Ας βάλουμε τέλος στη φρίκη της γούνας

ecogreensΚάθε χρόνο 30 εκατομμύρια ζώα εκτρέφονται για να θανατωθούν για τη γούνα τους και άλλα 10 εκατομμύρια πιάνονται σε παγίδες στο φυσικό τους περιβάλλον για το σκοπό αυτό. Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ μαζί με τις οργανώσεις ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΖΩΗΣ και ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το θέμα της γούνας. Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 11.00 – 13.00, στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος, δίπλα από το metro. Μέλη των Οικολόγων Πράσινων και άλλων οργανώσεων και φορέων θα μοιράσουν έντυπο υλικό και θα ενημερώσουν το κοινό για την άγρια βιομηχανία της γούνας.

Το απαράδεκτο εμπόριο της γούνας συνεχίζεται όχι μόνο με τα γούνινα παλτά αλλά και με την προώθηση ειδών με γούνινες γαρνιτούρες, φινιρίσματα και επενδύσεις σε τσάντες, ζακέτες, μπότες, κ.α. Ο καθένας μας μπορεί να συμβάλλει σημαντικά για να βάλει τέλος σε αυτό το αιματηρό εμπόριο που κρύβει ένα κόσμο πόνου και βαρβαρότητας. Το να σταματήσουμε βασανιστήρια και θανατώσεις εκατομμυρίων γουνοφόρων ζώων δεν είναι εύκολο, όμως είναι ηθικό καθήκον όλων μας. Η ανθρώπινη ματαιοδοξία ας πάψει να είναι η αιτία θανάτωσης αυτών των ζώων.

Και βέβαια, εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν. «Οικολογικές» γούνες δεν υπάρχουν.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Για περισσότερες πληροφορίες:
Όλγα Κήκου, olgakikou@yahoo.com

1 σκέψη για το “Ας βάλουμε τέλος στη φρίκη της γούνας”

  1. Πόσα είναι τα έσοδα απο το εμπόριο γούνας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής;
    Πόσα είναι τα αεροπλάνα που έρχονται στη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να υποστηρίξουν της πωλήσεις της Καστοριανής Γούνας;

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *