Συνάντηση με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου

Οι θέσεις της Νομαρχιακής κίνησης «Οικολογία – Αλληλεγγύη»
για τα θέματα των δικηγόρων και ασκούμενων δικηγόρων

Ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος συναντήθηκε με το προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους υποψήφιους της παράταξης Οικολογία – Αλληλεγγύη Μπάμπη Κουρουνδή και Ελεάνα Ιωαννίδου. Μετά από την ενημέρωση για τα προβλήματα που απασχολούν το Σύλλογο, αναφέρθηκε θέσεις της Νομαρχιακής κίνησης «Οικολογία – Αλληλεγγύη» για τα πιο σημαντικά θέματα των δικηγόρων και των ασκούμενων δικηγόρων:

Η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» πιστεύει ότι η γρήγορη, ορθή και ουσιαστικά δίκαιη απονομή δικαιοσύνης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τα θεσμικά όργανα της πόλης. Σε αυτό το πλαίσιο συντάσσεται με την προσπάθεια κάθαρσης της δικαιοσύνης από τους επίορκους δικαστές και ζητά να κριθούν αυστηρά οι περιπτώσεις διαπλοκής της δικαστικής με την πολιτική εξουσία. Αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει όμως σε καμιά περίπτωση να οδηγήσει σε ευρύτερη σκλήρυνση της ποινικής καταστολής σε βάρος των πολιτών και ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι ασθενέστεροι οικονομικά, οι εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες, οι μετανάστες και άλλοι.

Η Νομαρχιακή κίνηση «Οικολογία – Αλληλεγγύη» συμπαρίσταται στο Δικηγορικό Σύλλογο, όσον αφορά τη δραστηριότητά του στον τομέα προστασίας των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η πρόσφατη αντιτρομοκρατική νομοθεσία καθώς και οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, καθώς και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης μας απασχολούν ιδιαίτερα. Η αντιεγκληματική πολιτική δεν είναι δυνατόν να αποτελεί αφορμή για τη συρρίκνωση του προστατευτικού και εγγυητικού πλαισίου της νομοθεσίας.

Επίσης, η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» ζητά τη συμπαράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου απέναντί στις διαρκείς προσπάθειες φίμωσης της οικολογικής και φιλοπεριβαλλοντικής στάσης της. Εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει μια βιομηχανία δικών από τα συμφέροντα που εκφράζει η ΚΙΣΣΟΣ ΑΕ, ο επιχειρηματίας Στέγγος (Πόρτο Καράς) και άλλοι οι οποίοι προσπαθούν να φιμώσουν ή να εξοντώσουν οικονομικά μέλη της κίνησής μας για δράσεις, για τις οποίες έχουν δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τέλος, η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» θεωρεί καθήκον της να στηρίζει των εκτυλισσόμενη προσπάθεια για την καταχώρηση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συνεργατών και ασκούμενων δικηγόρων στα πλαίσια των αρχών της σταθερής εργασίας με ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *