Φάγαμε τον….Παπαθεμελή. Μπρος για τον Καρατζαφέρη!!

Το κεντρικό site των ΟΠ, έγραφε χθες:

Φίλες και φίλοι. Παρά την κούραση όλοι και όλες όσοι συμμετείχαμε σε αυτή την προσπάθεια νοιώθουμε ενθουσιασμό κυρίως για την επόμενη μέρα και διάθεση να συγκροτήσουμε ένα σοβαρό πράσινο κόμμα που θα μπορεί να επηρεάζει και να αλλάζει πολιτικές, να προωθεί λύσεις. Από χθες όλα είναι διαφορετικά. Εκτός από το ότι είμαστε ένας διακριτός πόλος (δυστυχώς όχι και μέσα στη Βουλή), το 6ο σε ψήφους κόμμα, υπάρχει πλέον ένα σημαντικό δίκτυο ανθρώπων σχεδόν σε κάθε περιοχή και με όρεξη για να δουλέψουμε όλοι/ες μαζί. Η αναγκαιότητα να υπάρχει πολιτική παρέμβαση παράλληλα με τις κοινωνικές/περιβαλλοντικές μας παρεμβάσεις είναι σήμερα μια ώριμη επιλογή ανθρώπων που ενώ δεν είχαν «μπλέξει» μέχρι τώρα στην πολιτική, επιδιώκουν πια μια άλλη οικολογική, πράσινη πολιτική που θα εμπέει και θα απελευθερώνει.
——————————————–
Oι εκλογές αποκάλυψαν μια έντονη δυναμική για το οικολογικό κίνημα. Παρά τον πόλεμο των ΜΜΕ και της διακομματικής καταγραφήκαμε σαν τον «έκτο πόλο» (κάποτε είχαμε έκτο στόλο). Άποψη μας είναι ότι και πέμπτος μπορούμε να γίνουμε σύντομα. Δύναμη μας οι τοπικοί πυρήνες μελών και φίλων μας, που δουλεύουν μέσα στις τοπικές κοινωνίες. Ιδιομορφίες του οικολογικού κινήματος είναι ότι καταθέτει απόψεις, που μπορούν να υιοθετηθούν ακόμα και από άλλα κόμματα και οργανώσεις. Υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας πολλά. Αλλά εμείς τραβάμε «ακόμα παραπέρα». Η πολιτική οικολογία είναι το δικό μας όχημα. Έχει στόχο ένα δικαιότερο και περιβαλλοντικά σωστότερο κοινωνικό μετασχηματισμό. Το κόμμα μας θα είναι οδηγός στην τροχιά αυτή.

3 σκέψεις για το “Φάγαμε τον….Παπαθεμελή. Μπρος για τον Καρατζαφέρη!!”

 1. kostas karpadakis

  σαφώς ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, όμως απέχει πάρα πολύ από το 5% των ευροεκλογών στη Θεσσαλονίκη. 1,72% είναι πολύ μικρό σε σχέση με τον περσινό θρίαμβο και πρέπει να το έχουμε υπόψη μας ή να το μελετήσουμε καλύτερα για τις επόμενες δημοτικές/νομαρχιακές.

  Επίσης δεν πρέπει να λυγίσουμε και να συγχωρέσουμε τα ΜΜΕ με τις επιστολές συγνώμμης που στέλνουν για την απαξίωσή μας. Αν δεν προχωρήσουν αγωγές και κάθε νόμιμο μέσο, θα την ξαναπάθουμε και είναι κρίμα. Τρέμω στην ιδέα πως θα πρέπει πάλι να ξοδευτει πακτωλός χρημάτων από την τσέπη μας στην επόμενη αναμέτρηση.

 2. “Φάγατε” το…πτώμα και χαίρεστε;Τι να πει κανείς…Εγώ περιμένω από τους “οικολόγους” να δω προτάσεις.Αντί προτάσεων βλέπω μόνο αφορισμούς.Έτσι δεν παίρνετε την εμπιστοσύνη των πολιτών.Έχετε και τον ΣΥΡΙΖΑ να το παίζει κόμμα οικολογίας…Καλά κρασά!!!

 3. Αγαπητέ φίλε,
  για τον ..Παπαθεμελή είναι φυσικά ένα φραστικό παιγνίδι. Ουδέποτε μας απασχόλησε. Είναι ένας ακραιφνής ακροδεξιός πολιτικός, με κάποιες κοινωνικές ευαισθησίες. Κακώς ήταν στο ΠΑΣΟK τόσα χρόνια. Στο ΛΑΟΣ ανήκει (αριστερή φράξια).
  Σου παραθέτω το site με το πλήρες πρόγραμμα μας, αφού δεν το είδες.
  https://ecology-salonika.gr/lib/?p=873

  Σε κάθε νομαρχιακό συμβούλιο καταθέτουμε προτάσεις και είμαστε μάλλον οι πιο ζωηροί εκεί μέσα (2 μέλη της Οικολ. Αλληλεγγύης). Ακόμα και τούτο το site περιγράφει τις πρωτοβουλίες μας κάθε μέρα (Σκουριές TVX- Στανός μόλυβδος, Χαλκιδική, Κοζάνη λιγνίτες κλπ, για την έρμη την Κορώνεια βάλε google να δεις τι έχουμε κάνει, για τον αγωγό στον Έβρο, Κισσός, Χορτιάτης, Κεραίες) συμμετείχαμε μαχητικά σ’ όλες τις κινητοποιήσεις, έχουμε δεκάδες δικαστικούς αγώνες για το περιβάλλον, είμασταν στο πλευρό των μεταναστών πάντα, παλέψαμε για δικαιώματα, κατεβάσαμε προτάσεις για το συγκοινωνιακό (και εκδηλώσεις) – υποθαλάσσια κλπ – κλπ Γνώρισε μας επειδή μας αδικείς, εν αγνοία σου. Για τα μέτρα μας είμαστε μάλλον το πιο ενεργοποιημένο πολιτικό κομμάτι στην Ελλάδα. Πανελλαδικά δες το EcoCreta, EcoCorfu κλπ μάλλον θα εκπλαγείς απ’ τη δράση μας. Δεν μας παίζουν τα κανάλια. Ε, τι να κάνουμε, Εδώ το ιπτάμενο πανώ μας στη ΔΕΘ διαστάσεων 20Χ5 φωσφοριζέ δεν το …..είδε καμμιά κάμερα. Τύφλα, φίλε. Τύφλα μαύρη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *