Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι υποστηρίζουν το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα στις εκλογές της Δανίας

naias.jpg Οι εκπρόσωποι Τύπου των Ευρωπαίων Πράσινων εξέφρασαν την ενθουσιώδη υποστήριξή τους προς το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα (SF – Socialistisk Folkeparti ) της Δανίας, το οποίο έχει καθεστώς παρατηρητή μέσα στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές στη Δανία στις 13 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Co-Spokesperson Ulrike Lunacek δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι οι Δανοί ψηφοφόροι θα ψηφίσουν το SF στις βουλευτικές εκλογές της Δανίας στις 13 Νοεμβρίου. Το SF έχει συμμετάσχει σε μια θετική καμπάνια όπου έχουν αναδείξει τα προβλήματα-κλειδιά για την κλιματική αλλαγή και την ποιότητα ζωής. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η σημερινή κυβέρνηση της Δανίας έχει δείξει μια σοκαριστική έλλειψη βούλησης σχετική με το να λάβει μέτρα για την κλιματική αλλαγή. Το SF θα εργαστεί για μια ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανεμογεννητριών στη Δανία και για μια καλύτερη δημόσια υποστήριξη. Η Δανία θα φιλοξενήσει τη Συνάντηση Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα το 2009 και είναι σημαντικό η φιλοξενούσα χώρα να είναι το καλό παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο.»

Σχετικά με την ποιότητα ζωής, η Co-Spokesperson Philippe Lamberts δήλωσε ότι «το SF είναι το πιο προοδευτικό πολιτικό κόμμα. Αγωνίζεται για μια καλύτερη μεταχείριση των γηραιότερων πολιτών, καθώς και για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει μια πρόταση για σημαντική μείωση του μεγέθους των τάξεων. Πιστεύουμε ότι οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν SF για να εξασφαλίσουν ότι η Δανία προωθεί πολιτικές που θα έχουν αντίκτυπο στην μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή και το ότι το σύστημα πρόνοιας της χώρας είναι ικανό να λύσει τα προβλήματα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Γι’ αυτό προτρέπουμε τους Δανούς να ψηφίσουν SF στις 13 Νοεμβρίου».

Πλήρες μέλος στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα από τη Δανία είναι οι Πράσινοι (“De Grønne)” αλλά δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή. Αντίθετα, το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα εξέλεξε το 2005 11 έδρες με 6% ενώ στις ευρωεκλογές εξέλεξε 1 ευρωβουλευτή με 8,1%.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *