ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

Την Πέμπτη 10.5.07 η Οικολογία Αλληλεγγύη κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος στο Ν.Σ Θεσσαλονίκης (βασισμένο στο κείμενο της ΠΟΣΔΕΠ), που υποστηρίχτηκε από όλη την αντιπολίτευση. Ο Π.Ψωμιάδης το είχε απορρίψει, λέγοντας ότι κάτι παραπάνω ξέρει η αστυνομία. Χτες Πέμπτη 17.5.07 το Ν.Σ. υιοθέτησε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα, που κατέθεσε η ΝΑΣ (ΚΚΕ):

Έκκληση προς τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την άμεση αποφυλάκιση του φοιτητή του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ που συνελήφθη μετά τα γεγονότα της 5ης Μαΐου, απευθύνει με σημερινό ομόφωνο ψήφισμά του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες βδομάδες η Πανεπιστημιακή κοινότητα εκφράζει με όλους τους τρόπους την έντονη διαμαρτυρία της για τη σύλληψη και προφυλάκιση του φοιτητή του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ μετά τα γεγονότα της 5ης Μαΐου.

Η Πρυτανεία δημόσια και άμεσα εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον συλληφθέντα, με δεδομένο ότι γνωρίζει τον χαρακτήρά του, τις απόψεις του, την προσφορά του και τα γεγονότα κατά την ώρα της σύλληψής του.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο απευθύνει έκκληση στα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για άμεση αποφυλάκισή του μέχρι τη δίκη του».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top