Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Επειδή ο εφιάλτης της φτώχειας και των πολέμων δεν έχει ούτε αυτός σύνορα

ΠΡΙΝ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΩΣ “ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ“, ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ 

16 Οκτωβρίου – Ημέρα της Διατροφής:

Πείνα και υποσιτισμός δεν είναι το ίδιο

msf1.jpgΣύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων, ως πείνα χαρακτηρίζονται οι συνθήκες κατά τις οποίες κάποιος δε λαμβάνει το κατώτατο όριο των 2.000 kcal από την ημερήσια διατροφή του. Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να λάβει περισσότερα ή υψηλότερης θερμιδικής αξίας τρόφιμα ώστε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ενέργεια. Ο υποσιτισμός, όμως, δεν ορίζεται απαραίτητα από την έλλειψη τροφίμων αλλά από την έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών που θέτουν άμεσα σε κίνδυνο την ανάπτυξη, την υγεία αλλά και την ίδια τη ζωή. Το 55% των παιδικών θανάτων στον αναπτυσσόμενο κόσμο οφείλεται στον υποσιτισμό. Αυτά τα παιδιά δεν πεθαίνουν απ’ την πείνα. Πεθαίνουν από κακή, ανεπαρκή σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά διατροφή. «Ο υποσιτισμός δε μπορεί πλέον να θεωρείται μοιραίος. Ήδη μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλό τρόπο και άρα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ξεχασμένη ασθένεια.» (Μίλτων Τεκτονίδης, γιατρός των ΓΧΣ, ειδικευμένος στη διατροφή)

msf21.jpghttp://www.msf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1672&Itemid=235 

Ινδονησία: πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτουςΛαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: Επιβεβαίωση ιού Έμπολα στο Κασάι, οι ΓΧΣ ενισχύουν την ομάδα τους
Ανακοίνωση – Ένα ξέσπασμα αιμορραγικού πυρετού Έμπολα επιβεβαιώθηκε στην επαρχία του Δυτικού Κασάι (Western Kasai), στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) ενισχύουν με ειδικούς την ομάδα επείγουσας παρέμβασης που ήδη εργάζεται στην περιοχή και στέλνουν επιπλέον εξοπλισμό.
Διαβάστε περισσότερα…  

http://www.msf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1680&Itemid=242

msf3.jpgΜαρτυρία – Η Ζόε μεγάλωσε και σπούδασε στο Λονδίνο κι έχει δουλέψει τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στο εξωτερικό με πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως η Όξφαμ, η Ιντεράκτ και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Τώρα βρίσκεται στο πλευρό των ΓΧΣ στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την επιδημία του ιού Έμπολα στην επαρχία του Δυτικού Κασάι, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Διαβάστε περισσότερα…

msf4.jpghttp://www.msf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1677&Itemid=235 

Ανακοίνωση – Μία εβδομάδα μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν το νησί της Σουμάτρα, η ανθρωπιστική βοήθεια ακόμα δεν έχει φτάσει στους αγροτικούς πληθυσμούς που έχουν πληγεί, δηλώνει η ανθρωπιστική ιατρική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ).
Διαβάστε περισσότερα…

Για περισσότερες πληροφορίες:

Καλλιόπη Καμπούρη, Υπεύθυνη Τύπου, 210-5.200.500 (εσωτ. 103) και 693-66.99.007 e-mail: kalliopi.kampouri@athens.msf.org
Νώντας Πάσχος, Διευθυντής Επικοινωνίας, 210-5.200.500 (εσωτ. 102) και 693-66.99.022 e-mail: nondas.paschos@athens.msf.org

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *