Ξανά δίκες για το Σέιχ Σου

Εκδικάζεται αύριο Τρίτη στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η αγωγή του πρώην Δασάρχη Θεσσαλονίκης κ. Θ. Θεοδωρούδη εναντίον του νομαρχιακού συμβούλου Μιχάλη Τρεμόπουλου, με την οποία του ζητά προσωπικά πέντε εκατομμύρια δραχμές, επειδή οι εκπρόσωποι των Οικολογικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης είχαν καταγγείλει το 2001 τον τότε Δασάρχη για πλημμελή προστασία του δάσους.

Ταυτόχρονα, συνεκδικάζεται λόγω συνάφειας και μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου εναντίον του πρώην Δασάρχη, γιατί στις 20.3.01 είπε σε ραδιόφωνα της πόλης για το στέλεχος της Οικολογικής Κίνησης «ευχαριστώ πολύ τον κ. Τρεμόπουλο και τους χρηματοδότες του για τη μαύρη διαφήμιση που μου κάνουν».

Και καλείται να αποδείξει – εκτός από τη συκοφαντία – και το τι μπορεί να πουλάει ένας Δασάρχης, ώστε να χρειάζεται διαφήμιση.

Οι Οικολογικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης είχαν καταγγείλει τον τότε Δασάρχη Θεσσαλονίκης μαζί με τον Δ/ντή Δασών Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Μήτκα για το ότι -παρά το δασικό χαρακτήρα του Δάσους-Πάρκου Θεσ/νίκης και ιδιαίτερα μετά την έκδοση αντίθετων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (Σ.τ.Ε. 3479/97-3643/99) ζήτησαν την άρση της αναδάσωσης μεγάλου τμήματος του Δάσους κατά τα έτη 1997, 1999 και 2000, ακόμη και μετά την καταστροφική πυρκαγιά του δάσους του 1997.

Οι Οικολογικές Οργανώσεις είχαν προχωρήσει συμβολικά την 21η Μαρτίου 2001, που έχει χαρακτηρισθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας», σε καταγγελία στον Εισαγγελέα με πληθώρα αποδεικτικού υλικού και επειδή διάφοροι ιδιοκτήτες πίεζαν πολλαπλώς, προς την κατεύθυνση της άρσης της αναδάσωσης και επιδιώκοντας η δασική υπηρεσία να συμπεριφερθεί με γνώμονα την υπεράσπιση των δασών, ως ενός υψίστου κοινωνικού αγαθού. Η υπόθεση εκείνη είχε τεθεί στο αρχείο.