ΥΠΕΧΩΔΕ και ΝΟΜΑΡΧΙΑ κατέστρεψαν την ΚΟΡΩΝΕΙΑ

Να προσέξει ο πρόεδρος την παραπληροφόρηση

Η επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια το Σάββατο στην Κορώνεια είναι μια συμβολική ενέργεια, που δείχνει την ευαισθησία του προέδρου αλλά επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι η καταστροφή της λίμνης είναι πια ένα πανελλαδικό πρόβλημα, που μας εκθέτει μάλιστα διεθνώς, αφού η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για την προστασία της.

Θα πρέπει όμως ο κ. Παπούλιας να προσέξει αυτούς που θα αναλάβουν την «ενημέρωση» και την ξενάγησή του, ακριβώς επειδή οι ίδιοι έχουν σημαντικές ευθύνες για την καταστροφή της λίμνης και το σημερινό αδιέξοδο.

Οι ευθύνες του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης είναι τεράστιες. Οι σημερινοί πολιτικοί διαχειριστές τους, οι κ.κ. Σουφλιάς, Ψωμιάδης, Τσαμασλής και Αναστασιάδης, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο εισαγγελέας για τους ενόχους της καταστροφής της λίμνης, δείχνουν να έχουν ξυπνήσει από λήθαργο, ακριβώς για να αποτινάξουν από πάνω τους τις ευθύνες.

Είναι δυνατό να περιμένει κανείς πως θα εξηγήσουν στον Πρόεδρο ότι αυτοί άφησαν ανεξέλεγκτη τη ρύπανση των βιομηχανιών και την εξάντληση των νερών από τις χιλιάδες παράνομες γεωτρήσεις; Ότι έκαναν στραβά μάτια στους κερδοσκόπους βιομηχάνους, ώστε να μη λειτουργούν τους ακριβούς βιολογικούς καθαρισμούς και χάιδευαν τα αυτιά των ψηφοφόρων τους στην περιοχή, ώστε να συνεχίσουν να είναι εξαρτημένοι από το υδροβόρο γεωργικό μοντέλο; Ότι δεν εφαρμόζουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και τους ίδιους τους νόμους του κράτους, μετατρέποντας την Κορώνεια σε νεκρή λίμνη; Ότι χρόνια τώρα διάφοροι ροκανίζουν κονδύλια για τη «σωτηρία» της λίμνης και την ανύπαρκτη ευαισθητοποίηση των πολιτών;

Γιατί όμως να περιμένει κανείς να είναι ειλικρινείς οι επαγγελματίες εθναμύντορες; Γιατί να πιστεύει κανείς ότι όντως θέλουν την αναγέννηση της λίμνης; Περισσότερο νοιάζονται για την πολιτική υπεραξία και την προβολή τους, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου στην Κορώνεια. Και είναι ικανοί να τραβολογούν τον πρόεδρο για αποκλειστικές πόζες, όπως ακριβώς φαγώνονται οι κ.κ. Ψωμιάδης και Παπαγεωργόπουλος για την έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, ο ένας κάνοντας έπαρση στις 7 π.μ. και ο άλλος στις 8 π.μ. Προτείνουμε, μάλιστα, να γίνει λίστα εγγραφής για όλους όσους θέλουν να κάνουν τη δική τους έπαρση σημαίας στο Λευκό Πύργο. Μπορεί, τελικά, να είναι και η λίστα όσων θα καλέσει ο εισαγγελέας να απολογηθούν για την Κορώνεια.

Πληροφορίες: Μιχάλης Τρεμόπουλος, 6976448442

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *