Δεν είναι μόνον ημέρα πένθους. Είναι μέρα βαριάς ντροπής

Παις εν καμίνω η Αρχαία Ολυμπία, μωρό που καίγεται στην αγκαλιά της μάνας του…Μπροστά στα μάτια όλης της Οικουμένης, φανήκαμε ανίκανοι να υπερασπισθούμε την κληρονομιά της. Μόνον επί Αλάριχου και κυβέρνησης Καραμανλή έπαθε τέτοια ζημιά ο ιερός τόπος. Αλλά μάλλον αυτό είναι η Νέμεσίς μας.

Είναι το απότοκο των επιλογών μας πολλά χρόνια τώρα. Είναι τώρα, σαν να χάνουμε πόλεμο κατά κράτος. Νεαροί Ελληνες πάνε να σταματήσουν τις φωτιές με άδεια χέρια, πάλλουσα καρδιά και καίγονται. Φθάσαμε, συνάδελφοι δημοσιογράφοι, να συντονίζουν απ’ τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις τις πληροφορίες καλύτερα απ’ τους εν πολλοίς ανεπαρκείς αρμόδιους. Φτάσαμε ο ηρωισμός των πιλότων να καθαιρείται και να καταντάει ατελέσφορος -τι να σώσει ο ήρωας, όταν δεν μπορεί να συντονίσει ο μαλάκας;

Το κράτος του κυρ Πολύδωρα είτε στη γαλάζια εκδοχή του είτε στην πράσινη -ένα κράτος επί χάρτου ανύπαρκτο, και ο αριθμός των νεκρών να αυξάνεται και η μέριμνα για τους ξεσπιτωμένους τρία πουλάκια κάθονταν αν βρουν κλαράκι άκαφτο. Τίγκαρε στην τραγωδία αυτή η χώρα. Από τη Ρικομέξ και το Σαμίνα έως τώρα στις φωτιές, στο ίδιο τσίρκο ζουν οι Ελληνες, χάνοντας αυτοσεβασμό, κουράγιο κι ελπίδες.

Να τελειώνουμε.Αν ανεπαρκής είναι ο κ. Πολύδωρας, ανεπαρκής είναι ο κ. Καραμανλής. Αν κουφιοκεφαλάκης είναι ο όποιος δώσων υπουργός δώσων είναι ο κ. Καραμανλής. Το ίδιο και ο κ. Παπανδρέου! Είναι ο Πρωτόπαπάς του. Να τελειώνουμε με αυτό το ανίκανο, επικίνδυνο και καταστροφικό δίπολο, πριν μας τελειώσει. Αυτοί που κάψανε την Ολυμπία
έχουν μέσα τους πουλήσει ήδη την Ακρόπολη…

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 27.VIII.2007 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 27/08/2007

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΝ… άλλοθι. «Φυσικά για όλα φταίνε οι εμπρηστές», σχολιάζει ο Νίκος Δήμου. «Καθημερινή»

Αυτοί ευθύνονται για τις φωτιές. Οπως και τα “ξένα κέντρα” του Ανδρέα, ή ο “αγγλικός δάκτυλος” των παλαιότερων φταίγανε για όλα τα στραβά στη χώρα μας. Είναι η κλασική τακτική απενοχοποίησης του συνόλου, που έτσι δεν νιώθει υπεύθυνο για τίποτα. Το ότι με αυτές τις καιρικές συνθήκες (καύσων + πεύκο + μελτέμι = ο συνδυασμός που σκοτώνει) υπάρχουν 10.000.000 δυνάμει εμπρηστές στην Ελλάδα, δεν το μετράμε. Αντίθετα, χρόνια τώρα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε στο ολοκαύτωμα. Γεμίσαμε την Ελλάδα χωματερές, σκουπίδια, η ΔΕΗ δεν συντηρεί ούτε καθαρίζει τα δίκτυα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθεύδει… Πρόληψη καμιά, συντονισμός ανύπαρκτος, χάος παντού… Καημένη Ελλάδα!».

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. ΟΡΓΗ. ΟΔΥΝΗ. Ξεχειλίζει η «μπλογκόσφαιρα» από κείμενα στα οποία «βγαίνουν» τέτοια, δυνατά, συναισθήματα. Ηδη αυτό το ατίθασο και, ευτυχώς, μη ελεγχόμενο και χειραγωγημένο από κανέναν πάτρονα της πολιτικής, «κίνημα» των μη τυποποιημένων πολιτών, αποφάσισε, στόμα με στόμα, e-mail με e-mail και blog με blog, να κατεβεί την ερχόμενη Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε κάθε άλλη μεγάλη κεντρική πλατεία της πόλης ή άλλων πόλεων της χώρας, φορώντας μαύρα. Βουβή οργή, λέει. Εκκωφαντική σιωπή. «Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας, χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το “παρών” και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος. Το ποτήρι ξεχείλισε».

Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς
Γόννοι Λάρισας 400 04
2495-031.801 & 6973-478.465
dzg10@yahoo.gr

1 σκέψη για το “Δεν είναι μόνον ημέρα πένθους. Είναι μέρα βαριάς ντροπής”

  1. Νοσφεράτος

    Ναι αλλά αυτοι που κυριως θα επρεπε να ντρεπονται -δηλαδή αυτοι που μας κυβερνανε τώρα …οπως ολοι βλεπουμε (γιατί δεν καταφεραν ακομα να μας βγαλουν τα ματια μας )

    Δεν ντρεπονται καθόλου …

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *