Οι Οικολόγοι Πράσινοι ξεκίνησαν την εκλογική καμπάνια

ecogreensΟι Οικολόγοι Πράσινοι ξεκίνησαν συμβολικά από τις Κυκλάδες την προεκλογική καμπάνια τους με συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα Παρασκευή 17/8/2007, στη Σύρο, ο Νίκος Χρυσόγελος, συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, η Βούλα Τσέτση, γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και οι υποψήφιοι των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στις Κυκλάδες: Στέλιος Ευριπιώτης (Νάξος), Πέτρος Νικολαϊδης (Πάρος) και Πόπη Παρασκευοπούλου (Σύρος), παρουσιάζοντας αναλυτικά τις θέσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και τους εκλογικούς στόχους τους σε εθνικό επίπεδο αλλά και για τις Κυκλάδες.

Ο Νίκος Χρυσόγελος επισήμανε ότι «σήμερα ζούμε μια πρωτοφανούς έντασης οικολογική κρίση και ραγδαία ανατροπή του κλίματος που έχουν ήδη σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον, την υγεία, την οικονομία και την ίδια την κοινωνία. Αντί λοιπόν να γίνει ουσιαστικός και σε βάθος διάλογος στην κοινωνία και να υποχρεωθούν τα κόμματα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της βαθιάς αυτής κρίσης, ώστε οι πληροφορημένοι πολίτες να επιλέξουν μεταξύ πολιτικών προγραμμάτων και προτάσεων τις αλλαγές που υποστηρίζουν, η κυβέρνηση προχώρησε, παίζοντας με τους θεσμούς, σε ευτελισμό της εκλογικής διαδικασίας, με πρόσχημα την ..προώθηση μεταρρυθμίσεων, επιλέγοντας να γίνουν οι εκλογές σε χρόνο που δεν αφήνει περιθώριο να συζητηθούν τα σοβαρά θέματα και οι προτάσεις των κομμάτων. Οι μεταρρυθμίσεις που ενδιαφέρεται να προωθήσει η ΝΔ δεν έχουν σχέση με τις βαθιές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που πρέπει πράγματι να γίνουν στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και της ανατροπής της ζωής όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα». «Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ», τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος, «προσκαλούν τους πολίτες να δείξουν ότι δεν ανεχόμαστε πλέον τέτοιου είδους πολιτικές, δεν εξουσιοδοτούμε κανένα να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς, δεν ανταλλάσσουμε τη ζωή μας για μερικές χάντρες και πολλές υποσχέσεις, δεν θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε πολιτικές που καταστρέφουν το περιβάλλον και απειλούν πια την ίδια τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, θα κινητοποιηθούμε για την απεξάρτηση του κράτους από τους κομματικούς στρατούς και τη διαφθορά αλλά και για βαθιές αλλαγές του κυρίαρχου αναπτυξιακού, πολιτικού και οικονομικού μοντέλου, ώστε να διασφαλισθεί η επιβίωσή μας». «Αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ψηφίζουμε για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Είναι η ώρα με την ψήφο των πολιτών να μπουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ στη Βουλή, να δείξουμε και στην κάλπη ότι υπάρχει πολιτικό κόστος για όσους ευθύνονται για την οικολογική καταστροφή, αλλά και ότι έφτασε η ώρα για βαθιές αλλαγές στις πολιτικές ώστε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα αλλά και την κοινωνική, πολιτική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας. Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν μένουμε μόνο στη διαμαρτυρία και την κριτική, αλλά διατυπώνουμε προτάσεις, επιδιώκουμε αλλαγές και λύσεις, εδώ και τώρα, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης είτε μέσω μιας δημόσιας συμφωνημένης εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης προσανατολισμένης στην οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα».

Η Βούλα Τσέτση, τόνισε ότι «είναι φανερό ότι ως συνέπεια της απουσίας ενός ισχυρού Πράσινου κόμματος, τα σημαντικά θέματα του περιβάλλοντος και της κοινωνίας δεν είναι αυτά που βρίσκονται στο κέντρο της ελληνικής πολιτικής σήμερα παρά την ένταση της οικολογικής κρίσης αλλά και την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των πολιτών. Η χώρα απουσιάζει από τις πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Συχνά, μάλιστα, τάσσεται με τις χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν επιθυμούν τη λήψη των αναγκαίων σήμερα οικολογικών πολιτικών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η αδυναμία της χώρας να πετύχει τους στόχους που έχει συμφωνήσει για την προστασία του κλίματος, τη μείωση της ατμοσφαιρικής και της γενικότερης ρύπανσης, την εξοικονόμηση και, την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών περιοχών και της βιοποικιλότητας, την εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής για την ανακύκλωση των απορριμμάτων, την προστασία και βιώσιμη διαχείριση των νερών. Σύμφωνα με την πρόσφατη επίσημη έκθεση της ΕΕ, η Ελλάδα αύξησε και το 2005 τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (κατά 1,2%), έχοντας ήδη φτάσει σε εκπομπές που ξεπερνούν κατά 25,5% τις εκπομπές της σε σχέση με το έτος αναφοράς, όταν στην ΕΕ επιτεύχθηκε (ανεπαρκής αλλά πάντως μείωση) κατά 0,8% την ίδια περίοδο (2005). Χάνει έτσι όχι μόνο ευκαιρίες για προστασία του περιβάλλοντος, βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των πολιτών αλλά και για προώθηση μιας βιώσιμης, πράσινης, οικονομίας και νέων, αναγκαίων και βιώσιμων θέσεων απασχόλησης» Μεταφέροντας την πλήρη υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ) και της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, η Βούλα Τσέτση δήλωσε ότι «η χώρα χρειάζεται την παρουσία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη Βουλή για να συμβάλλουν με τις παρεμβάσεις και προτάσεις τους στην αντιμετώπιση της οικολογικής κρίσης και σε βαθιές αλλαγές του σημερινού μοντέλου διακυβέρνησης, ώστε να μην αγνοούνται οι πολίτες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι υποψήφιοι των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στις Κυκλάδες δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί αλλά άνθρωποι που προωθούν σε καθημερινό επίπεδο τις προτάσεις και τις ιδέες για τη βελτίωση της ζωής και τις βιώσιμες πολιτικές στις Κυκλάδες. Αυτές τις ιδέες και προτάσεις επιδιώκουμε να θέσουμε και στο κέντρο της πολιτικής για τις Κυκλάδες.

Η Πόπη Παρασκευοπούλου (δημοσιογράφος) τόνισε ότι « οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ξεκινάνε την προεκλογική καμπάνια τους συμβολικά από τις Κυκλάδες γιατί τα νησιά των Κυκλάδων βρίσκονται μπροστά σε σημαντικά προβλήματα όπως έντονη, συχνά ανεξέλεγκτη, αστικοποίηση της παράκτιας ζώνης αλλά και του εσωτερικού των νησιών, αυξανόμενη πίεση για μαζική οικοδόμηση των νησιών, απουσία ξεκάθαρου καθορισμού χρήσεων γης, τεράστια πίεση πάνω στις φυσικές περιοχές, ανταγωνισμός αντί για συμπληρωματικότητα μεταξύ τουριστικής ανάπτυξης και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο ιδιαίτερο περιβάλλον των Κυκλάδων απουσιάζουν μορφές οργανωμένου οικο-τουρισμού και αγροτουρισμού, ενώ ελάχιστα είναι τα παραδείγματα σύνδεσης του τουρισμού με την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές προϊόντων αυξάνονται ραγδαία».

«Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ», δήλωσε η Πόπη Παρασκευοπούλου, «επιδιώκουν οι κεντρικές πολιτικές να διαμορφώνονται σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, να λαμβάνουν υπόψη τις περιφέρεις της χώρας, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές τους. Θέλουμε να αναδείξουμε, τόνισε, νέες πολιτικές προτάσεις για τα νησιά και τη βιωσιμότητά τους, που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό των κεντρικών πολιτικών.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ υποστηρίζουν για τις Κυκλάδες μια διαφορετική πολιτική, που θα βασίζεται σε πέντε σημαντικές μεταρρυθμίσεις:

l Ενδυνάμωση και στήριξη της στροφής προς την οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα των νησιών (απέναντι στην μονοδιάστατη οικονομική μεγέθυνση) λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη προστασίας του κλίματος αλλά και προσαρμογής στα δεδομένα που δημιουργεί η ραγδαία ανατροπή των δεδομένων του κλίματος και στις Κυκλάδες

l Νέα προσέγγιση που αντιμετωπίζει τα νησιά των Κυκλάδων ως ένα αλληλεξαρτώμενο και συνεργαζόμενο δίκτυο οικοσυστημάτων, οικονομιών και κοινωνιών. Πολιτικές και υποδομές προσαρμόζονται σε αυτή τη λογική.

l Επεξεργασία, μέσα από δομημένο και ουσιαστικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, μιας εξειδικευμένης νησιωτικής πολιτικής βιωσιμότητας που θα διαπερνά και θα προσαρμόζει όλες τις επιμέρους πολιτικές στις ανάγκες και τις δυνατότητες-οικολογικές αντοχές των νησιών (πολιτικές γεωργίας, κτηνοτροφίας, αλιείας, περιβάλλοντος, μεταφορών, ανάπτυξης ανθρώπινου κεφαλαίου, υγείας, εκπαίδευσης, κοινωνικής πολιτικής, οικονομίας και οικονομικών, ενέργειας, πολεοδομίας και χωροταξίας)

l Ουσιαστική αποκέντρωση στη λήψη αποφάσεων και διάθεση επαρκών πόρων, με ταυτόχρονη προώθηση μιας πιο συμμετοχικής δημοκρατίας και μοντέλου διακυβέρνησης στις Κυκλάδες (αλλά και σε κεντρικό επίπεδο).

l Προώθηση μιας συνεκτικής, ενιαίας πολιτικής για την προστασία και βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου, της παράκτιας ζώνης, των φυσικών περιοχών, του δομημένου περιβάλλοντος και του αγροτικού τοπίου».

Ο Πέτρος Νικολαϊδης τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον της ευημερίας των νησιωτικών κοινωνιών η προστασία και βιώσιμη διαχείριση του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντας που αποτελεί την υλική βάση ανάπτυξης ποιοτικού τουρισμού όπως οικοτουριστικού καταδυτικού και ακαδημαϊκού. Οι φυσικοί και πολιτιστικοί θησαυροί του Αιγαίου, δηλαδή ο γεωλογικός, βιολογικός, αρχαιολογικός, υποβρύχιος και παράκτιος πλούτος χρήζει μακροχρόνιας και σωστής διαχείρισης». Ανέφερε χαρακτηριστικά τις πολιτικές για τις Κυκλάδες σε σχέση με την αλιεία και το θαλάσσιο περιβάλλον τις οποίες προωθούν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:

Για μια Αλιεία με μέλλον

l Ενίσχυση της βιώσιμης παράκτιας αλιείας κι άμεση κατάργηση των συρόμενων εργαλείων βυθού, της χρήσης χημικών και εκρηκτικών, διχτυών με μικρό άνοιγμα ματιών.

l Διασφάλιση πρόσθετων εισοδημάτων για τους παράκτιους ψαράδες (φύλαξη φυσικών θαλάσσιων περιοχών και θαλάσσιων πάρκων, περιβαλλοντικές ξεναγήσεις). Θέσπιση αυστηρών προδιαγραφών για τον έλεγχο των επιπέδων ρύπανσης και μόλυνσης ψαριών και οστρακοειδών, έλεγχος στη λειτουργία των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας.

l Χρονική επέκταση της απαγόρευσης αλιείας λόγω ωοτοκίας ψαριών.

l Δημιουργία δικτύου θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών (θαλάσσια καταφύγια) στις Κυκλάδες για φυσική αναπαραγωγή των θαλάσσιων ειδών και φυσικό επανεμπλουτισμό της θάλασσας, οικολογικές ξεναγήσεις και εκπαίδευση σε θέματα θαλάσσιας βιοποικιλότητας

Για την προστασία της θάλασσας και των ακτών

Η διατήρηση υγιών θαλάσσιων οικοσυστημάτων και η διατήρηση του πλούτου των ακτών είναι κρίσιμοι παράγοντες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας συνολικά και όχι μόνο των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών.

Υποστηρίζουμε την προώθηση μιας συνεκτικής, ενιαίας πολιτικής για τη διαχείριση, προστασία και βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και της παράκτιας ζώνης, με κύριους άξονες:

· Την αντιστροφή της μείωσης της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, μέσα από την προστασία και διατήρηση των φυσικών θαλάσσιων περιοχών.

· Την προσαρμογή κάθε προγραμματιζόμενης παρέμβασης στη θαλάσσια και παράκτια ζώνη στα όρια που θέτουν οι οικολογικές αντοχές των συστημάτων.

· Καθιέρωση συγκεκριμένων διαδρομών για τα δεξαμενόπλοια και ανάπτυξη του συστήματος διαχείρισης της κίνησης των πλοίων, ούτως ώστε να μην διέρχονται από οικολογικά και οικονομικά ευαίσθητες περιοχές.

· Την κατάργηση της άμεσης ή έμμεσης απόρριψης στην θάλασσα επικίνδυνων χημικών, ανεπεξέργαστων λυμάτων και κάθε είδους αποβλήτων από οικισμούς, σκάφη και εγκαταστάσεις.

· Την ολοκλήρωση και τη σωστή λειτουργία κατάλληλων μονάδων επεξεργασίας λυμάτων σε όλους τους οικισμούς με ισοδύναμο πληθυσμό πάνω από 500 κατοίκους, με προώθηση και φυσικών συστημάτων επεξεργασίας.

· Τον έλεγχο όλων των πλοίων που ελλιμενίζονται ή διέρχονται από τα νερά μας.

· Δημιουργία καταλόγου σκαφών, τα οποία δεν ανταποκρίνονται πλέον στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και στα οποία θα απαγορεύεται ο ελλιμενισμός και η διέλευση από τα νερά μας.

· Προώθηση ολοκληρωμένης πολιτικής και προδιαγραφών για τις μηχανές και τα καύσιμα των σκαφών, ιδιαίτερα των επιβατηγών, με στόχο τον περιορισμό της αέριας και κάθε άλλης μορφής ρύπανσης, που προκαλείται από τα σκάφη, ιδιαίτερα σε λιμάνια και νησιωτικές περιοχές, προωθώντας την ανάπτυξη «καθαρών σκαφών».

· Εφαρμογή των κανονισμών για τη λειτουργία υποδομών παραλαβής αποβλήτων από τα μεγαλύτερα και μικρότερα σκάφη σε όλα τα λιμάνια και μαρίνες της χώρας, καθώς και πλωτές μονάδες παραλαβής πετρελαιοειδών σε σημαντικά περάσματα εμπορικών σκαφών.

· Υιοθέτηση Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ελέγχου από τα σημαντικά λιμάνια των Κυκλάδων.

Ο Στέλιος Ευριπιώτης επισήμανε ότι τα νησιά των Κυκλάδων είναι ευαίσθητα οικοσυστήματα τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για την ανάπτυξη ενός σημαντικού πολιτισμού που σεβάστηκε και συνεργάστηκε αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον. Οι οικισμοί, η αρχιτεκτονική, οι ξερολιθιές, το αγροτικό τοπίο, η διαχείριση νερού δεν είναι μόνο εκθέματα ενός ανοικτού μουσείου με ανθρώπινες δημιουργίες από το παρελθόν, αλλά αποτελούν και σήμερα μοναδικό παράδειγμα σοφής και βιώσιμης ανάπτυξης, προσελκύουν το ενδιαφέρον μελετητών και ερευνητών για εφαρμογές στο σήμερα αλλά και προσφέρουν την υλική βάση για το μεγαλύτερο ποσοστό των εισοδημάτων των νησιωτικών κοινωνιών. Θάλασσα και ήλιο μπορεί να βρουν οι τουρίστες παντού, αλλά το κυκλαδίτικο τοπίο και οι παλιότερες ανθρώπινες δημιουργίες κάνουν τη διαφορά. Αξίζει να αναλογιστούμε, λοιπόν, τι παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές στις σημερινές για να πάρουμε μαθήματα για το πως πρέπει να συμπεριφερθούμε και τι θα παραδώσουμε και εμείς στα παιδιά μας. Κύριο μέλημα μας θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη των σημερινών νησιωτικών κοινωνιών να μην υποθηκεύσει, να μην καταστρέψει το μέλλον των παιδιών μας. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι πολιτικές αλλά και οι καθημερινές πρακτικές πρέπει να διασφαλίζουν ότι διατηρούμε αυτό τον μοναδικό πλούτο και για το μέλλον – δεν τον σπαταλάμε απερίσκεπτα και κοντόφθαλμα, προσαρμόζουμε τις ανθρώπινες παρεμβάσεις σας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις οικολογικές και πολιτισμικές αντοχές (φέρουσα ικανότητα), αντιμετωπίζουμε κριτικά και αξιολογούμε συνεχώς με ουσιαστικό διάλογο μέσα στις νησιωτικές κοινωνίες την πορεία και το μοντέλο ανάπτυξης είτε ως αποτέλεσμα τοπικών είτε κεντρικών πολιτικών κι επιλογών. Στις πρακτικές που ακολούθησαν οι προηγούμενες γενιές υπάρχουν απαντήσεις και για την προστασία του κλίματος και την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών: κτίρια ενεργειακά αποτελεσματικά, σοφή διαχείριση νερών και απορριμμάτων, προστασία της γης από την ερημοποίηση, αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

«Τα περισσότερα νησιά», τόνισε ο Στ. Ευριπιώτης, «αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση Απορριμμάτων. Οι χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων είναι ξεπερασμένη μέθοδος και επικίνδυνη για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Από το τέλος του 2008 αυτό δεν θα επιτρέπεται και υπάρχει ο κίνδυνος σοβαρών προστίμων από το ΕυρωπαΪκό Δικαστήριο. Σύμφωνα με τον κανονισμό του Ταμείου Συνοχής θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο χώροι ΧΥΤΥ, δηλαδή για τα υπολείμματα των απορριμμάτων. Το 85% περίπου των απορριμμάτων μπορούν να αξιοποιηθούν με επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, κομποστοποίηση ακόμη και με παραγωγή ενέργειας. Οι δήμοι σε συνεργασία με τα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης, θα πρέπει να οργανώσουν σοβαρά προγράμματα μείωσης απορριμμάτων και ανακύκλωσης στα νησιά μέχρι το 2008. Η σημασία της ανακύκλωσης είναι ιδιαίτερα κορυφαίας σημασίας για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων με δεδομένο ότι μεγάλο ποσοστό τους είναι υλικά συσκευασίας.

Η εξοικονόμηση φυσικών πόρων, ενέργειας και νερού συμβάλλει στην επίλυση όλων των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη αλλά και των νησιών μας. Το νερό είναι η προϋπόθεση για τη συντήρηση της ζωής. Απαιτείται, λοιπόν, κριτική διαχείριση, μεγάλη προσπάθεια για εξοικονόμηση και συστηματική συλλογή και αξιοποίηση του νερού της βροχής, με μικρά τοπικά φράγματα ανάσχεσης προσαρμοσμένες στις υπάρχουσες υδρολογικές λεκάνες και δεξαμενής στα κτίρια. Η αφαλάτωση μπορεί να είναι μόνο συμπληρωματική λύση όταν έχουν γίνει όλα όσα πρέπει για τη μείωση κι ανακύκλωση-επαναχρησιμοποίηση του νερού και συνδυάζεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η εξοικονόμηση νερού είναι κυρίαρχος στόχος για τους Οικολόγους Πρασίνους με καθιέρωση μετρητών στη γεωργία και διπλό δίκτυο ύδρευσης στους οικισμούς».

Τηλ. επικοινωνίας
Νίκος Χρυσόγελος: 693-66.72.882
Νίκος Βαρθαλίτης: 697-37.02.050
Πόπη Παρακευοπούλου: 694-24.00.588
Πέτρος Νικολαϊδης: 693-22.89.649
Στέλιος Ευριπιώτης: 697-49.08.325

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top