Εργαστήριο κυκλικής Οικονομίας και Κ.ΑΛ.Ο.

Το διήμερο 18-19 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στο ΚΑΠΗ Διαβατών όπου πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας και Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Την Παρασκευή έγινε μία θεωρητική εισαγωγή σχετικά με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Τι είναι αυτοί οι στόχοι, γιατί είναι σημαντικοί και πως μπορούν να εφαρμοστούν. Ωστόσο, επικεντρωθήκαμε στον στόχο 12 “Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή”.
Αναλύθηκαν οι έννοιες κυκλικότητα, κυκλική Οικονομία και Αλληλέγγυα Οικονομία.

Το Σάββατο κατέχοντας τις θεωρητικές γνώσεις της προηγούμενης ημέρας αναφέρθηκαν εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν μία επιχειρήση που λειτουργεί με τις αξίες και τις αρχές της κυκλικής Οικονομίας και έπειτα της Αλληλέγγυας Οικονομίας.
Κάνοντας έναν κύκλο τοποθετήσεων αναφέρθηκαν από τους συμμετέχοντες επιχειρηματικές ιδέες που θα ήθελαν να υλοποιήσουν. Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες, δουλέψαμε πάνω σε αυτές τις ιδέες με άξονα την κυκλική και Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία και στο τέλος τις παρουσιάσαμε στις υπόλοιπες ομάδες.

 

Οι 2 μέρες έληξαν σίγουρα με πολλή χαμόγελο, πολλές παραπάνω γνώσεις και σιγουριά για το πως μπορούν να εφαρμοστούν οι αρχές της κυκλικότητας και της Κ.ΑΛ.Ο στη δική μας επιχείρηση.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top