Καλημέρα Ελλάδα. Πόσο κάνει το γάλα σήμερα;

Εκ των φαινομένων συμπεραίνεται ότι είμαστε εξαιρετικά πλούσιοι και δεν μας νοιάζει για τίποτα. Πληρώνουμε αγόγγυστα ό,τι μας προκύψει. Και μπορούμε, φαίνεται!!!!

Μπορεί πολύ εύκολα να αποδείξει κανείς, (μη ειδικός) ό,τι είμαστε 30% φτωχότεροι επειδή πληρώνουμε περισσότερα ΣΕ ΟΛΟΥΣ τελικά, χωρίς να αντιδρούμε. Έτσι οι πολυεθνικές έχουν πανηγύρι, οι έμποροι το ίδιο, αλλά και οι μικροκατεργαρέοι της γειτονιάς.

1. Μερικά παραδείγματα: (Κάναμε μικρο – έρευνα στις 10.11.2006).
– Στον Έβρο, η ΕΒΡΟΒΑΡΜ, η ΡΟΔΟΓΑΛ (Ροδόπης) και άκουσον ποιος! η …ΔΕΛΤΑ (αλλά και άλλες τοπικές εταιρείες πανελλαδικά), πουλάνε 0,71 € το γάλα το λίτρο. Στα ράφια supermarket της Θεσ/νίκης τα βρήκαμε ΕΒΡΟΒΑΡΜ 1,24 €, ΔΕΛΤΑ 1,25 € [Και καλά η ΕΒΡΟΒΑΡΜ, που είναι και τοπική, λέμε τώρα. Αλλά και η …ΔΕΛΤΑ! Που δεν είναι! Που παράγει και τον πρόεδρο του ΣΕΒ; Θυμάστε που μας χάριζαν γιαούρτια, όταν τσακώθηκαν μεταξύ τους; Ήταν για να ξεχάσουμε το κλεψίδι. Μάλλον έπρεπε να τους γιαουρτώσουμε. Αυτό άργησε]

2. Πλην του γάλακτος τώρα
– 100 τουλάχιστον είδη πολυεθνικών έχουν στη χώρα μας, ως και 50% παραπάνω απ’ όσο πουλιούνται αλλού στην ΕΟΚ [τα τσεπώνουν οι έμποροι] (Οι έρευνες τα ανέφεραν αυτά, γύρω στις 2.6.2006 και ο κος Παπαθανασίου είπε να αφεθεί …ελεύθερη η αγορά να τα αυτοδιορθώσει. Ως συνήθως δηλαδή).

– Τα έξοδα του δημοσίου για φάρμακα (Ταμεία) έχουν υπερδεκαπλασιαστεί σε 10 χρόνια [σε σταθερές τιμές]

– Και το μισόκιλο ψωμί των 340 γρ παίρνει συνεχώς τ’ απάνω του

3. Είπαμε στην Οικολογία – Αλληλεγγύη να ξεκινήσουμε πάλι τη συνεργασία με ενώσεις καταναλωτών (και τους αρτοποιούς), γιατί δεν πάει άλλο. Συντονιστείτε.

Όσο για τους μισθούς!!!! Να πάμε στο μισθοδικείο να βρούμε το δίκιο μας. Οι δικαστές πώς το βρήκαν!!!!!

Νίκος Τακόλας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *