ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ, άλλη μια επίδοξη ποδηλατούπολη: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ 2007

tronheim_norway.jpgΣτα πλαίσια του 3ήμερου «Φεστιβάλ Ποδηλάτου 2007» στον διευρυμένο Δήμο Καμένων Βούρλων, σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στην ποδηλατάδα κατά μήκος του Μαλιακού Κόλπου το Σάββατο 21-7-2007 και ώρα 10πμ (Αφετηρία στο Λιμάνι Καμ. Βούρλων-Παραλία Καινουρίου-Πλατεία Αγ. Σεραφείμ & επιστροφή).

Φωτο: Τρονχάϊμ – Νορβηγίας. Μηχανική υποβοήθηση ποδηλάτων στην ανηφόρα, από το πεζοδρόμιο

Σκοπός του 3ήμερου Φεστιβάλ είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά 50 ποδηλάτων και την δημιουργία τεσσάρων σταθμών για την δωρεάν χρήση τους από τους πολίτες, τους τουρίστες και τους μετανάστες. Με την συμμετοχή μας στη ποδηλατάδα αλλά και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις, θα αναπτύξουμε μια άλλη κουλτούρα για τη μετακίνηση, μια άλλη αντίληψη για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και μια παιδοκεντρική στάση για έναν κόσμο φιλικό στο περιβάλλον και τους ανθρώπους, με περισσότερη επικοινωνία και περισσότερη πολιτική «από τα κάτω», με τους ανθρώπους στο επίκεντρο της λήψης των αποφάσεων.

Στόχος μας, μέσα από τη συμμετοχή, είναι μια πόλη οικολογικό πρότυπο, η οποία θα μπορεί να συμβάλει στη μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη και στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΕΚΕΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΠΡΟΒΟ-ΜΑΣΤΟΡΕΣ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2007
ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ 2007
20-21&22-7-2007
CAMPING, ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΕΣ, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ,
ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΔΗΜΟΣ Καμένων Βούρλων – Ποδηλατικός- Ορειβατικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΡΟΒΟ-ΜΑΣΤΟΡΕΣ» – Με την ευγενική στήριξη της Οικολογικής Κίνησης Καμένων Βούρλων, της Κίνησης Νέων Καμένων Βούρλων & του Συλλόγου «Νεανικός Παλμός».

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καμένων Βούρλων 2007, ο Δήμος Καμένων Βούρλων & ο Ποδηλατικός – Ορειβατικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΡΟΒΟ-ΜΑΣΤΟΡΕΣ» διοργανώνει 3ήμερο «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ 2007» με τις εξής εκδηλώσεις :

Παρασκευή 20-7-2007 : Άφιξη Ποδηλατικών Συλλόγων & πολιτών που αγαπούν το ποδήλατο στο Camping ΕΟΤ Καμένων Βούρλων & διάλεξη στον εξωτερικό χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Καμένων Βούρλων στις 20.00μμ με θέμα «Ο άνθρωπος & το ποδήλατο».
Σάββατο 21-7-2007: Ποδηλατάδα κατά μήκος του Μαλιακού Κόλπου (Αφετηρία στις 10πμ στο Λιμάνι Καμ. Βούρλων-Παραλία Καινουρίου-Πλατεία Αγ. Σεραφείμ & επιστροφή). Την ίδια ημέρα στις 21.00μμ συναυλία με τους NO MANS LAND – SMALL BLUES TRAP & ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ στον εξωτερικό χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Καμένων Βούρλων.

Κυριακή 22-7-2007 : Θεατρική παράσταση με την θεατρική ομάδα του Δήμου Άνοιξης Αθηνών στο έργο «Η αρρώστεια της Νιότης» στον εξωτερικό χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Καμένων Βούρλων και είσοδος ελεύθερη.

Με την συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις αυτές θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και τους ενήλικες για την αποφετιχοποίηση του αυτοκινήτου, στη χρήση εναλλακτικών & ήπιων μορφών ενέργειας, φιλικές για το περιβάλλον, στη μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη, στον αργό χρόνο ως αντίσταση στη κυρίαρχη πολιτική της ταχύτητας, στη χρήση δωρεάν υπηρεσιών που χρειάζεται να προσφέρονται στους πολίτες, στον αντισταθμιστικό ρόλο των θεσμών προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις από την αλλοτροίωση του σύγχρονου τρόπου ζωής και στην δημιουργία μίας πόλης οικολογικό πρότυπο πανελλαδικώς.

Σκοπός του 3ήμερου Φεστιβάλ είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά 50 ποδηλάτων και την δημιουργία τεσσάρων σταθμών για την δωρεάν χρήση τους από τους πολίτες, τους τουρίστες και τους μετανάστες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6976861595 (Κύρκος Νικόλαος) & στο 6948828602 (Μπάμπης Μπαλτάς).

Τέλος σας δίνουμε 10 λόγους (μπορούμε & περισσότερους) ώστε να υποστηρίξετε με την συμμετοχή σας τις εκδηλώσεις αυτές (τα στοιχεία που ακολουθούν είναι από το βιβλίο της Ευρωπαικής Επιτροπής Υπεύθυνης για το Περιβάλλον με τίτλο : «Η πόλη πάει μπροστά με το ποδήλατο») :

1) Παντελής απουσία αρνητικών συνεπειών στην ποιότητα ζωής στην πόλη (ούτε θόρυβος, ούτε ρύπανση),
2) προστασία μνημείων και χώρων πρασίνου,
3) κατάληψη μικρότερου χώρου τόσο κατά τη μετακίνηση όσο και κατά τη στάθμευση και συνεπώς καλύτερη αξιοποίηση του χώρου,
4) μικρότερη φθορά του οδικού δικτύου και μείωση των αναγκών για την κατασκευή νέων έργων οδοποιίας,
5) αύξηση της αίγλης του κέντρου των πόλεων,
6) μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των οικονομικών ζημιών που προκαλεί,
7) αύξηση της αίγλης των δημόσιων μεταφορών,
8) βελτίωση της πρόσβασης στις χαρακτηριστικά αστικές υπηρεσίες για όλους (συμπεριλαμβανoμένων των εφήβων και των νέων),
9) κέρδος χρόνου & χρημάτων για τους γονείς λόγω της απαλλαγής τους από την ανάγκη μεταφοράς των παιδιών,
10) ενδεχομένως εξάλειψη της ανάγκης αγοράς ενός δευτέρου αυτοκινήτου ανά νοικοκυριό (& συνεπώς αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών).

Ως επίλογος μία κωμικοτραγική πινελιά χρησιμοποιώντας ένα τελευταίο στοιχείο του προαναφερόμενου βιβλίου σε σύγκριση με την πόλη μας : Το 30% των διαδρομών που πραγματοποιούνται με αυτοκίνητο καλύπτει αποστάσεις μικρότερες των 3 χλμ. Δηλαδή στα Καμένα Βούρλα που η παραλιακή οδός μας είναι 2,5 χλμ τι ποσοστό έχουμε, 100%;

——————————————————————————–
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ 2007

20-21&22-7-2007

Η Οικολογική Κίνηση Καμμένων Βούρλων συμμετέχει και στήριζει το Φεστιβάλ Ποδηλάτου 2007 στον διευρυμένο Δήμο Καμ. Βούρλων, το οποίο διοργανώνεται από τον υπό σύσταση σύλλογο «ΠΡΟΒΟ-ΜΑΣΤΟΡΕΣ», με την στήριξη του Δήμου Καμμένων Βούρλων. Το 3ήμερο φεστιβάλ περιλαμβάνει Camping, συναυλίες, ποδηλατοδρομίες, διαλέξεις και θέατρο. Πιο συγκεκριμένα το Camping θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΕΟΤ,η ποδηλατάδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21-7-2007 και τα συγκροτήματα που θα παίξουν είναι οι NO MANS LAND – SMALL BLUES TRAP & ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ.

Η θεατρική παράσταση «Η αρρώστεια της Νιότης» είναι μια παραγωγή του πολιτιστικού οργανισμού και της θεατρικής ομάδας του δήμου Άνοιξης στην Αθήνα. Τέλος η διάλεξη που θα δοθεί με θέμα το ποδήλατο εστιάζει στο νομαδικό και αντικαπιταλιστικό υποκείμενο του κοινωνικού και πολιτικού ανταγωνισμού, το οποίο, συγκροτεί και συγκροτείται μέσα από την μετακίνηση, την προοπτική, τη κουλτούρα της φτώχειας, το ανθρώπινο μέτρο και την ανοιχτότητά του με το περιβάλλον.

Σκοπός του 3ημέρου Φεστιβάλ είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά 50 ποδηλάτων και την δημιουργία τεσσάρων σταθμών έτσι ώστε να γίνεται δωρεάν χρήση αυτών. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Καλούνται να συμμετέχουν όλοι-ες οι φίλοι-ες του ποδηλάτου, ποδηλατικοί σύλλογοι, εναλλακτικές ομάδες που δουλεύουν προσωπικά και πολιτικά, αριστερές, οικολογικές, & αυτόνομες οργανώσεις, νεολαίοι που θέλουν να μεταφέρουν ένα μήνυμα ελπίδας και στο δικό μας Dogville, καθώς επίσης όλοι-ες θέλουν να συμμετέχουν σε μια εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού με συζητήσεις, επικοινωνία και ομαδικές εξορμήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες Μπάμπης Μπαλτάς
Τηλ 2235 0 22808 & 6948828602

1 σκέψη για το “ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ, άλλη μια επίδοξη ποδηλατούπολη: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ 2007”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top