Η πρώτη πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της αιολικής ενέργειας.

Στις 15 Ιουνίου 2007, θα γιορταστεί η Ενέργεια του Ανέμου, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με την προτροπή να υπάρξει περισσότερος σεβασμός στο περιβάλλον, βελτίωση της αισθητικής των ανεμογεννητριών (βλέπε και άρθρο μας), συμμετοχή πολιτών και όχι μόνο μεγαλοεταιρειών στην αιολική δραστηριότητα, ευχόμαστε καλή επιτυχία και θα συμμετάσχουμε ευχαρίστως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ένωση Αιολικών)

Στις 15 Ιουνίου, καλείστε να συμμετάσχετε στην πρώτη πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της αιολικής ενέργειας. Σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης, επιστημονικές ενώσεις αιολικής ενέργειας, κατασκευαστές, παραγωγοί, και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς θα γιορτάσουν την ενέργεια του Ανέμου με την οργάνωση πολλών και διάφορων δραστηριοτήτων. Οργανωμένη και συντονισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (EWEA), η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των ιθυνόντων και του κοινού στην αιολική ενέργεια και τις δυνατότητες του Ανέμου.

Ο ένας μετά τον άλλο οι διεθνείς οργανισμοί καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: Ο πλανήτης κινδυνεύει και πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Πρέπει να αλλάξουμε ενεργειακές συνήθειες και στην παραγωγή και στην κατανάλωση. Μια από τις ελάχιστες έτοιμες λύσεις που έχουμε διαθέσιμες είναι η Ανεξάντλητη Αιολική Ενέργεια, την οποία πρέπει να αναπτύξουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, αν είναι να ελπίζουμε ότι θα περιορίσουμε την έκταση των κλιματικών αλλαγών.

Η απόφαση που λήφθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να επικυρώσουν έναν δεσμευτικό στόχο 20% για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ήταν ένα σαφές βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Ευρώπη είναι τώρα σε θέση να κάνει μια θετική επιλογή και να εκμεταλλευτεί την αιολική ενέργεια, που είναι μια ασφαλής, γηγενής, καθαρή και ανεξάντλητη πηγή ενέργειας.
Η EWEA και οι συνεργάτες της θέλουν να προωθήσουν την ενέργεια του Ανέμου σε ολόκληρη την Ευρώπη ως ένα αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης. Στις 15 Ιουνίου, η ευρωπαϊκή βιομηχανία αιολικής ενέργειας θα ενθαρρύνει τους ευρωπαίους πολίτες να απαιτήσουν να χρησιμοποιούν πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

Η ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου θα εορταστεί σε όλη την ήπειρο μας, με δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στην Κοπεγχάγη, στην Μαδρίτη, στην Αθήνα, στο Βερολίνο, στη Βουδαπέστη, στη Ρώμη και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Εθνικές Ενώσεις αιολικής ενέργειας, κατασκευαστές και παραγωγοί θα οργανώσουν «αιολικές εκδηλώσεις» στις πόλεις τους και στα αιολικά πάρκα της χώρας τους.

Η ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου είναι ένα πανευρωπαϊκό γεγονός που:
Θα προωθήσει τη αιολική ενέργεια σε ολόκληρη την Ευρώπη ως μια δημοφιλή και αποτελεσματική πηγή ενέργειας,
Θα εξηγήσει γιατί η αιολική ενέργεια είναι μια βασική λύση στην κλιματική και ενεργειακή κρίση,
Θα ενθαρρύνει τους ευρωπαίους πολίτες να απαιτήσουν την χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.
Ελάτε να τιμήσουμε τον Αίολο,Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί, αυτό το ανεκτίμητο δώρο του,
Την ανεξάντλητη, ανανεώσιμη, καθαρή αιολική ενέργεια,

Με εκτίμηση,

Δρ. Ι. Τσιπουρίδης
Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΕΤΑΕΝ.
6972 338150
6 Μαΐου 2007

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

http://www.eletaen.gr/wind-day.html

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top