…για πυρκαγιές και εκλογές

Των οικιών ημών εμπιπραμμένων…

(30 να είναι οι μέρες σας)

ecogreensΔε χάθηκε μόνο η δημοκρατική ευαισθησία από τους κυβερνώντες. Χάθηκε και η απλή λογική. Γι’ αυτό και ετοιμάζονται να προκηρύξουν εκλογές μέσα σε λίγες βδομάδες.

Την ίδια στιγμή που η καταστροφή της κατακα(η)μένης Πεντέλης κλέβει την ίδια την ανάσα των Αθηναίων και υποθηκεύει ακόμη περισσότερο το μέλλον της πρωτεύουσας, αυτοί το νου τους το έχουν αποκλειστικά και μόνο στο πως θα ξαναεκλεγούν. Προφανώς για να συνεχίσουν τις επιτυχίες τους και στον τομέα των δασών και της ποιότητας ζωής. Για να συνεχίσουν να κατηγορούν το «πράσινο», που «καίει το πράσινο», διευκρινίζοντας, βέβαια, ότι δεν εννοούν το ΠΑΣΟΚ αλλά τους οικολόγους.

Ήδη, στην κυβέρνηση δε θεωρούν –λένε- τυχαία την πυρκαγιά της Πεντέλης αυτή τη μέρα, που θα κατέληγαν στην ημερομηνία των πρόωρων εκλογών. Που σημαίνει ότι εκτιμούν πως κάποιοι έβαλαν την πυρκαγιά, ακριβώς για να τις αναβάλλουν. Οποία υποκρισία…

Αυτοί που ξεκίνησαν την αναθεώρηση του Συντάγματος για να οικοπεδοποιήσουν τα δάση, αυτοί που αποτελούν τους ηθικούς αυτουργούς των εμπρησμών, τρέμουν τώρα που κάποιοι πολίτες θα αγανακτήσουν μαζί της και που κάποιοι άλλοι θα προβληματιστούν αν πρέπει να ψηφίσουν την κυβέρνηση των καμένων δασών.

Και ποια είναι η απάντηση από σύσσωμη την αντιπολίτευση; Οι λεονταρισμοί και η υποκρισία ότι είναι έτοιμοι από καιρό για τις εκλογές. Δεν έχουν όχι μόνο το θάρρος να αποκαλύψουν το άσχημο παιχνίδι σε βάρος των πολιτών αλλά και τη δημοκρατική ευαισθησία να ζητήσουν σεβασμό του εκλογικού παιχνιδιού.

Πότε θα μπορέσουν οι πολίτες να ενημερωθούν για τις θέσεις των κομμάτων; Πότε θα προλάβει να αναπτυχθεί ο δημοκρατικός διάλογος και να ακουστούν οι θέσεις των υποψηφίων; Γιατί ανέχονται τις πιο fast food εκλογές που έγιναν ποτέ στο τόπο;

Ζητούμε, λοιπόν, άμεσα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να σταθεί στο ύψος του θεσμού και να μη συναινέσει στη γελοιοποίηση των λεγόμενων κρίσιμων εθνικών λόγων που αποδέχεται το Σύνταγμα ως προϋπόθεση για την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Κι αν τελικά τις προκηρύξουν, τότε αξίζει να τιμωρηθούν από τους πολίτες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top