Σκάνδαλο Πόρτο Καράς: Στις 24 Απριλίου η δίκη με τον Στέγγο για 6η φορά

Την Τρίτη, 24 Απριλίου συζητιέται στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η μήνυση του ιδιοκτήτη του Πόρτο Καράς Κ. Στέγγου εναντίον του νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου και των δημοτικών συμβούλων Σιθωνίας Χαλκιδικής Τάσου Τζίμου και Στέλιου Χαραλαμπίδη, για συκοφαντική δυσφήμηση των ανώνυμων εταιρειών του, επειδή τον κατήγγειλαν για αυθαιρεσίες και εξαγορά συνειδήσεων.

Ήδη έχουν δοθεί 5 αναβολές της δίκης, 3 μέσα στο 2005 με αίτημα των δικηγόρων του Στέγγου και δύο στο 2006, τον Απρίλιο που και στις δύο περιπτώσεις αφέθηκε να εκδικαστεί τελευταία με αποτέλεσμα να αναβληθεί «λόγω πέρατος του ωραρίου».

Είναι προφανές ότι ενώ αυτοί που σύρονται στα δικαστήρια των Αθηνών επειδή υπερασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον, επιδιώκουν διακαώς να τελειώνει αυτή η εκκρεμότητα, η πλευρά του Στέγγου είναι ικανοποιημένη με τις συνεχείς αναβολές, τη συνεχή οικονομική εξόντωση και την ιδιότυπη ομηρία όσων αντιστάθηκαν στα σχέδια οικοπεδοποίησης στην περιοχή του Πόρτο Καρράς και στις αυθαιρεσίες τους.

Ευρεία συμπαράσταση στους δικαζόμενους

Ήδη δεκάδες φορείς και οργανώσεις πολιτικές, κοινωνικές, οικολογικές και περιβαλλοντικές και εκατοντάδες ενεργοί πολίτες, ευρωβουλευτές, στελέχη ΜΚΟ, πρόσωπα της επιστήμης, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης κτλ από όλους τους πολιτικούς χώρους, έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους.

Κείμενο με τις υπογραφές συμπαράστασης:
steg_ypografes.doc
Όλες οι δημοσιεύσεις για το Πόρτο-Καράς http://ecology-salonika.gr/lib/?cat=8

1 σκέψη για το “Σκάνδαλο Πόρτο Καράς: Στις 24 Απριλίου η δίκη με τον Στέγγο για 6η φορά”

  1. Κωνσταντίνος Κουκουρής

    Προφανώς για τις συνεχείς αναβολές “λόγω πέρατος του ωραρίου” ευθύνονται και κάποιοι δικαστικοί φορείς. Γιατί η δίκη γίνεται στην Αθήνα και όχι στον Πολύγυρο; Εύχομαι αίσιο τελος στην υπόθεση.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top