Ολοκληρώθηκε το εκλογικό συνέδριο των ΟΠ

ecogreens

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  2.07.07

Ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου

-Διαμαρτυρία για την ανατροπή του κλίματος και την καταστροφή των δασών
-Στήριξη της συγκέντρωσης για την Πάρνηθα την Τρίτη 7 μ.μ. στα Προπύλαια

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συμμετέχουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές, όπως αποφάσισαν ομόφωνα σε ένα ενθουσιώδες και ενωτικό εκλογικό συνέδριο, οι σύνεδροι από διάφορες περιοχές της χώρας, το Σάββατο 30 Ιουνίου. Εκλογικός στόχος των Οικολόγων Πράσινων είναι να πετύχουν με τη συμμετοχή τους στις εκλογές αλλά και την εκπροσώπησή τους στη νέα Βουλή, σημαντικές περιβαλλοντικές, κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές αλλαγές. Είναι πια η ώρα να συνειδητοποιήσουν όσοι καταστρέφουν το περιβάλλον ότι θα έχουν σημαντικό πολιτικό κόστος. Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις άλλωστε, βάζουν τα θέματα του περιβάλλοντος στο κέντρο της πολιτικής.

Το συνέδριο αποδέχτηκε ομόφωνα την εισήγηση του Πανελλήνιου Συμβουλίου για αυτόνομη συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές, με στόχο να εκπροσωπηθούν στη Βουλή ως άλλος πολιτικός πόλος, διακριτός από τη δεξιά, το ΠΑΣΟΚ και την αριστερά, για να αλλάξει το κέντρο βάρους στην πολιτική ατζέντα.

Οι λόγοι που υπαγορεύουν την επιλογή αυτή είναι:
-Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή ένταση της οικολογικής κρίσης και χρεοκοπία του κυρίαρχου αναπτυξιακού, πολιτικού και οικονομικού μοντέλου αλλά και σε μια αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των πολιτών, απέναντι στην ύπαρξη ελλείμματος εναλλακτικής πολιτικής και στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής αλλά και στα θέματα των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Αυτό εισπράττεται από τα κόμματα ως πίεση για επίδειξη φιλοπεριβαλλοντικού προφίλ.

-Το κλίμα αυτό κατέγραψαν και οι τελευταίες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, με την ενίσχυση των ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων αλλά και τη χαλάρωση των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, που διεκδικούν την εξουσία για λογαριασμό τους ενώ η αριστερά επιμένει κυρίως σε ένα γενικό πολιτικό λόγο, χωρίς κατάθεση άμεσων και ουσιαστικών εναλλακτικών λύσεων στα σημαντικά προβλήματα, θεωρώντας την οικολογία ως επί μέρους αίτημα.
Με το σκεπτικό αυτό το εκλογικό συνέδριο αποφασίζει την αυτόνομη κάθοδο των Οικολόγων Πράσινων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Και καλεί σε μια ευρύτερη συσπείρωση και κοινή πορεία όλους τους οικολογικά και κοινωνικά ενεργούς πολίτες και κινήσεις πολιτών.

ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Με διαμαρτυρία που οργάνωσαν, επίσης, οι Οικολόγοι Πράσινοι το Σάββατο, 30 Ιουνίου, ώρα 12 και 5’ στην πλατεία Συντάγματος, ζητούν την αλλαγή πολιτικών που αφήνουν το περιβάλλον και τη ζωή μας εκτεθειμένα στην καταστροφή, προστασία των δασών, μέτρα για το παγκόσμιο κλίμα, βελτίωση της ζωής στις πόλεις.
Φωτογραφία μπορείτε να βρείτε στο link: http://www.box.net/shared/e7xovs1tg0
Σε σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρεται:

Μόλις συνήλθαμε από τον πρωτοφανή καύσωνα και τη συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ, ζούμε με τραγικό τρόπο την καταστροφή των δασών. Οι φωτιές που καίνε τα δάση της χώρας προκαλούν θλίψη γιατί χάνουμε τους πνεύμονες μας, ιδιαίτερα τώρα που τους χρειαζόμαστε ως άμυνα απέναντι στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Κι αγανάκτηση, για την ανεπάρκεια των σημερινών πολιτικών με τη δημιουργία εχθρικού για τα δάση κλίματος. Δεν είναι οι κατά καιρούς κυβερνήσεις αλλά και σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που αντιμετωπίζει στην πράξη τα δάση ως … βάρος ή στην καλύτερη περίπτωση ως ευκαιρία για ανοικοδόμηση (προσπάθεια αλλαγής του άρθρου 24 του Συντάγματος, τροπολογία για αναστολή διώξεων για όσους καταπατούν ή θα καταπατήσουν δασικές εκτάσεις, νομιμοποίηση καταπατήσεων κι αυθαιρέτων);

Η καταστροφή κάθε δάσους είναι μεγάλη απώλεια. Η καταστροφή του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας με τον σημαντικό αριθμό ειδών φυτών και ζώων δίνει ένα ακόμα χτύπημα στην Αττική. Τα αποκαΐδια δυσκολεύουν ήδη την ανάσα μας, ιδιαίτερα όσων ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας από την μόνιμη ατμοσφαιρική ρύπανση και το τεράστιο στρες λόγω του πρόσφατου καύσωνα. Είχαμε εδώ και καιρό χάσει την ευεργετική επίδραση της θαλάσσιας αύρας. Η ζημιά ολοκληρώνεται! Τώρα χάνουμε σε σημαντικό βαθμό και την ευεργετική επίδραση του δάσους που συνέβαλε στη διαμόρφωση του άλλοτε μοναδικού, εύκρατου μικροκλίματος της Αττικής αλλά και απορροφούσε ένα ποσοστό των ρύπων. Χάσαμε σε μια μέρα έναν δασικό πλούτο σε όλη την Ελλάδα που χρειάστηκε χιλιάδες χρόνια για να διαμορφωθεί. Χάσαμε πνεύμονες ζωής, χάσαμε μια άμυνα απέναντι στη ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τώρα πρέπει να αφυπνιστούμε. Να βοηθήσουμε τη φύση να επανέλθει. Να προλάβουμε τις πλημμύρες που ακολουθούν σχεδόν πάντα την καταστροφή του δάσους. Να εμποδίσουμε να ξεφυτρώσουν αυθαίρετα. Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση να σταματήσει να θυσιάζει το δάσος και το περιβάλλον προς όφελος του τσιμέντου. Τους βαρεθήκαμε. Ήρθε η ώρα του πολιτικού κόστους για όσους στηρίζουν ή ανέχονται την καταστροφή του περιβάλλοντος, όσους θυσιάζουν τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας για πελατειακές και μικροκομματικές εξυπηρετήσεις.

Είμαστε πια στο 12 και 5’ σχετικά με το περιβάλλον. Η καταστροφή του περιβάλλοντος απειλεί πια την ίδια την επιβίωσή μας. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στη ζωή μας αλλά και στις πολιτικές. Ήρθε η ώρα οι πολίτες να δείξουν ότι όσοι καταστρέφουν ή ανέχονται να καταστρέφεται η ίδια η βάση της ζωής μας θα έχουν τεράστιο πολιτικό και εκλογικό κόστος. Ίσως έτσι να πείσουμε ότι το δάσος, το νερό, η ατμόσφαιρα, η γη, οι ακτές μας αν και δεν ψηφίζουν, έχουν τους υπερασπιστές τους.

Για επικοινωνία: Ν. Χρυσόγελος, τηλ. 6936672882, συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας
Μ. Τρεμόπουλος, τηλ. 6976448442, μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων
 

1 σκέψη για το “Ολοκληρώθηκε το εκλογικό συνέδριο των ΟΠ”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *