Η ΕΝΑΕ συμπαραστέκεται στους οικολόγους της Θεσσαλονίκης

Το ομόφωνο ψήφισμα το υποστήριξε και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Τη συμπαράστασή της στο Νομαρχιακό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλο καθώς και στους οικολόγους Γ. Τζιώλα και Α. Γεωργόπουλο εξέφρασε ομόφωνα με ψήφισμά του το 10ο τακτικό συνέδριο της ΕΝΑΕ. Εναντίον τους έχει κατατεθεί αγωγή από την εταιρεία «Κισσός», με την οποία τους ζητάει 13,5 εκατομμύρια ευρώ «για ηθική βλάβη και απολεσθέντα κέρδη» διότι αντιτάχθηκαν στην οικοπεδοποίηση του Χορτιάτη.
Το πλήρες κείμενο είναι το εξής:

Το 10ο συνέδριο της ΕΝΑΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στο Νομαρχιακό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλο καθώς και στους δύο πολίτες της Θεσσαλονίκης εναντίον των οποίων έχει κατατεθεί αγωγή από τεχνική εταιρεία, με την οποία ζητάει 13,5 εκατομμύρια ευρώ «για ηθική βλάβη και απολεσθέντα κέρδη» διότι αντιτάχθηκαν στην οικοπεδοποίηση του Χορτιάτη.

Το συνέδριο της ΕΝΑΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία της διότι το τελευταίο καιρό η δράση στελεχών της Αυτοδιοίκησης, η δημοσιογραφική έρευνα και η νόμιμη δραστηριότητα κινήσεων ενεργών πολιτών γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπισθούν μέσω της δικαστικής εξόντωσής τους.

Οι αντιπρόσωποι στο 10ο συνέδριο της ΕΝΑΕ τονίζουν ότι η πολιτική δράση των στελεχών της Αυτοδιοίκησης, η ελεύθερη έκφραση των απόψεων και η κριτική στα δημόσια πράγματα δεν αποτελεί μόνο δημοκρατικό δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο αλλά και υποχρέωση των αυτοδιοικητικών στελεχών, με σκοπό να βελτιωθεί η δημόσια ζωή και να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής των πολιτών και να προστατευθεί το περιβάλλον.

Ζητάμε να κινητοποιηθούν όλοι οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί ώστε να διαφυλαχτούν τα αναφαίρετα δικαιώματα των στελεχών της Αυτοδιοίκησης να μπορούν ελεύθερα να προβάλουν αιτήματα πολιτών και φορέων, να καταγγέλλουν κακώς κείμενα απ’ την πολιτεία, τα διαπλεκόμενα και οτιδήποτε άλλο που προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τη δημόσια ζωή με αθέμιτες επιδιώξεις και συμφέροντα.

Το κείμενο του ψηφίσματος της ΕΝΑΕ υιοθέτησε σήμερα, 20-12-2004 και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.