To ιπτάμενο φωσφοριζέ πανώ στη ΔΕΘ, των ΟΠ Θεσσαλονίκης, αόρατο στις ….κάμερες

Και η Ελευθεροτυπία κιτρίνισε (μέρες που είναι, εκλογές που έρχονται)

Το πανώ μας ορατό ακόμα και τη νύχτα, αόρατο (ακόμα και τη μέρα) από τα ΜΜΕ – Μέγα θάμα!!!!!

nyx_panw.jpg

Επιστολή (ειρωνίας) μέλους μας προς την (επιλεκτικώς δημοκρατική) Ελευθεροτυπία

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Καλησπέρα.Επειδή φαίνεται ότι εκ παραδρομής δεν πρόσεξε ο συνεργάτης σας στο άρθρο με τίτλο “Ειρηνικά τα συλλαλητήρια”

(http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=48540368) ότι στο συλλαλητήριο της Έκθεσης υπήρχε μπλοκ ενός κόμματος που μάλιστα έφερε γιγαντιαίο πανώ που το σήκωναν περίπου 20 μπαλόνια γεμάτα με ήλιο, σας το αναφέρω για να το διορθώσετε.

radafin.jpg Παραθέτω μάλιστα μια φωτο που δείχνει το πανώ να παρασύρεται απο τον αέρα προς τους γερανούς με τις κάμερες των τηλεοράσεων, όπου φαίνεται ότι και οι χειριστές τους εκ παραδρομής δεν πρόσεξαν το γιγαντιαίο πανώ που μπήκε στο πλάνο τους και έκρυψε τον ορίζοντα και τις λήψεις τους, και έτσι δεν το ανέφεραν στους αρχισυντάκτες τους για να το αναφέρουν κι αυτοί στις ειδήσεις τους!

Ακόμη περισσότερο, μάλιστα, πιστεύω ότι πρέπει να τονίσετε ότι το κόμμα αυτό, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ήταν εκεί και διαδήλωσαν ειρηνικά, επειδή κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι τα μέσα ενημέρωσης γενικώς έχουν ‘λάβει γραμμή’ να μην αναφέρουν πουθενά, αν είναι δυνατόν, την ύπαρξη του κόμματος των Ο.Π., γιατί λέει -άκουσον- ότι απειλούνται τα δύο μεγάλα κόμματα από πιθανή έκπληξη στα προσδοκώμενα ποσοστά των Ο.Π.

Επειδή λοιπόν κυκλοφορεί αυτή η φήμη, και επειδή γνωρίζω ότι η εφημερίδα σας καταβάλει έντιμες προσπάθειες να τηρήσει αντικειμενική και ελεύθερη δημοσιογραφία, και για να κλείσουμε τα στόματα όλων αυτών των φημολόγων, δημοσιεύω την επιστολή μου αυτή προς εσάς στο πολιτικό blog  http://greekandgreen.blogspot.com, όπου θα δημοσιεύσω και την προσδοκώμενη απάντησή σας.

Μετά τιμής,
Γιώργος Ροδαφηνός,
Υποψήφιος Ημαθίας Οικολόγων Πράσινων

—————————————————————-
Η Πράσινοι στην πορεία της 9/9/07, Θεσαλονίκη

Μέσα σ ένα κλίμα αποφοράς και απόγνωσης για τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού (η χειρότερη καταστροφή στην Ελλάδα μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο), με ένα μεγάλο (?) ποσοστό των πολιτών να είναι απογοητευμένοι από τα κόμματα της Βουλής και πρόθυμοι να εξετάσουν μια άλλη λύση, οι Οικολόγοι Πράσινοι προσπαθούν να μιλήσουν σ αυτόν τον κόσμο.

Ωστόσο, ενώ φαίνεται ότι αρκετοί πολίτες θα εξέταζαν την ψήφο σε ένα σοβαρό οικολογικό κόμμα, ή μάλλον ακριβώς γι αυτό, τα τηλεοπτικά μέσα κάνουν απροκάλυπτο μποϊκοτάζ στις ειδήσεις που αναφέρουν τους Ο.Π. Χαρακτηριστική η ατάκα δημοσιογράφου της ΝΕΤ: “Να υπήρχε τώρα ένα οικολογικό κόμμα..” που δεν την αναίρεσε ούτε όταν δέχθηκε αρκετά sms που τη διόρθωναν!

Οι Πράσινοι, μη έχοντας λοιπόν πρόσβαση στο μοναδικό μέσο που “καθορίζει την αλήθεια” του έλληνα πολίτη, ακολουθούν, όπως καλά ξέρουν, τις εναλλακτικές οδούς!
Πήραμε λοιπόν τους δρόμους, με ένα γιγάντιο μπαλονάτο πανώ, με χιλιάδες φυλλάδια και δεκάδες υποψήφιους βουλευτές στο δρόμο 🙂 Απολαύστε τις εικόνες που δημιούργησε η ζωή στις δράσεις μας αυτές.

Όπως γίνεται συνήθως στη Θεσσαλονίκη στις πορείες, ο κόσμος που παρακολουθούσε ήταν λίγος. Δηλαδή, πάλι οι θεατές ήμασταν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες. Όσοι συμμετείχαν ωστόσο ήταν ζωντανοί, κεφάτοι και με καλή διάθεση απέναντι στο πράσινο μπλοκ 🙂

Το έξυπνο πανώ των Ο.Π. ήταν στο επίκεντρο της προσοχής. Το φωτογράφησαν διαδηλωτές από όλα τα μπλοκ, καθώς και περαστικοί με τα κινητά τους. Κινητοποίησε ακόμη μια παρέα φοιτητών που ενσωματώθηκαν και φώναξαν συνθήματα μαζί μας.

Ως Αιδώ(ς) ΜΜΕ!!!

1 σκέψη για το “To ιπτάμενο φωσφοριζέ πανώ στη ΔΕΘ, των ΟΠ Θεσσαλονίκης, αόρατο στις ….κάμερες”

 1. aigaiopelagitis

  <p>Είχα γράψει κι εγώ στο Φόρουμ των οικολόγων-Πράσινων:<br />
  “Δεν μπορώ ακόμη να συνέλθω από τη χθεσινή ανάγνωση της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, όπου νομίζω ότι καταβαράθρωσε την ποιότητα της δημοσιογραφίας της καταπίπτοντας σε έναν (προσεκτικό και έμμεσο) κιτρινισμό εναντίον των Οικολόγων – Πράσινων που καιρό είχα να δω. Η Ελευθ. είναι η μόνη που βάζει που και που καμια ειδησούλα για τους Ο-Π και αυτό είναι προς τιμήν της. Και περίμενα κάπου να γράψει πόσο σημαντικό είναι το γεγονός της συμμετοχής του Ν. Βαλαωρίτη στις εκλογές και τι σημαίνει η υποστήριξη ενός μεγάλου μέρους του κόσμου της τέχνης προ ς τους Ο-Π. Αλλά χθες, μαζί με την προφητική ‘είδηση’ (στο άρθρο Πολύχρωμοι, λοιποί και ανυπότακτοι του Τ. Τσακίρογλου) ότι κατεβαίνουν μαζί με άλλα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής (και μετά το ΜΕΡΑ, το ΚΚΕμ-λ, το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΕΝΑΝΤΙΑ και άλλες εκλογικές πρωτοβουλίες με την ίδια ραγδαία δυναμική!!!) έγραφε ότι δυστυχώς κι αυτός ο χώρος δεν γλίτωσε τη διάσπαση αφού κατεβαίνουν και οι Οικολόγοι – Εναλλακτικοί !!!!!!!!!!!!!!!!<br />
  Στην αρχή του ίδιου άρθρου έγραφε οτι οι Ο-Εναλλ. κατεβαίνουν μαζί με το ΜΕΡΑ ενώ στα παραπολιτικά (Παρασκήνια) ότι οι Ο-Εναλλ. δεν κατέθεσαν τελικά ψηφοδέλτια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<br />
  Και κάτι που λίγοι θα παρατήρησαν: στο άρθρο που μας ενημέρωνε για την πρωτοβουλία του Ούγκο Τσάβες να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση της Ίγκριντ Μπετανκούρ, πουθενά δεν αναφέρεται τι κόμμα εκπροσωπούσε η Ίγκριντ όταν απήχθη στην Κολομβία από τους αριστερούς αντάρτες…<br />
  Οικολόγοι – Πράσινοι φτου κακά!!!”</p>

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *