Μια άλλη Θεσσαλονίκη είναι εφικτή

Έγινε η παρουσίαση των πρώτων 27 υποψηφίων από την «Οικολογία –Αλληλεγγύη»
Οι πρώτοι 27 υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι, που καλύπτουν όλο το φάσμα της ενεργού κοινωνικής ζωής της πόλης και της υπαίθρου, παρουσιάστηκαν στις 20.7.06, στις 9.00 μ.μ. από την κίνηση πολιτών «Οικολογία – Αλληλεγγύη».


Κάντε κλικ για μεγέθυνση (αρχείο εικόνας jpg, 380 Kb)

Στην καρδιά της πόλης, στον πεζόδρομο της Γ. Σταύρου, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες, παρουσιάστηκαν κρατώντας ο καθένας από ένα γράμμα και σχημάτισαν τη φράση «Όχι στο θάνατο των διοξινών», ως μια ελάχιστη αναφορά στο δολοφονικό νέφος από τη χωματερή των Ταγαράδων.

Με καταξιωμένα άτομα στο χώρο τους, με μια μεγάλη ποικιλία επαγγελματικών, επιστημονικών και κοινωνικών ιδιοτήτων και δραστηριοτήτων, γεωγραφικά κατανεμημένο σε όλο το νομό, με παρουσία μεταναστών, ειδικών επιστημόνων, που μπορούν να καταθέσουν τη γνώση και την εμπειρία τους στην προσπάθεια οικοδόμησης μιας άλλης Θεσσαλονίκης, ακτιβιστών του κοινωνικού και συνδικαλιστικού κινήματος, της οικολογίας και της ποιότητας ζωής, το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης δίνει σαφές δείγμα του δυναμικού προφίλ που θα προβάλλει στον προεκλογικό αγώνα.

«Η άλλη Θεσσαλονίκη είναι εδώ», τόνισε ο υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Εμείς δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε άνθρωποι των κομματικών μηχανισμών ή των συμφερόντων, ούτε διάττοντες αστέρες της Αυτοδιοίκησης, ούτε τη χρησιμοποιούμε ως εφαλτήριο για την κεντρική πολιτική ζωή. Ήμασταν έτοιμοι από καιρό, ακριβώς γιατί αναπτύξαμε αδιάλειπτη και συνεπή δράση καθ’ όλη τη διάρκεια της 8ετούς νομαρχιακής μας θητείας. Δεν περιμέναμε το νόμο για να έχουμε κατά 1/3 γυναίκες στο ψηφοδέλτιό μας. Το κάναμε από μόνοι μας και το 1998 και το 2002, ακριβώς γιατί σε μας οι γυναίκες δεν παίζουν διακοσμητικό ρόλο.

Γενικά στο ψηφοδέλτιο αποκρυσταλλώνονται ο κόσμος της οικολογίας και των αγώνων για την ποιότητα ζωής, ο κόσμος της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης χειραφέτησης μαζί με τον κόσμο που υποφέρει από την κυβερνητική πολιτική και μια απαράδεκτη διοίκηση στη Νομαρχία».

Στο λόγο του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά από παραδείγματα του συντηρητικού κατεστημένου στη Νομαρχία, της ξεπερασμένης νοοτροπίας του, δήθεν φιλολαϊκής αλλά ουσιαστικά εχθρικής προς τον πολίτη και την ποιότητα της ζωής του, που δηλητηριάζει τους πολίτες με εθνολαϊκιστική δημοκοπία και κούφιο τοπικισμό, που δεν έχει να παρουσιάσει ουσιαστικό έργο και καταφεύγει στα επικοινωνιακά τρυκ.

«Η Θεσσαλονίκη, η πόλη και η ύπαιθρος, αναζητά μιαν άλλη προοπτική, με πραγματική ευημερία για όλους, χωρίς καταστροφή των φυσικών πόρων, χωρίς εξαρτήσεις από οικονομικά συμφέροντα, αγκυλώσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες, χωρίς μεγαλοστομίες», κατέληξε. «Θέλουμε να σώσουμε λίγο από το αύριο που μας κλέβουν. Ζητούμε από τους πολίτες να δυναμώσουν τη φωνή μας και να ενθαρρύνουν τη δράση μας. Γιατί μια άλλη Θεσσαλονίκη είναι εφικτή».

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι:

1. Αβέστας Στέλιος, εκπαιδευτικός, μουσικός (Λαγκαδάς)
2. Βαλάρης Απόστολος, δάσκαλος, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών και της Εθελοντικής Εργασίας Θεσσαλονίκης (Βασιλικά)
3. Βουρδισλής Νίκος, εκπαιδευτικός, ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Κατοίκων Κοινότητας Πεύκων «Οικο-Όραμα», πρ. μέλος Δ.Σ. ΠΕΕΚΠΕ Κ. Μακεδονίας (Ρετζίκι)
4. Γεωργόπουλος Αλέξανδρος, αν. καθηγητής ΑΠΘ, συγγραφέας βιβλίων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης
5. Γούσιος Βασίλειος, δικηγόρος, εκδότης περιοδικού «Τα Ολύμπια» (Χαλάστρα)
6. Γωγάκου – Ανδρέου Δήμητρα, αρχιτέκτονας, ειδικευμένη στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό (Αμπελόκηποι)
7. Δόδουρα Έφη, οικονομολόγος, τραπεζική υπάλληλος, πρόεδρος του Ζωοφιλικού Σωματείου «Άργος»
8. Ζώτου Ελεονώρα, οικονομολόγος, αντιπρόεδρος Δικτύου Γυναικών Μεταναστών Β.Ε.
9. Καζάκη Ιωάννα, ζωγράφος, εκπαιδευτικός (Απολλωνία)
10. Καζάνα Κωνσταντίνα, αρχιτέκτονας, ειδικευμένη στο βιοκλιματικό σχεδιασμό, μέλος του ΠΑΣΟΚ (Καλαμαριά)
11. Καρπαδάκης Κώστας, γεωλόγος, στέλεχος του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πουλιών
12. Κουρουνδής Μπάμπης, δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων, μέλος της «Πρωτοβουλίας Γένοβα»
13. Κούτρας Γιάννης, γιατρός, μέλος της Νοσοκομειακής Επιτροπής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος
14. Κυρίμης Χρήστος, μέλος του ερευνητικού προσωπικού της Κτηνιατρικής ΑΠΘ
15. Λάσκαρης Σταύρος, οικονομολόγος, παιδαγωγός, μέλος Δ.Σ. ΠΕΕΚΠΕ (Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) Κ. Μακεδονίας (Τριανδρία)
16. Λιβέρης Πάνος, σύμβουλος μηχανικός, Διδάκτορας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
17. Μασμανίδης Θεόφιλος, γυμναστής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Λαγκαδάς)
18. Μαχαίρας Γιάννης, Διδάκτορας ανθρωπολογίας, βιολόγος, μέλος Κίνησης Πολιτών Δήμου Θερμαϊκού, μέλος Π.Σ. των Οικολόγων Πράσινων (Περαία)
19. Μουσουάμπα Ντάι Κριστιάν, βιολόγος, υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ, μέλος του Συλλόγου Κογκολέζων
20. Παυλίδου Δέσποινα, ασφαλιστική σύμβουλος, λογίστρια (Λαγυνά)
21. Σακκέτα-Σακιζλή Καίτη, βιοκαλλιεργήτρια, πρώην βιβλιοπώλις (Ρετζίκι)
22. Σταματόπουλος Μιχάλης, βιοκαλλιεργητής, Γ.Γ. της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Β.Ε. (Ταγαράδες)
23. Τακόλας Νίκος, ηλεκτρολόγος –μηχανολόγος, υπεύθυνος δικτύων της ΔΕΗ, ειδικευμένος στις ήπιες μορφές ενέργειας (Πυλαία)
24. Τσαλίκη Βέτα, βιολόγος, ιδρυτικό στέλεχος και μέλος Δ.Σ. ΠΕΕΚΠΕ (Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) Κ. Μακεδονίας (Κριθιά)
25. Τσιτιρίδης Γιώργος, σκηνοθέτης, διαφημιστής, μέλος της Σύμπραξης κατά της ομοφυλοφοβίας
26. Χατζηκοντίδης Βασίλης, βιοκαλλιεργητής, συνεταιριστικός υπάλληλος (Καλοχώρι)
27. Χιλιτίδης Οδυσσέας, πληροφορικός, βιβλιοθηκονόμος, εκπαιδευτικός, μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *