρωση του Συμβουλίου της Επικρατείας, την μετατρέπει σαφέστατα σε ηθικό αυτουργό της τεράστιας καταστροφής. Είναι γνωστό ότι στις προεκλογικές περιόδους οι πυρκαγιές αυξάνονται κάτι που αποδεικνύει ότι συγκεκριμένα συμφέροντα που δεν διστάζουν να δουν τον εμπρησμό ως επένδυση στο μέλλον, έχουν πάρει επανειλημμένα το μήνυμα ότι στο τέλος θα πετύχουν στο στόχο τους. Μόνη λύση η μη αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, η κατάργηση των δασοκτόνων νόμων και διατάξεων και η κήρυξη ως αναδασωτέας όλης της καμένης έκτασης της Κασσάνδρας χωρίς εξαιρέσεις»- κατέληξε ο Μ. Τρεμόπουλος.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top