ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Αντανάκλαση των βαθιών αλλαγών σε επίπεδο κοινωνικών και πολιτικών αξιών

Τα ψηφοδέλτια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα αντανακλούν την αλλαγή αξιών που συντελείται στην ελληνική κοινωνία και που αναμένεται να εκφραστεί τώρα και στη Βουλή, με την είσοδο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ σε αυτή. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης.

(στο ecogreens.gr μπορείτε να δείτε περισσότερα στοιχεία για τις/τους υποψήφιες/ους, που τις επόμενες μέρες θα εμπλουτίζονται).

Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε εκλογές fast food, οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν θα προλάβαιναν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια και να συμμετάσχουν αξιοπρεπώς στις εκλογές. Εξάλλου στελέχη μας έπρεπε ενώ συμμετείχαν σε προσπάθειες για να σβήσουν οι φωτιές σε διάφορες περιοχές, να προετοιμάζουν και τα ψηφοδέλτια. Αν και η προσπάθεια ήταν τιτάνια, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμμετέχουν στις εκλογές και μάλιστα με προοπτική να υπερβούν το 3% και να μπουν στη Βουλή, (σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, άλλωστε, τα ποσοστά τους αυξάνονται ραγδαία) χάρη στην μεγάλη αυτοοργάνωση και κινητοποίηση ανθρώπων από όλη την Ελλάδα.

Στα ψηφοδέλτια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετέχουν άνθρωποι που εκφράζουν όχι απλώς την αγανάκτησή τους αλλά και επιδιώκουν αλλαγές και επίλυση των προβλημάτων, είναι άνθρωποι που έχουν επιλέξει συνειδητά αξίες και στάσεις ζωής πιο υπεύθυνες απέναντι στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα. Τα ψηφοδέλτια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ περιλαμβάνουν στελέχη περιβαλλοντικών και κοινωνικών οργανώσεων, ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού με διεθνή αναγνώριση, καθηγητές πανεπιστημίου και φοιτητές, αγρότες, βιοκαλλιεργητές και επαγγελματίες, εργαζόμενους στελέχη της αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικά στοιχεία για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες. Όμως, η συμμετοχή του Νάνου Βαλαωρίτη, ενός από τους μεγαλύτερους εν ζωή ποιητές, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ μαζί με άλλους καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Γιάννης Μιγάδης και ο γλύπτης Αριστείδης Πατσόγλου καθώς και η συμμετοχή του ζωγράφου Λεωνίδα Τσιριγκούλη στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας, δεν τιμάει μόνο τους Οικολόγους Πράσινους αλλά δείχνει με συμβολικό τρόπο τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ λειτούργησαν ως καταλύτης για να βρεθούν μαζί πολίτες ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί στην κοινωνία των πολιτών, τον πολιτισμό, άνθρωποι καθημερινοί αλλά που δεν αποδέχονται να είναι παθητικοί, και που τώρα θέλουν να δράσουν συλλογικά γιατί δεν ανέχονται πια την καταστροφή του περιβάλλοντος, την παθητικοποίηση της κοινωνίας και τον ευτελισμό της ζωής. Η ποίηση, η τέχνη, η αισθητική, οι πολιτικές λύσεις μπορεί να εκφραστούν στην πολιτική, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι πια ένα σημαντικό πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα που με την είσοδό τους στη Βουλή ευελπιστούν να αλλάξουν τις προτεραιότητες και το ίδιο το περιεχόμενο της πολιτικής.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *