Το χάραμα του πλανήτη γη

Είχα ένα φίλο, που κάθε πρωΐ γύριζε στη μεριά της ανατολής στο σκάσιμο της και για λίγη ώρα κοιτούσε προς το μέρος του ήλιου.

earth_dawn.jpg Έτσι ησύχαζε που τα πράγματα πάνε καλά και μια νέα μέρα αρχίζει. Δεν τ’ ομολόγησε ποτέ, μα πάντα νόμιζα ότι μια μικρή αλλά βαθιά ανησυχία τον κατάτρωγε, μη ο ήλιος δε βγει ξανά. Πάλι τ’ απόγευμα, έχοντας ένα αλάθητο βιολογικό ρολόι, ήξερε την ώρα

Φωτο: 3 φωτογραφίες της γης να ανατέλει
και να δύει στη …σελήνη

της δύσης. Οι τεχνικοί το λένε αστρονομικό διακόπτη. Σταματούσε ό,τι έκανε, κοιτούσε προς τη δύση και στοχάζονταν για λίγο, σαν αφιέρωμα σε θεό. Δεν το συζήτησε ανοιχτά με κανένα. Την όλη ιεροτελεστία την ονόμαζε μόνο, κούρδισμα του ρολογιού της ύπαρξης του.

Κι αν στον δικό μου πλανήτη, ήλιος και φεγγάρι ήταν ο πλανήτης γη; Έτσι θάταν… Σα στο πορτραίτο υψηλής ανάλυσης της φωτογραφίας.

Φωτογραφίες Από το in.gr, χάραμα της γης στο στερέωμα
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=849087&lngDtrID=252

Νίκος Τακόλας,  ntakolas@gmail.com

2 σκέψεις για το “Το χάραμα του πλανήτη γη”

  1. Στο Google έχει θαυμάσιες εικόνες της γης από το διάστημα, αλλά καλύτερες έχει το National Geographic. Η πρώτη φωτογραφία της Γης από το Διάστημα ελήφθη ττο 1959 από το αμερικανικό Explorer VI την ώρα που περνούσε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

  2. Μπορείτε να μας στείλετε ενδιαφέρουσες ή σπάνιες φωτογραφίες με e-mail. Θα τις αναρτήσουμε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *