Οι ΟΠ απαντούν στην Greenpeace, για τις δεσμεύσεις στο ερωτηματολόγιο της, με την ύπαρξη τους

 Αν και αυτονόητο, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ απαντούν και επισήμως θετικά στα ερωτήματα της GREENPEACE για απεξάρτηση από το πετρέλαιο, το λιγνίτη και στροφή στην εξοικονόμηση ενέργειας, τις ΑΠΕ και την προστασία του κλίματος.

Αγαπητέ Νίκο Χαραλαμπίδη, μάλλον θεωρείται αυτονόητο ότι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι θετικοί απέναντι στις αλλαγές που θέτετε. Έχει, όμως, σημασία και να το δηλώνουμε δημοσίως μια και δεν συμφωνούμε απλώς στα λόγια αλλά είναι στις προτεραιότητές μας για αλλαγές που επιδιώκουμε να πετύχουμε με την είσοδό μας στη Βουλή.

Η συμμετοχή μας στις εκλογές έχει ακριβώς αυτό το νόημα, να φέρουμε σε συνεργασία με τις ΜΚΟ και την κοινωνία των πολιτών, τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και των οικολογικών αλλαγών στο κέντρο της πολιτικής. Η προστασία του κλίματος, η εξοικονόμηση ενέργειας και η προώθηση των ΑΠΕ, η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη, η μεταρρύθμιση της οικονομίας και του φορολογικού συστήματος, ώστε να στηρίζουν μια πράσινη οικονομία, οι βιώσιμες μεταφορές, είναι στις απόλυτες προτεραιότητές μας. Παρακαλούμε, αν και δεν είμαστε στα κόμματα που εκπροσωπούνται σήμερα στη Βουλή και στα οποία στείλατε το ερωτηματολόγιο, δημοσιοποιήστε την απάντησή μας γιατί θέλουμε οι πολίτες να γνωρίζουν τις δεσμεύσεις όλων των κομμάτων πριν τις εκλογές για να μπορούν να αξιολογούν την στάση τους στη βουλή και εκτός βουλής μετά τις εκλογές.

Η εκλογή 8-10 βουλευτών των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη νέα Βουλή – εφόσον υπερβούμε το 3% – θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική για τις οικολογικές παρεμβάσεις και λύσεις. Θα είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για να προωθούμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα κερδίζουν την πλειοψηφία στην κοινωνία αλλά ελπίζουμε και στο κοινοβούλιο, ώστε η Ελλάδα να καλύψει το περιβαλλοντικό έλλειμμα και να πρωτοστατήσει σε μια πολιτική που θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και το πρασίνισμα των πολιτικών και της οικονομίας.

Με εκτίμηση
Για τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ
Νίκος Χρυσόγελος
Συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *