Φυτεύουμε δέντρα, δίνουμε ζωή

25.11 – ΩΡΑ 07.00 ΞΕΚΟΛΛΑ ΑΠ’ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ – ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΚΙ ΕΛΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

25.11 – ΩΡΑ 19.00 : ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΟΛΛΗΣΑΜΕ, ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΑΝΟ 750 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΦΥΤΕΨΑΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ…. ΑΝ Η ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ, ΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ!

poster-lo-copy.jpg

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ
Φυτεύουμε δέντρα, δίνουμε ζωή

Όλοι μαζί, για το δάσος και για τη μη αναθεώρηση
του άρθρου 24 του Συντάγματος

Στη Θεσσαλονίκη η αναδάσωση θα γίνει στο Σέιχ Σου.
Λεωφορεία: 10 π.μ. στο Λευκό Πύργο και στη Θεολογική ΑΠΘ (Σιντριβάνι)
Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Άνω Τούμπα (Γ. Λαμπράκη και Περαιβού),

Κυριακή στις 25/11 και ώρα 10:30. Για την Λάρισα στο Αλσος της Χάλκης και για τον Βόλο στο φράγμα “Παναγιώτικο”. Σιάκης Λευτέρης 694 7072799  Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ξεκινά ένα πρόγραμμα δενδροφύτευσης σε διάφορες περιοχές της χώρας, με πρωτοβουλία πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων και τη συμμετοχή νέων ανθρώπων, φοιτητών, σπουδαστών και ευρύτερα ενεργών πολιτών.

Οι βασικοί στόχοι της κίνησης αυτής, μετά την πρωτοφανή οικολογική καταστροφή που υπέστη η χώρα το καλοκαίρι, είναι η ελάχιστη προσωπική συνδρομή στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα οικολογίας και ποιότητας ζωής, μέσα από τη δημιουργική επαφή τους με τη φύση και το δάσος.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι επιθυμητή η συμβολή στην πραγματοποίηση της αναδάσωσης οποιουδήποτε φορέα ή ατόμου δηλώσει το ενδιαφέρον του, σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία.

Ακριβώς επειδή η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί μόνο υποχρέωση του κράτους αλλά και δικαίωμα του καθενός, οι σκεπτόμενοι πολίτες παίρνουν πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την άσκηση πίεσης προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις, οι οποίες είτε αδιαφορούν είτε προωθούν ρυθμίσεις, όπως η αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, που συντελούν στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή από 12 νομούς της χώρας οι εξής πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς:

-Ένωση Θεατρικών Σχημάτων Θεσσαλονίκης,
-Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών,
-Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης,
-Οικολόγοι Πράσινοι,
-Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά,
-Ρεύμα Νέων Σοσιαλιστών,
-Σπουδαστές του ΙΕΚ Ακμή,
-Σπουδαστές των Σχολών ΑΚΤΟ,
-Φοιτητές του Τμήματος Οπτικοακουστικών Μέσων ΑΠΘ

Πιστεύουμε ότι σε μια εποχή απαξίωσης της εθελοντικής προσφοράς και πολύπλευρης αμφισβήτησης της ανάγκης προστασίας συλλογικών αγαθών όπως είναι τα δάση και οι δασικές εκτάσεις, η συμμετοχή στην υλοποίηση τέτοιου είδους οικολογικών πρωτοβουλιών, συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση όλων και στη δημιουργική προστασία του περιβάλλοντος.

Ζητούμε τη βοήθεια και συμμετοχή όλων.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Για επικοινωνία: 2310 222503, 6970 991991, 6972 506191
Fax: 2310 421196

E-mail: anadasosi2007@gmail.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *