Η εκλογική καπηλεία των αγώνων των ΜΚΟ του Περιβάλλοντος. H περίπτωση Κουβέλη

Η εκλογική καπηλεία των αγώνων των ΜΚΟ του Περιβάλλοντος δείχνει ξεκάθαρα τρία πράγματα:

1) Όλα τα κόμματα (που την κάνουν), στην ουσία παραδέχονται (ομολογούν…) ότι ο παράγοντας περιβάλλον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σήμερα,
2) κανένα από αυτά τα κόμματα δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει δικό του περιβαλλοντικό πρόγραμμα και
3) τους διαφέρει μόνον ο <<τίτλος>> και όχι η ουσία.

Δυστυχώς, συνέβησαν και στην Κέρκυρα παρόμοια φαινόμενα που, θίγουν συγκεκριμένα, την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας και θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Παρακαλούμε τα ΜΜΕ Κέρκυρας για την δημοσίευση της ανακοίνωσης του WWF.
Παρακαλούμε επίσης να δημοσιεύσουν και αυτό το σχόλιο.

Δημήτρης Φαναριώτης
πρόεδρος Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας

———————————————————————————-

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το γεγονός ότι ο υποψήφιος στην 6η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης παρουσιάζεται στα ΜΜΕ ως <<επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του WWF>>, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς διευκρινίζει τα εξής:

1. Ο Σπύρος Κουβέλης συνεργάστηκε με το WWF Ελλάς πριν από 10 χρόνια (1992 μέχρι το 1997), ως επικεφαλής του τμήματος περιβαλλοντικών προγραμμάτων. Έκτοτε, ο κ. Κουβέλης ουδεμία σχέση έχει με την οργάνωση και προφανώς δεν την εκπροσωπεί.
2. Το WWF Ελλάς δεν υποστηρίζει κανέναν πολιτικό σχηματισμό. Ως μη κυβερνητική οργάνωση, το WWF Ελλάς θεωρεί την πολιτική αμεροληψία και ανεξαρτησία από κομματικούς σχηματισμούς αρχές απαράβατες, τις οποίες και έχει επιτυχώς διαφυλάξει στα 17 χρόνια δράσης του στον Ελληνικό χώρο.
3. Το WWF Ελλάς καλεί όλα τα κόμματα και τους υποψηφίους να σεβαστούν την πολιτική ανεξαρτησία του και να μην επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν προεκλογικά το όνομα και τη δράση του.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *