Πρόσκληση για Ποδηλατοπορεία

Η Οικολογία – Αλληλεγγύη, η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, ο Ποδηλάτης και η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕΕΚΠΕ) (παράρτημα Θεσσαλονίκης), με αφορμή την εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητα, οργανώνει δύο (σε ένα) ποδηλατοπορείες, την Κυριακή, 17/9

Σας προσκαλούμε

tryk_podilatoporeia.jpgνα συμμετάσχετε οικογενειακά και με τα ποδήλατά σας στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε ότι υπάρχει ένας υγιεινός, γρήγορος, εύκολος και ανέξοδος τρόπος μετακίνησης στην πόλη μας, το ποδήλατο.

Παρ’ όλ’ αυτά, το ποδήλατο είναι παραγκωνισμένο και, ενώ πολλοί κάτοικοι το διαθέτουν, λίγοι το χρησιμοποιούν για την καθημερινή τους μετακίνηση. Ο βασικός λόγος είναι η έλλειψη ασφάλειας, λόγω της χρήσης των ίδιων δρόμων με το αυτοκίνητο. Είναι λοιπόν αναγκαία η δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων. Σκοπός είναι αρχικά να δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο όσοι ήδη το επιθυμούν αλλά το αποφεύγουν για λόγους ασφάλειας και στη συνέχεια να επεκταθεί η χρήση του. Όσοι λοιπόν δεν έχουν ποδήλατο αλλά θέλουν να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να τους βρούμε ένα!

Οι πορείες θα ξεκινήσουν στις 6.30 το απόγευμα:
– η πρώτη από το Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα περάσει μέσω των οδών Μοναστηρίου, Εγνατίας και Εθνικής Άμυνας και
– η δεύτερη από την εκκλησία της Ανάληψης και θα περάσει μέσω των οδών Β. Όλγας, Β, Γεωργίου, Μουσείο, Τσιμισκή, Εθνικής Άμυνας
Θα καταλήξουν στις 7μμ περίπου στο χώρο της παραλίας, πίσω από το πρώην Βασιλικό Θέατρο.

Σας περιμένουμε με τα ποδήλατά σας σε ένα από τα σημεία εκκίνησης. Όσοι για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στην ποδηλατοπορεία, μπορείτε να έρθετε με όποιο τρόπο θέλετε στην παραλία όπου θα ακολουθήσει εκδήλωση με παράσταση καραγκιόζη και χάπενινγκ με κλόουν και ξυλοπόδαρους.

Πληροφορίες:
στο εκλογικό κέντρο της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
(Πλάτωνος 2, τηλ.2310 240076)
στο 6973586682
και στα site: www.ecology-salonika.gr
και www.podilatis.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *