Ευριπίδου και Μενάνδρου

africa.jpg100 μέτρα από το Δημαρχείο της Αθήνας, άρα με την προφανή συγκατάθεση των αρχών, μόλις σκοτεινιάσει, στήνεται ένα απίστευτο μοντέρνο σκλαβοπάζαρο, με πάνω από 80 όμορφες, κόσμιες, αλλά δυστυχισμένες γυναίκες από χώρες της Δυτικής Αφρικής (Νιγηρία κύρια), και τους προστάτες-εκβιαστές τους.

Η πολιτική οικολογία δεν βάζει τα θέματα κάτω από το χαλάκι, αντίθετα πρέπει να τινάζουμε ενίοτε το χαλάκι στον αέρα να δούνε όλοι τι έχει από κάτω. Όταν είναι γνωστό, και από δημοσιεύματα στην γειτονική Ιταλία, με ποιον ακριβώς τρόπο κρατούνται όμηροι αυτές οι γυναίκες, ‘χρεωμένες’ με 40.000 Ευρώ τα οποία πρέπει να ‘αποπληρώσουν’ στα κυκλώματα, τι μέτρα παίρνει η κυβέρνηση, τι κάνει ο εισαγγελέας, πού είναι η αστυνομία;

Την 24ωρη αστυνόμευση της περιοχής του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (πλατεία Κουμουνδούρου, πλατεία Θεάτρου, οι οδοί Ευριπίδου, Μενάνδρου, Γερανίου και η γενικότερη πέριξ των οδών αυτών περιοχή), ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, με έγγραφη παραγγελία του προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, μετά από καταγγελία βουλευτών

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, «διαπράττονται καθημερινώς και κατ’ εξακολούθηση εγκλήματα ιδία εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, παράνομης πορνείας αλλοδαπών γυναικών αφρικανικής και μη προελεύσεως, η οποία συνδυάζεται και με το έγκλημα της σωματεμπορίας, λαθρεμπορίας και διακινήσεως κλοπιμαίων, ενώ εξάλλου από ομάδες αθίγγανων διεξάγεται παράνομο εμπόριο ιδία οπωροκηπευτικών».

Ο κ. Σανιδάς ζητεί από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. «να αστυνομεύεται επί 24ώρου βάσεως η περιοχή και μάλιστα από επίλεκτα όργανα και τούτο δύναται να γίνει και με τη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας». Κανείς βέβαια δεν περιμένει αποτέλεσμα απ’ αυτά. Η πορνεία, το δουλεμπόριο και η μετανάστευση είναι παγκόσμιας έκτασης άλυτα προβλήματα.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/11/1451100.htm

Είναι καταθλιπτικό. Ποιος θα ενδιαφερθεί για μερικές μετανάστριες Αφρικανές; Ο Εισαγγελέας; Η Κυβέρνηση; Η αστυνομία; Η τελευταία κατηγορείται συνεχώς για «διαπλοκή» στο θέμα. Και η ξενοφοβία και ο ρατσισμός καλά κρατούν. Φυσικά οι εκβιασμοί των γυναικών είναι ποικίλοι. Αιχμαλωσία οικογένειας στην Αφρική, απειλές κλπ. Και τα 40000 ευρώ ..? .. Αυτά είναι προφανώς το κόστος της φυγής αυτών των ανθρώπων. Και σιγά μην τα ξεχρεώσουν ποτέ. Το κόλπο είναι τα ναρκωτικά.. Σε ένα τέτοιο κόσμο που ζουν αυτοί οι άνθρωποι η απογοήτευση και η μοναξιά είναι τεράστια … Η κόκα και η «πρέζα» παραμονεύουν. Αυτά τα κορίτσια κάποτε ήταν παιδιά, που είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε ένα άδικο κόσμο. Τα παιδικά όνειρα έγιναν κατεστραμμένη ζωή μέσα στην εκμετάλλευση. Τα ναρκωτικά τις δένουν για πάντα στην εκμετάλλευση. Παλιό κόλπο!

Το πρώτο – πρώτο ζήτημα όμως είναι να μην την πληρώσουνε οι Αφρικανές γυναίκες, αλλά και να σπάσει το κύκλωμα δουλεμπορίας που τις εκμεταλλεύεται. Για αυτό χρειάζονται κοινωνικά μέτρα όπως της Ιταλίας, να ενθαρρυνθούνε οι γυναίκες να καταθέσουν κατά των δεσμοφυλάκων τους, και να τους προσφερθεί μια νέα ζωή στην Ελλάδα, όχι μόνο μέτρα καταστολής…

Το ζήτημα είναι γενικότερο.

Το κράτος από την μια έχει πλήρως ελεύθερα τα σύνορα στους μετανάστες και από την άλλη για να μην καταφεύγουν στο έγκλημα (“κλοπή” ή “εγκλήματα κατά ζωής”), κάνει τα στραβά μάτια στο πάσης φύσεως “παραεμπόριο”. Εδώ όμως είναι το τραγελαφικό – αν όχι γελοία ευτράπελο – της υπόθεσης. Διότι, το “παραεμπόριο” ουσιαστικά νομιμοποιεί στα μάτια τους την “γενική ιδέα” πως “τα πάντα επιτρέπονται”.

Έτσι “προετοιμάζονται” και “εκπαιδεύονται” οι “υποψήφιοι” που κατόπιν θα επανδρώσουν τις πάσης φύσεως συμμορίες που προβαίνουν στα “μέτρια” ή στα “σκληρά εγκλήματα”. Φυσικά, σε αυτό το “παιγνίδι” δεν συμμετέχουν μόνον οι μετανάστες.

Πρώτοι διδάξαντες και ισότιμοι “συμμετέχοντες” είναι τα εγχώρια σαΐνια.

Πηγή: Ναυτεμπορική κ forum ecogreens http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=680)

Συρραφεύς: Νίκος Τακόλας, ntakolas@gmail.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *