ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ EcoNorth Νews (Tα νέα του Βορρά δηλαδή)

ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ– ΤΟ Ε ΑΓΓΛΙΚΟ (του τίτλου) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Ας προωθούσαμε την εσπεράντο, της δεκαετίας του 1970, νάχουμε κοινή παγκόσμια γλώσσα σήμερα, που να μην αδικεί κανένα.

Όπως παρατηρείτε στις θεματικές ενότητες έχει προστεθεί μία ακόμα, με τον ελληνοπρεπή τίτλο ΕcoΝorth News. H ενότητα αυτή, περιέχει τη δράση οικολογικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται τοπικά σε πόλεις και χωριά της Βόρειας Ελλάδας, Μακεδονίας και Θράκης.

Σκοπός είναι η ανάδειξη της καθημερινής δουλειάς της τοπικής Κοινωνίας των Πολιτών,  που παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους, χωρίς μεμψιμοιρία και φαταλισμό.  Επίσης η παρουσίαση των τοπικών οργανώσεων, της δουλειάς τους,  των απόψεων τους και της κοινωνικής τους συμβολής.

Έχουμε αναφέρει και αλλού ότι η έντονη γενικά δραστηριοποίηση (ακτιβισμός!) των οικολογικών οργανώσεων, δεν απορρέει από κάποιο σφιχτό οργανωτικό σχήμα (κάθε άλλο δηλαδή -καμιά σχέση!!!),  αλλά από την κοινή ιδεολογική αντίληψη, ότι οι αλλαγές αρχίζουν “εδώ και τώρα” και όχι στο επέκεινα αταξικών κοινωνιών ή της Αποκάλυψης.

Η ενότητα θα δημοσιεύει κείμενα σας, με δράσεις τοπικές ή ανάλογα θέματα, που μπορείτε να στέλνετε στα e-mails:

ecology-trem@nath.gr         ή    ntakolas@gmail.com

1 σκέψη για το “ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ EcoNorth Νews (Tα νέα του Βορρά δηλαδή)”

  1. Γιώργος

    Αγαπητοί φίλοι,

    αυτό που δεν έγινε τη δεκαετία του ’70 (και πολλές δεκαετίες νωρίτερα!) δεν θάπρεπε να μας οδηγήσει στο …αφοπλιστικό ερώτημα «τι να κάνουμε;». Ας το κάνουμε σήμερα, ας μάθουμε δηλαδή κι ας προωθήσουμε την Εσπεράντο. Είναι θέμα -μεταξύ άλλων- και γλωσσικής δημοκρατίας και ισονομίας. Κάποτε, όσοι έδειχναν κάποιες οικολογικές ανησυχίες θεωρούνταν «γραφικοί», ωστόσο καμιά φορά η ζωή και οι ανάγκες των ανθρώπων μετατρέπουν αίφνης (;) το γραφικό σε αυτονόητο…
    Και μία πρόταση για τους …γλωσσικά ευαισθητοποιημένους: http://www.lernu.net (εδώ και μερικές εβδομάδες με υποστήριξη στα Ελληνικά, που σύντομα θα είναι πλήρης, mi esperas :-)).

    Γιώργος Δερμάτης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top