«Ημέρες περιβάλλοντος», 4 – 13 Μαΐου, Veso Mare: ΠΑΤΡΑ

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 4 Μαΐου 2007, 20.00, Αίθουσα Αίγλη
Συζήτηση με θέμα: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Οι επιχειρήσεις για το περιβάλλον»
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη της έννοιας της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μέσα από τις τοποθετήσεις και τις συζητήσεις επιχειρηματιών, πολιτικών και εκπροσώπων περιβαλλοντικών οργανώσεων, ενώ θα συζητηθεί ιδιαίτερα η ευρωπαϊκή πολιτική γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και η εμπειρία που έχει καταγραφεί. Έμφαση θα δοθεί στο πώς οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια μπορούν να ενισχύσουν περιβαλλοντικές δράσεις και να συνεργαστούν με περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Στη συζήτηση κεντρικοί εισηγητές θα είναι οι:
• Κωνσταντίνος Πούλος, καθηγητής Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών, πρόεδρος Ελληνικού Δικτύου Πράσινης Χημείας.
• Κωνσταντίνος Βολιώτης, εκπρόσωπος Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).
• Peter Heilmann, Εκπρόσωπος του Δικτύου EuroCharity.
• Αρχοντούλα Παπαχρήστου, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εταιρείας «Υδάτωρ Α.Ε.».
• Γρηγόρης Χατζής, Προϊστάμενος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Εργοστασίου Πατρών ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2007, 20.00, Αίθουσα Αίγλη
Συζήτηση με θέμα: «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Τεχνολογίες προσιτές σε όλους»

Η συζήτηση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει πάρει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό εξαιτίας των σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων, αλλά και της οικονομικής διάστασης που έχει η εφαρμογή τους. Αντικείμενο της συζήτησης είναι να δοθεί έμφαση στις κινήσεις που μπορούν να γίνουν ατομικά από τους πολίτες για την εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην καθημερινή ζωή και να καταδειχθεί η σημασία της παροχής κινήτρων προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη συζήτηση, η οποία θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας, κεντρικοί εισηγητές θα είναι οι:

• Σταύρος Κουμπιάς, πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών.
• Γιάννης Τρυπαναγνωστόπουλος, επ. καθηγητής Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών.
• Φρόσω Τριάντη, αρχιτέκτων μηχανικός.
• Βαγγέλης Τσιμπλοστεφανάκης, χημικός μηχανικός, στέλεχος της εταιρείας «Διαδικασία Α.Ε.»

Τετάρτη 9 Μαΐου 2007, 20.00, Κινηματογράφος «Ιντεάλ»Προβολή του ντοκιμαντέρ «Μια ενοχλητική αλήθεια»
Σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό Mojo Radio και με την υποστήριξη της Ecoweek 2007, στο πλαίσιο των «Ημερών Περιβάλλοντος» θα προβληθεί σε αποκλειστικότητα για την Πάτρα στον κινηματογράφο «Ιντεάλ», το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μια ενοχλητική αλήθεια» και θέμα την κλιματική αλλαγή, το οποίο έχει ως βασικό συντελεστή τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ.
Το ντοκιμαντέρ βραβεύτηκε στα πρόσφατα βραβεία Όσκαρ, ενώ έχει συγκεντρώσει εγκωμιαστικές κριτικές και σχόλια και η προβολή θα γίνει με ελεύθερη είσοδο, κατόπιν κρατήσεων που θα γίνονται από το περιοδικό «περιβάλλον» και τις εκπομπές του Mojo Radio.


Έκθεση φωτογραφίας

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Veso Mare (πρώην La pasteria), θα φιλοξενηθεί –σε συνεργασία με την πρωτοβουλία για τους μεσογειακούς υγρότοπους MedWet– καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαημέρου η ομαδική έκθεση φωτογραφίας των βραβευμένων φωτογράφων Γιάννη Μπεχράκη, Ηλία Κοσίντα και Στεφανίας Μιζάρα με θέμα το νερό, τους υγροτόπους και την αλιεία, την οποία θα προσκληθούν να την επισκεφθούν μια σειρά από σχολεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλες ομάδες από την Αχαΐα. Η έκθεση συνδιοργανώνεται με το φεστιβάλ οικολογικού κινηματογράφου Ecofilms και το Χώρο Τέχνης Μαυρομιχάλη 55.
Παράλληλα σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας, θα παρουσιαστεί μια ομαδική εργασία φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα Patras: Green or Grey?» με ιδέες και προτάσεις για τη διαμόρφωση κεντρικών σημείων της Πάτρας.

Στις εκθέσεις έχουν προσκληθεί τα σχολεία του νομού Αχαΐας, για τα οποία έχει καταρτιστεί ειδικό πρόγραμμα ξεναγήσεων, κατόπιν ραντεβού (πληροφορίες: περιοδικό «περιβάλλον», τηλ. – fax: 2610 323060).

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top