Επιστολή Διαμαρτυρίας προς την ΕΡΤ Α.Ε.

Προς: τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε.
Κοινοποίηση: Εταιρεία Rass
Θέμα: Διαμαρτυρία για τον τρόπο διενέργειας της Δημοσκόπησης Εξόδου (Exit Poll) της ΕΡΤ

Η Οικολογία Αλληλεγγύη εγκαλεί το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ γιατί συνεχίζει την πρακτική που ακολούθησε σε όλη την προεκλογική περίοδο, δηλαδή να αποφεύγει να προβάλει όσο μπορεί το συνδυασμό «Οικολογία Αλληλεγγύη» και τον υποψήφιο Νομάρχη Μιχάλη Τρεμόπουλο.

Συγκεκριμένα, στη Δημοσκόπηση Εξόδου (Exit Poll) που ανέθεσε στην εταιρία Rass και διενεργείται κατά την έξοδο των ψηφοφόρων από τα εκλογικά τμήματα δεν αναφέρεται καθόλου ο συνδυασμός μας οποίος εκπροσωπείται στο Νομαρχιακό συμβούλιο εδώ και 2 τετραετίες από το Νομαρχιακό Σύμβουλο Μιχάλη Τρεμόπουλο (υποψήφιο Νομάρχη και το 1998 και το 2002) ενώ ταυτόχρονα αναφέρονται πρωτοεμφανιζόμενοι συνδυασμοί. Επειδή λοιπόν το δείγμα των υποψηφίων δεν είναι ολοκληρωμένο, η συγκεκριμένη Δημοσκόπηση Εξόδου (Exit Poll) δεν μπορεί να θεωρηθεί αντικειμενική, γεγονός απαράδεκτο για κρατικό κανάλι που λειτουργεί με τη χρηματοδότηση όλων των Ελλήνων.

Πέρα από αυτό, αποκλείει από τους τηλεθεατές της ΕΡΤ και γενικότερα το κοινό της Θεσσαλονίκης την πληροφόρηση ακόμη και της ύπαρξης της Οικολογίας Αλληλεγγύης. Γι’ αυτό θα πρέπει να ακυρωθεί και να μη μεταδοθεί όταν κλείσουν οι κάλπες.

Ζητούμε να διορθωθεί το λάθος στη διαδικασία της διενέργειας του Exit Poll με το να δώσετε τη δυνατότητα Υποψήφιου Νομάρχη Μιχάλη Τρεμόπουλου, όπου θα εκθέσει τις απόψεις μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε δημοσκοπήσεις άλλων εταιριών, μέχρι τη στιγμή που επιτρεπόταν η δημοσίευσή τους, τα ποσοστά της Οικολογίας Αλληλεγγύης ήταν υψηλότερα από αυτά άλλων συνδυασμών οι οποίοι αναφέρονται στο συγκεκριμένο Exit Poll της ΕΡΤ και μας επιτρέπει να υποθέσουμε αυτή η παράληψη δεν έγινε τυχαία ή από λάθος αλλά κρύβονται άλλες επιδιώξεις.

Ελεονόρα Ζώτου
Υπεύθυνη Τύπου

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *