Προεκλογικές “παροχές” και ομολογίες αποτυχίας από τον Ψωμιάδη

Σφοδρή κριτική στο νομαρχιακό συμβούλιο από τον Μ. Τρεμόπουλο

Την αντίθεσή του στις συνεχείς εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και γιορτές, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για να διευκολύνουν την προεκλογική καμπάνια του Π. Ψωμιάδη, εξέφρασε ο νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος νομάρχης Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Με τις 500.000 ευρώ που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2006, διασπαθίζονται τα χρήματα των Θεσσαλονικέων σε δήθεν πολιτιστικές εκδηλώσεις και σε χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων φορέων, που προσφέρουν προεκλογικό βήμα στον Π. Ψωμιάδη και λειτουργούν ως ψηφοσυλλεκτικοί μηχανισμοί, υποστήριξε ο Μ. Τρεμόπουλος και παρέθεσε μια σειρά από παραδείγματα.

Αντίθετα, διοργανώσεις πραγματικά ανεξάρτητες και αξιοπρεπείς, όπως το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που θα γίνει από σήμερα μέχρι την Κυριακή στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, παρόλο που δεν παρακαλούν για ενίσχυση, θα έπρεπε να τυγχάνουν της υποστήριξης της Νομαρχίας, η διοίκηση της οποίας δεν έχει την ανάλογη ευαισθησία. Ο Μ. Τρεμόπουλος υποστηρίζει την υιοθέτηση ενός θεσμού χρηματοδότησης των πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων των διαφόρων φορέων, με αδιάβλητα και αντικειμενικά κριτήρια.

Όσο αφορά τα σχολεία από αμίαντο, ο Μ. Τρεμόπουλος χαρακτήρισε ικανοποιητικούς τους όρους και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, στις δεκαοχτώ εργολαβίες που προωθεί ο ΟΣΚ, μετά τη διαπίστωσή του ότι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης είναι ανίκανη να φέρει σε πέρας το έργο αυτό. Τα μέτρα υιοθετήθηκαν από τον ΟΣΚ, μετά και τη δημιουργική κριτική της Ομοσπονδίας Γονέων, στη διοίκηση της οποίας συμμετέχει ο Μ. Τρεμόπουλος. αυτό που μένει είναι να τηρηθούν όντως τα μέτρα προστασίας, κάτι που πρέπει να κάνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Νομαρχίας.

Επιπλέον, ο Μ. Τρεμόπουλος απέρριψε τη χορηγία 25.000 ευρώ από τη Βιομηχανία ΤΙΤΑΝ για τις εκδηλώσεις της Νομαρχίας την Ημέρα Περιβάλλοντος, με το αιτιολογικό ότι η βιομηχανία αυτή ευθύνεται όχι μόνο για την πολύχρονη ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά και για τον πρόσφατο θάνατο εργαζομένων σ’ αυτή. Οι «δωρεές» αυτές στόχο έχουν να ξεπλύνουν το τραυματισμένο προφίλ της εταιρείας και να εξασφαλίσουν την ανοχή των υπηρεσιών ελέγχου της Νομαρχίας. Ο ίδιος ο Π. Ψωμιάδης ομολόγησε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΤV 100) ότι μετά τη μία το μεσημέρι οι βιομηχανίες αφήνουν ελεύθερα τα υγρά και αέρα απόβλητά τους και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αυτό, τόνισε ο Μ. Τρεμόπουλος, αποτελεί δημόσια ομολογία της αποτυχίας του και της μη εφαρμογής των προεκλογικών του υποσχέσεων.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *