Στο πλευρό των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ βουλευτές ΠΡΑΣΙΝΩΝ από διάφορες χώρες.

Την Παρασκευή φτάνει για την εκλογική καμπάνια ο πράσινος Υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας, Alfonso Pecoraro

euro_eco1.jpgΣτο πλευρό των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ βρέθηκαν σήμερα εκπρόσωποι των Ευρωπαίων Πρασίνων, που συμμετείχαν σε συνέντευξη τύπου καθώς και σε περιοδείες και εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Την Παρασκευή, μάλιστα, φτάνει και ο πράσινος Υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας που θα συμμετάσχει σε δημόσια εκδήλωση την Παρασκευή 14/9, στις 11.00 στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ATHENS PLAZA (στο Σύνταγμα). Στη συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε σήμερα συμμετείχαν ο Αrnold Cassola, η Μαρία Βασιλάκου, ο Χρήστος Δουλκερίδης και ο Γιώργος Περδίκης. O Αrnold Cassola, πρώην γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, βουλευτής σήμερα των Πρασίνων της Ιταλίας, δήλωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, ιδρυτικό μέλος των οποίων είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι, είναι το πρώτο πραγματικά ευρωπαϊκό κόμμα, δημοκρατικά οργανωμένο. Στο τοπικό επίπεδο, στις χώρες μας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προωθούμε σταθερά πολιτικές για μια πιο οικολογική, δημοκρατική, κοινωνική, ειρηνική Ευρώπη, για το διάλογο των πολιτισμών, για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η παρουσία των τεσσάρων μας, 4 πράσινων βουλευτών από την Αυστρία, τη Κύπρο, την Ιταλία και το Βέλγιο, είναι μια συγκεκριμένη απόδειξη της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων στους Έλληνες Πράσινους. Οι Πράσινοι πρέπει να είναι στα εθνικά κοινοβούλια γιατί είναι μια εγγύηση για καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων». Ανακοίνωσε ότι επειδή εμείς οι Ιταλοί Πράσινοι το πιστεύουμε τόσο, που μπορώ να σας ενημερώσω ότι ο πράσινος Υπουργός Περιβάλλοντος Alfonso Pecoraro Scanio έρχεται την ερχόμενη Παρασκευή για τη κορύφωση της προεκλογικής καμπάνιας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ».

H Μαρία Βασιλάκου, επικεφαλής των ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη Βιέννη, υποψήφια δήμαρχος τους, εκλεγμένη στο τοπικό κοινοβούλιο (ποσοστό 15%), επισήμανε ότι «οικολογία σημαίνει ποιότητα ζωής, σημαίνει όμορφες πόλεις στις οποίες θέλεις να ζεις και όχι τερατουπόλεις από τις οποίες ονειρεύεσαι συνέχεια να αποδράσεις. Οι αλλαγές που είναι απαραίτητες σήμερα δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την ισχυρή παρουσία των Οικολόγων Πράσινων στη βουλή και στην κοινωνία. Όπου οι Πράσινοι έχουν ισχυρή παρουσία στη Βουλή, έχουν πετύχει σημαντικές αλλαγές στις πολιτικές και έχουν συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική αλληλεγγύη». Επέκρινε τον τρόπο που χειρίζεται η διακομματική επιτροπή τα θέματα του χρόνου των κομμάτων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που ουσιαστικά έχει αποκλείσει τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «κάτι τέτοιο δεν έχει σχέση με την ευρωπαϊκή κουλτούρα».

Ο Χρήστος Δουλκερίδης, βουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ στο κοινοβούλιο των Βρυξελών, πρόεδρος του γαλλόφωνου κοινοβουλίου των Βρυξελών ECOLO (13,5% στις τελευταίες εθνικές εκλογές) δήλωσε ότι «τα τελευταία τραγικά οικολογικά επεισόδια αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα, όπως και οι βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, χρειάζεται μια οικολογική πολιτική παρουσία. Μπροστά στην έλλειψη εμπιστοσύνης του πολίτη στους πολιτικούς και την πολιτική, η ψήφος για την οικολογία, δηλαδή για μία καλύτερη ισορροπία της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, δίνει στον πολίτη μία ευκαιρία να ψηφίσει με νόημα για το σήμερα και για το μέλλον. Σ’ αυτές τις εκλογές η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους είναι ψήφος με νόημα, όχι μόνο για μας αλλά και για τα παιδιά»

Ο Γιώργος Περδίκης, βουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ της Κύπρου επισήμανε ότι «οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε όλη τη Μεσόγειο έχουν αποδείξει ότι τα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίζονται ως θέματα του περιθωρίου της πολιτικής. Είναι κύριο στοιχείο της Εθνικής Πολιτικής. Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούν την εγγύηση ότι στη νέα Ελληνική Βουλή θα φυτρώσει το πράσινο και θα ανοίξει ένα παράθυρο αειφορίας».

Για επικοινωνία:

Νίκος Χρυσόγελος, 6936672882, συντονιστής εκλογικής καμπάνιας ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *