Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της «Οικολογίας- Αλληλεγγύης»

Σε ένα πολύ θετικό κλίμα έγινε χθες Τετάρτη 16.11 η εκδήλωση της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Ρετζίκι, στο Δήμο (Πεύκων), όπου την τίμησε το 10,02% των πολιτών με την ψήφο τους. Η εκδήλωση ήταν η πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων σε όλο το Νομό, με σύνθημα «Συνεχίζουμε δυναμικά».

Στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού σχολείου στους συμμετέχοντες, που ήταν κυρίως κάτοικοι των Πεύκων, ανέπτυξαν τις θέσεις της κίνησης ο επικεφαλής της και νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, η νομαρχιακή σύμβουλος (από 1.1.2007) Δήμητρα Γωγάκου καθώς και τα στελέχη της Νίκος Βουδρισλής (πρώτος σε ψήφους στο Δήμο Πεύκων) και Ζαφείρης Φωτιάδης.

Μέσα από τις ομιλίες και τη συζήτηση που ακολούθησε με τους
παρευρισκόμενους, αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής που όπως επεσήμανε ο Νίκος Βουρδισλής είναι: το κυκλοφοριακό, ο κίνδυνος της καθίζησης των εδαφών, ο κακός και άστοχος σχεδιασμός της αερογέφυρας, η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου, η έλλειψη σχολικής στέγης – σχολεία σε παλιό μοναστήρι, containers, διπλοβάρδια – και ο κίνδυνος οικοπεδοποίησης του Σέιχ-Σου, προβλήματα που προκύπτουν από τη γρήγορη αστικοποίηση χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και κατάλληλες υποδομές. Ο ομιλητής επεσήμανε ότι για τη λύση τους απαιτείται «ένα δυνατό οικολογικό κίνημα»

O Ζαφείρης Φωτιάδης επεσήμανε την ανάγκη διοργάνωσης περιφερειακών δράσεων, με την αλληλέγγυα συμμετοχή όλων των οικολογικών κινημάτων και σχημάτων με αναφορά στην οικολογία, τα οποία στις τελευταίες εκλογές καταγράφηκαν σαν τρίτη δύναμη

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αφού τόνισε ότι η περιοχή είναι στην ουσία
«μια κοινότητα που καλείται να σηκώσει το βάρος ενός δήμου με πολίτες που έχουν απαιτήσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής» κατέληξε ότι οι πολίτες χρειάζεται να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και ενδυνάμωση του ρόλου τους μέσα από μια ενωτική δράση, επειδή η λύση των προβλημάτων πραγματώνεται μέσα από την ενεργή συμμετοχή και δεν είναι πλέον ουτοπία, όπως προκύπτει από την Ευρωπαϊκή εμπειρία. «Δεν κάνουμε πολιτική για τα προβλήματα αλλά πολιτική για να λυθούν τα προβλήματα» κατέληξε ο κ. Τρεμόπουλος.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, κάτοικοι της περιοχής ευχαρίστησαν για τη στήριξη της νομαρχιακής κίνησης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής όλα τα προηγούμενα χρόνια και αναφέρθηκαν σε ζητήματα
περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής, κυκλοφορίας της περιοχής και γενικότερα της πόλης και του νομού.

Από τους παρευρισκόμενους εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για ύπαρξη κοινής δράσης των ανεξάρτητων πρωτοβουλιών των Πεύκων (ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, μέλη της τοπικής Δημοτικής Κίνησης πολιτών, κ.α.) με την ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Τέλος, υπήρξε δέσμευση από τους διοργανωτές για την πραγματοποίηση, στο άμεσο μέλλον, παρόμοιων εκδηλώσεων και σε άλλους Δήμους του νομού, σε μια προσπάθεια να αποκεντρωθεί η δράση και να δοθεί δυνατότητα συμμετοχής στους 26.000 πολίτες (4,6%), που εκτίμησαν τη δράση της κίνησης.

Ξεκίνησε επίσης με επιτυχία η εγγραφή νέων μελών στην Οικολογία –
Αλληλεγγύη, κάνοντας πράξη την διάθεση όλων για καλύτερη ενημέρωση και μεγαλύτερη συμμετοχή και ενωτική δράση.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *