ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ – EKΔΗΛΩΣΕΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

windmill.jpgΕΛΕΤΑΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μέλος της European Wind Energy tsipred@hol.gr, eletaen@eletaen.gr /www.eletaen.gr

 ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανακοίνωση Συνέντευξης Τύπου –

Ολοκληρώθηκε µε επιτυχία το πρώτο σκέλος των εκδηλώσεων για τον εορτασµό της ΗΜΕΡΑΣ του ΑΝΕΜΟΥ, µε τις εκθέσεις Ζωγραφικής (για παιδιά) και Φωτογραφίας, που πραγµατοποιήθηκαν στα πλαίσια της έκθεσης ECOLIFE 2007 µεταξύ 1 και 4 Ιουνίου. Εκατοντάδες πολίτες επισκέφθηκαν το περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ και θαύµασαν τα καταπληκτικά έργα των µικρών αλλά και µεγάλων δηµιουργών που εµπνεύστηκαν από τον Άνεµο.

anemom.jpg Παράλληλα οι επισκέπτες ενηµερώθηκαν υπεύθυνα για όλα τα θέµατα που αφορούν την ανάπτυξη (ή µάλλον την καθυστέρηση ανάπτυξης) της αιολικής ενέργειας στη χώρα µας και την ανεκτίµητη συνεισφορά της στην ενεργειακή και κλιµατική κρίση που αντιµετωπίζουµε. Η Επιτροπή Βράβευσης αποτελούµενη από τους κκ Κατσιγιάννη Θανάση, Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιµης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Αγαπητίδη Γιάννη, Πρόεδρο του ΚΑΠΕ, Μαγκούτα ∆ηµήτρη, Σύµβουλο του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Σιούφα, Ψωµά Στέλιο, Σύµβουλο του ΣΕΦ Τρυπαναγνωστόπουλο Γιάννη, καθ. Πανεπιστηµίου Πατρών Τσιπουρίδη Γιάννη, Πρόεδρο ΕΛΕΤΑΕΝ απένειµε 5 ισότιµα βραβεία Ζωγραφικής και 3 ισότιµα βραβεία Φωτογραφίας, θέλοντας µε αυτόν τον τρόπο να τιµήσει πρωτίστως όλους τους συµµετέχοντες για την προσπάθεια τους.

mile_amsterdam.jpg Η απονοµή των τιµητικών διακρίσεων της ΕΛΕΤΑΕΝ στους βραβευθέντες θα γίνει στις 15Ιουνίου στο Πνευµατικό Κέντρο του ∆ήµου Αθηναίων. Το νέο περιοδικό EnergyPoint (ΕκδόσειςΠεριοδικός Τύπος ) θα προσφέρει δώρα στους βραβευθέντες. Πρέπει να τονιστεί το έντονο ενδιαφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας των επισκεπτών να συµβάλλουν και αυτοί στην προστασία τους περιβάλλοντος εγκαθιστώντας αιολικά συστήµατα για οικιακή χρήση.

Αυτό το ενδιαφέρον το συνυπογράφουµε και το µεταφέρουµε στην Πολιτεία, ως τη δική µας συνεισφορά για την Ηµέρα Περιβάλλοντος, απαιτώντας ένα θεσµικό πλαίσιο και ένα σύστηµα οικονοµικών ενισχύσεων/ελαφρύνσεων για οικιακές εφαρµογές,  που στόχο θα έχει να δώσει την ευκαιρία στον καθένα µας, να αξιοποιήσει την καθαρή, ανεξάντλητη αιολική ενέργεια (αλλά και τις άλλες Ανανεώσιµες πηγές ενέργειας).
——————————————————————————–

Θυµίζουµε ότι το πρόγραµµα εκδηλώσεων για την ΗΜΕΡΑ του ΑΝΕΜΟΥ συνεχίζεται µετην 1η φάση των επισκέψεων σε αιολικά πάρκα που θα πραγµατοποιηθούν στις 9 και 10 Ιουνίου, ενώ ακολουθεί και 2η στις 16 και 17 Ιουνίου (υπάρχουν ακόµη διαθέσιµες θέσεις – λεπτοµέρειεςστην ιστοσελίδα µας: www.eletaen.gr/windday.html), καθώς και µε την γιορτή στην Πλ. Συντάγµατος και το Πνευµατικό Κέντρο του ∆ήµου Αθηναίων στις 15 Ιουνίου 2007.

eviaanemogen1.jpgΤέλος ανακοινώνουµε ότι θα πραγµατοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου για την ΗΜΕΡΑ του ΑΝΕΜΟΥ, την ∆ευτέρα 11 Ιουνίου στις 12µµ στο εστιατόριο SALERO Βαλτετσίου 51, στα ΕΞΑΡΧΕΙΑ στην οποία θα συµµετάσχουν: ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιµης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κ. ΚατσιγιάννηςΘανάσης ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας και Πρόεδρος του Παγκοσµίου Συµβουλίου Αιολικής Ενέργειας, καθ. Ζερβός Αρθούρος,  ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ, κ. Αγαπητίδης Γιάννης, ο ∆/ντης της Greenpeace, κ. Χαραλαµπίδης Νίκος, ο Γενικός ∆/ντης Ενέργειας της Χ.ΡΟΚΑΣ ΑΒΕΕ, του Μεγάλου Χορηγού των εκδηλώσεων της ΗΜΕΡΑΣ του ΑΝΕΜΟΥ, κ. Τσαντίλας Θανάσης καιο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, κ. Τσιπουρίδης Γιάννης
——————————————————————————
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ – 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

Οι εκδηλώσεις για την ΗΜΕΡΑ του ΑΝΕΜΟΥ ολοκληρώνονται το βράδυ της Παρασκευής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Στις 19:00 στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των μελών και φίλων της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Στην συγκέντρωση θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό οι κκ
Κατσιγιάννης Θανάσης, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής
Λοβέρδος Ανδρέας, μέλος της Επιτροπής και Υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ
Ανεμοδουράς Γιώργος, Πρόεδρος ΣΕΦ
Χαραλαμπίδης Νίκος, Διευθυντής της Greenpeace
Ζερβός Αρθούρος, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή των τιμητικών βραβείων των διαγωνισμών Ζωγραφικής και Φωτογραφίας της ΗΜΕΡΑΣ του ΑΝΕΜΟΥ.

Θα ακολουθήσει δεξίωση.
Σας περιμένουμε.

Με εκτίµηση,∆ρ. Ι.Λ. Τσιπουρίδης
Πρόεδρος ∆.Σ. ΕΛΕΤΑΕΝ
Για περισσότερες πληροφορίες 6972 338150 ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΑΡΗ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *